Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Η Ελλάδα πωλείται για να πωληθεί ξανά... - Η αποδεδειγμένη ανικανότητα της πολιτικής να βρει λύσεις


 Του Γιώργου Κράλογλου

Αγοραστές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κυκλάδων ή Αττικής, ούτε ξέρουν που είναι τα ακίνητα τους και εμείς μαλώνουμε να μην μπουν ιδιώτες στην υγεία.

Τα ίδια και τα ίδια για την υγεία. Η αρχή, άλλη μια φορά όπως πάντα. Από τον πολιτικό καβγά. 

Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για τα κρατικά νοσοκομεία,  βρήκε να πει η αντιπολίτευση ψάχνοντας στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία. Τίποτε άλλο. Τίποτε ουσίας.

Από την άλλη ας μη νομίζουμε ότι είδαμε κάτι εντυπωσιακό και από την κυβέρνηση. Οι διαπιστώσεις του υπουργείου Υγείας και για τα ΕΚΑΒ είναι οι ίδιες που ακούμε 15 χρόνια τώρα !!

Κάντε τον σταυρό σας μη σας τύχει και χρειαστείτε ασθενοφόρο στα νησιά. Μη σας τύχει και χρειαστείτε ειδικό γιατρό σε νησί. Κτηνίατρο ίσως βρείτε... Ειδικό παθολόγο ούτε στον ύπνο σας. Κατά τα άλλα ο τουρισμός θα μας σώσει...  

Κατά τη γνώμη μας μάλιστα, έχει ξεχωριστή σημασία ότι σήμερα τα ακούμε εντονότερα, από την πρώτη χρονιά της χρεοκοπίας του 2008 που έχει να κάνει με το κράτος. Το κράτος μας χρεοκόπησε. Αυτό που μας έβαλε να πληρώνουμε τα χρέη. Αυτό που μας φόρεσε τα μνημόνια. Αυτό που μας έκλεισε τις Τράπεζες το 2016 και σχεδόν  διπλασίασε τα χρέη του, μέσα στη χρεοκοπία!! 

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα, που είδαμε στην πράξη να πεθαίνουν συμπολίτες μας στην Κω και σε άλλα νησιά, πάνω σε αγροτικές καρότσες γιατί το νησί έχει 1 ασθενοφόρο και το άλλο που διαθέτει είναι ιδιωτικό και δεν επιτρέπεται να το αγγίξει το κράτος (συνέβη στο περιστατικό στην Κω) χωρίς χίλιες δυο εγκρίσεις..., να περιμένουμε να σώσει το κράτος την υγεία όπως ισχυρίζεται και η πολύχρονη αστεία "πολιτική επιθεώρηση" για την υγεία. 

Να ακούμε από κάθε κυβέρνηση ότι αυτό το κράτος (που κατάντησε την υγεία πάνω στις καρότσες... και τους κτηνίατρους να γίνονται περίπου χειρούργοι) μπορεί να φτιάξει την υγεία με κρατική πρωτοβουλία. 

Μπορεί να καλύψει τα κενά ακόμη και σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ όταν μόλις τώρα (μετά από 10ετίες ατυχημάτων και ατυχημάτων) ανακαλύφθηκε ότι χρειάζεται σύμπραξη και της πυροσβεστικής και των άλλων δυνάμεων !!.  

Το κράτος,  που έχει αχρησιμοποίητα ακόμη και ασθενοφόρα ή άλλα μέσα ιατρικής (προερχόμενα και από δωρεές της ιδιωτικής μας οικονομίας) επειδή η γραφειοκρατία δεν επέτρεψε να βρεθεί τρόπος να τα αξιοποιήσουμε...; 

Μη νομισθεί πως σημειώσαμε όλα τα παραπάνω για να υποστηρίξουμε ότι μόνη λύση είναι το άνοιγμα στην ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, στον χώρο της υγείας. 

Κανείς δεν πιστεύει (και πολύ σωστά) σε μια και μόνο λύση. Στον μονόδρομο με το άνοιγμα του κράτους στους ιδιώτες της υγείας. 

Υπάρχουν όμως δύο στοιχεία που δεν πρέπει να μείνουν σε καμία περίπτωση απαρατήρητα. 

Το πρώτο είναι η αποδεδειγμένη πλέον ανικανότητα της πολιτικής να βρει λύσεις (σημειώστε ότι οι πρώτες ακούστηκαν το 1978 και οι σχεδιασμοί συμπληρώθηκαν το 1980) στα προβλήματα που κρατούν μέχρι και τώρα... (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προέκυψαν από δήθεν λύσεις μέσα στις 10ετίες...). 

Το δεύτερο ότι αγοράζονται τα πάντα (ακίνητα και γη κυρίως) στην Ελλάδα (εξαιρουμένων μόνο των αρχαίων μνημείων). Αγορές όχι για επενδύσεις. Προφανέστατα για τη μεταπώλησή τους. Και η άποψή μας (λόγω της έντασης των εξαγορών) είναι ότι δύσκολα θα εξαιρεθεί από την κινητικότητα αυτή και η κρατική υγεία. Όχι τόσο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά για τα προσφερόμενα  αξιολογότατα ακίνητα της... Είμαστε υπερβολικοί;  






πηγή:https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3725087/i-ellada-poleitai-gia-na-polithei-xana-kai-emeis-tremoume-ta-idiotika-ekab/?utmsource=email