Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

«Ελληνική ατζέντα»


 Του Αναστάσιου Κούζη-Κούζαρου*

Το Δεκαπενταύγουστο του 1909, στο «Πάσχα του Καλοκαιριού», εκδηλώθηκε ένα από τα σπουδαιότερα «αναστάσιμα» ορόσημα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το Κίνημα στο Γουδί!

Επικεφαλής της ιδιόμορφης αυτής επανάστασης, που έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη απ’ την πατρίδα μας της «συναλλαγής», ετέθη ένας έντιμος αξιωματικός, ο συνταγματάρχης Πυροβολικού Νικόλαος Ζορμπάς (1844-1920), ο ηγέτης του περιβόητου Στρατιωτικού Συνδέσμου, που συγκροτήθηκε από δυσαρεστημένους αξιωματικούς, εξαιτίας της πολιτικοστρατιωτικής παραλυσίας που επικρατούσε στη χώρα την επαύριο της ταπεινωτικής ήττας του Ελληνοτουρκικού Πολέμου του 1897.

Ο Νικόλαος Ζορμπάς

Δεν επρόκειτο για ένα τυπικό στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης και την επιβολή δικτατορίας, αλλά για την έκρηξη της αγανάκτησης Στρατού και λαού κατά του παλαιοκομματισμού και των δεινών που είχε επισωρεύσει στη χώρα με την αναποτελεσματική εσωτερική και εξωτερική πολιτική που ασκούσε, καθώς εναλλάσσονταν στην εξουσία τα «προσωποπαγή» κόμματα των Ζαΐμη, Θεοτόκη, Μαυρομιχάλη, που οι ρίζες τους έφθαναν μέχρι τον προεπαναστατικό κοτσαμπασισμό. Έτσι, το μικρό Ελληνικό Βασίλειο εμφανιζόταν, αφενός, «πτωχευμένο» από το 1893 και υπερχρεωμένο στους Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και λοιπούς δανειστές, εξαιτίας και των συχνών ατυχών πολεμικών εμπλοκών, να βρίσκεται πολύ μακριά από την οικονομικά και τεχνολογικά αναπτυγμένη Ευρώπη. Αφετέρου, και ιδιαίτερα μετά την ταπείνωση του «Μαύρου ’97», παρουσιαζόταν παντελώς ανάξιο λόγου από πλευράς στρατιωτικής δυνάμεως, προετοιμασίας και μέσων, να τηρεί «άψογον στάσιν» έναντι της επιθετικής Τουρκίας και να «περιφρονείται» από τον αδηφάγο βουλγαρικό εθνικισμό.

Καθώς, λοιπόν, η Ελλάς συνθλιβόταν παγιδευμένη σ’ αυτή τη μέγγενη, ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος, με πάνδημη την υποστήριξη του λαού, που με δυναμικά σε όγκο και παλμό συλλαλητήρια σ’ όλη την Ελλάδα έσπευσε να τον στηρίξει, διατύπωσε μια, με σύγχρονη ορολογία θα λέγαμε, καθαρά ελληνική ατζέντα, θέτοντας τους όρους του στην κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, απαιτώντας την τάχιστη εφαρμογή και υλοποίησή τους: την άμεση απομάκρυνση του διαδόχου και των πριγκίπων από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την αποκατάσταση της αξιοκρατίας αντί της ευνοιοκρατίας στο στράτευμα. Την ταχύτατη αναδιοργάνωση και ενίσχυση του Στρατού και του Στόλου. Την εξυγίανση της πολιτικής ζωής. Την εκκαθάριση από τους «ημετέρους» του διπλωματικού σώματος, της Δημόσιας Διοίκησης και του πανεπιστημίου. Την ανακούφιση του πενόμενου λαού από τους επαχθείς φόρους…

Το συλλαλητήριο της 14ης Σεπτεμβρίου στα Ανάκτορα

Αυτή υπήρξε η ελληνική ατζέντα που οι φιλοπάτριδες αξιωματικοί απαίτησαν από τη νόμιμη κυβέρνηση να υλοποιήσει. Διέπραξαν, όμως, εξαιτίας του άδολου πατριωτισμού τους και του πνεύματος νομιμοφροσύνης που τους διέκρινε ένα κολοσσιαίο σφάλμα, αφού «δεν είναι δυνατόν ποτέ να ζητάει κανείς να διορθώσουν τα κακώς κείμενα οι υπαίτιοι της δημιουργίας τους». Έτσι, η κατάσταση περιήλθε σε πλήρες αδιέξοδο, εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τον λαό και τη χώρα, ώσπου ο κληθείς ως πολιτικός σύμβουλος του Στρατιωτικού Συνδέσμου, Κρητικός πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος, ο «επαναστάτης του Θερίσου» το 1905, εκτιμώντας τη διαμορφωμένη κατάσταση αποφάνθηκε: «Οι επαναστάσεις γίνονται για να γκρεμίζουν και να κτίζουν»! Κι επειδή στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη κάτι από τα δύο, γι’ αυτό ο μεν Στρατός επιβαλλόταν αμέσως να επανέλθει στους στρατώνες και να επιδοθεί στην πολεμική του εκπαίδευση, ο ίδιος δε κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του ανωτάτου άρχοντος Γεωργίου του Α’ τον έπεισε να προκηρύξει εκλογές για να δοθεί στον τόπο κυβέρνηση και με δημοκρατικό τρόπο να αρχίσει η πραγμάτωση των όρων της ελληνικής ατζέντας, που έθεσε με το κίνημά του ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος το 1909!

Χρειάστηκε να συμβεί η οδυνηρή στρατιωτική ήττα του 1897 ώστε να τρωθεί σε τέτοιον βαθμό το εθνικό φιλότιμο για να κινητοποιηθούν οι πατριωτικές δυνάμεις, που μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια (1909-1912), σφυρηλατώντας τη σύμπνοια λαού – Στρατού και ηγεσίας, ανέταξαν το κράτος, καθιστώντας το τόσο ισχυρό ώστε να αντιπαλέψει στα πεδία των μαχών των Βαλκανικών, του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Εκστρατείας πολυάριθμους και πανίσχυρους εχθρούς, και να τους νικήσει αλλεπάλληλα. Κι αν επήλθε τελικά η Μικρασιατική Καταστροφή, αυτό κατά την ταπεινή μας άποψη οφείλεται στην εγκατάλειψη των στόχων της ελληνικής ατζέντας και των βασικότατων προϋποθέσεων επιτυχίας τους: της πίστης σ’ ένα κοινό όραμα, του αρραγούς εσωτερικού μετώπου με ομόνοια και ομοψυχία, του άριστου σχεδιασμού και της μεθοδικής προετοιμασίας.

Επειδή δε η Ιστορία έχει χαρακτηριστεί ως «δασκάλα της ζωής», αναρωτιόμαστε εμείς οι Νεοέλληνες τι έχουμε κι αν έχουμε διδαχθεί ή αν θέλουμε να διδαχθούμε κάτι από το Κίνημα στο Γουδί, τη δράση του Νικόλαου Ζορμπά και των μελών του Στρατιωτικού Συνδέσμου, που στην εποχή τους «έβαλαν το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη» για τα εθνικά δίκαια και μια αξιοπρεπή πατρίδα! Κι αυτό το αναρωτιόμαστε γιατί φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, μισός δηλαδή αιώνας, από το «μαύρο» 1974, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας! Κι ενώ η εχθρική προπαγάνδα οργίασε, κάνοντας τη μέγιστη δυνατή προβολή ισχύος στη Μεγαλόνησο, εμείς για άλλη μια φορά λουφάξαμε πίσω από τις προσεκτικά διατυπωμένες διπλωματικές δηλώσεις προς κατευνασμό του «θηρίου» και διατήρηση του καλού κλίματος που επιβάλλει η τουριστική περίοδος. Τα δε «χλιαρά» έως ανύπαρκτα αντίμετρα στον επιτυχημένο, καθημερινά σχεδόν, μεθοδικό «ψυχολογικό πόλεμο» των αντιπάλων σε βάρος μας, με τους συχνούς εμπτυσμούς, κολαφισμούς, ραπίσματα, απειλές και προκλητικές ενέργειες κατά της χώρας και του λαού της, βαθαίνουν την κόπωση και την ηττοπάθεια στις ελληνικές καρδιές. Δικαίως, λοιπόν έχουμε χρέος να ερωτήσουμε ευθαρσώς το πολιτικό προσωπικό: «Κυρίες και κύριοι, υπάρχει για τα κρίσιμα εθνικά, αλλά και τα άλλα σημαντικά βιωτικά ζητήματα της καθημερινότητάς μας, μια σαφώς διατυπωμένη και συμφωνημένη βασική ελληνική ατζέντα προς αντιμετώπιση και επίλυσή τους με γνώμονα το εθνικό συμφέρον στο ορατό μέλλον; Αν δεν υπάρχει, τι περιμένετε να συνεννοηθείτε, επιτέλους, να τη συνθέσετε και να την εφαρμόσετε; Ή μήπως έχετε εξαντληθεί από την κοπιώδη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων επιβολής των κάθε άλλου είδους επιταγών που απορρέουν από αλλοδαπές, εισαγόμενες ατζέντες κάθε είδους και λογής, που απαρέσκουν τόσο στην ελληνική συνείδηση και αξιοπρέπεια όσο και απάδουν στον πολιτισμό και στις ιερές μας παραδόσεις, που κράτησαν το έθνος μας όρθιο στη μακραίωνη πορεία του;»

Εμείς οι σκεπτόμενοι πολίτες γνωρίζουμε καλά ότι βολεύει τις εκάστοτε ευθυνόφοβες πολιτικές ηγεσίες «να σπρώχνουν το τενεκεδάκι παραπέρα, πιστεύοντας ότι τα κρίσιμα προβλήματα, όπως το Κυπριακό ή το ζήτημα του Αιγαίου, επιλύονται διά της αποσυνθέσεως»! Αποτύχαμε μετά τη μεγάλη εθνική συμφορά του 1974 να θωρακίσουμε το κράτος οικονομικά και στρατιωτικά σε τέτοιον βαθμό, ώστε να τολμήσουμε να τα επιλύσουμε από θέση ισχύος στις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν για 50 ολόκληρα χρόνια. Και τώρα ο ισχυρότερος πολέμιος μέσα σε δυσμενή συγκυρία μεθοδεύει διά της βίας να μας επιβάλει τις θελήσεις του και να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα! Δυστυχώς, όμως, πλέον και για τους κυβερνώντες και τους κυβερνωμένους «οι καιροί ου μενετοί», τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, αφού τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας με απρόβλεπτες εξελίξεις και πιστεύουμε ότι μας έχει γίνει μάθημα πως «ο γνωστός μας λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!

Γι’ αυτό, όσο είναι ακόμα καιρός, ας παραδειγματιστούμε από το Κίνημα στο Γουδί και με πνεύμα σύμπνοιας και αποφασιστικότητας ας θέσουμε σε άμεση εφαρμογή την ελληνική ατζέντα για την προστασία της πατρίδας.

*Καλλιτέχνης θεάτρου σκιών, φιλόλογος



πηγή:https://www.antinews.gr/58505/antitheseis/elliniki-atzenta/

∆εν είμαστε ξέφραγο αμπέλι


Το πρόβλημά μας αλλά και όλης της Ευρώπης με την παράνομη μετανάστευση, επί το ορθότερον «λαθρομετανάστευση», δεν είναι να εφαρμοστεί το υποτιθέμενο σύμφωνο και να γίνεται ισομερώς κατανομή των απρόσκλητων μουσαφιραίων στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Που δεν είναι και τόσο απρόσκλητοι, αφού τους προσκαλεί, τους έλκει ο μαγνήτης των παροχών, συχνά σκανδαλωδών, τις οποίες έχει φτιάξει η γραφειοκρατία της Ε.Ε. και κυρίως η Γερμανία, η οποία τώρα ζορίζεται από την άνοδο τoy AfD.

Aκουσα δε σε μεγάλο ραδιόφωνο υφυπουργό της κυβέρνησης, που κατήγγειλε ως αντιευρωπαϊκά τα νέα μέτρα της Γερμανίας, με κλειστά σύνορα, ελέγχους και επαναπροωθήσεις στις αρχικές χώρες εισόδου (βλ. κυρίως Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία). Το πρόβλημά του δεν ήταν ότι εξακολουθούν και μπουκάρουν, αλλά το να εφαρμοστεί το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και να τους μοιραζόμαστε όλοι, μην τυχόν και ξεφύγει κανείς από τον ισλαμικό εποικισμό. Τα χάλια της Αγγλίας και άλλων φαίνεται πως δεν νουθετούν αυτούς που πρέπει. Λοιπόν, αδέρφια, είναι πάλι ώρα για ένα παγωμένο λουτρό κοινής λογικής.

Είμαστε κράτος, χώρα και όχι χώρος. Είμαστε Εθνος, λαός με Ιστορία και όχι πληθυσμός. Οπως τα σπίτια έχουν πόρτες και παράθυρα που κλειδώνουν και προστατεύουν την οικογένεια, τα μέλη και την περιουσία της, έτσι και τα κράτη πρέπει να έχουν κλειστά, ελεγχόμενα σύνορα, τα οποία διασχίζουν ελεύθερα μόνο όσοι τηρούν τις νόμιμες διατυπώσεις, όσοι επιθυμούν οι Αρχές του κράτους και σύμφωνα με τα συμφέροντα του αφεντικού κάθε κράτους, του λαού του. Η μετανάστευση ΔΕΝ είναι δικαίωμα. Ούτε η νόμιμη ούτε η παράνομη. Πρέπει να σε θέλει, να σ’ το επιτρέπει η χώρα-προορισμός.

Οι κατά κανόνα μαντράχαλοι στρατεύσιμης ηλικίας, τους οποίους το τουρκικό κράτος σε συνεργασία με το παρακράτος της μαφίας των διακινητών που ελέγχει και συνεργάζονται με εγχώριους ψευτοπροοδευτικούς εξωνημένους ΜΚΟτζήδες, φορτώνουν σε βάρκες για να τα κονομήσουν και για να εποικίσουν με μουσουλμάνοιυς την Ευρώπη, διαρρηγνύοντας τον εθνικό και κοινωνικό μας ιστό, δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Ανθρώπινο «δικαίωμα» «μπουκάρω σε όποια χώρα μού γουστάρει, όπως και όπου μου γουστάρει» δεν υπάρχει και είναι ποινικό αδίκημα.

Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να αυστηροποιήσει πολύ τη στάση της για να ανασχέσει τη λαθροεισβολή. Χωρίς δισταγμό να εφαρμόσουν τα όργανα τους κράτους απώθηση των παρανόμων στη γραμμή των συνόρων, εξόντωση των διακινητών στην παραμικρή αντίστασή τους -π αποτελούν άλλωστε μέλη εγκληματικών οργανώσεων, συχνά οπλισμένα. Αν οι πελάτες τους καταφέρουν και τρυπώσουν, τότε σύλληψη, καταδίκη, κράτηση στην ανακαινισμένη Γυάρο μέχρι την απέλασή τους, είτε στις πατρίδες τους είτε σε προορισμούς όπως η Λιβύη και η Ρουάντα, κατόπιν διεθνών συμφωνιών.

Πάντως, να ξέρουν οι μουσαφιραίοι πως χαρτιά, επιδόματα, τσάρκες στην Ομόνοια γιοκ.. Κομμένο το άσυλο, κομμένες οι παροχές. Φασόλια, ρύζι και μπέικον. Εκεί θα μείνουν, πίσω από το σύρμα, μέχρι να συνεργαστούν για την οικειοθελή αποχώρηση ή την απέλασή τους. Να ξέρουν, όμως, πως αυτό είναι το μόνο μέλλον τους. Δεν θέλουμε να τους μοιραζόμαστε ισομερώς. Δεν θέλουμε να μπουν άλλοι και να απελαθούν – να φύγουν όσοι ήδη έχουν μπει παράνομα και δεν δικαιούνται άσυλο.

Φυσικοί μας σύμμαχοι στην Ε.Ε. είναι οι Πολωνοί, οι Ούγγροι, όλοι όσοι επιθυμούν ανάσχεση της ισλαμικής λαθρομετανάστευσης. Ως ακρίτες της Ευρώπης οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στην αυστηρή φύλαξη συνόρων, στην κράτηση εκτός Ε.Ε. (π.χ. Λιβύη, Ρουάντα), στο κόψιμο παροχών, στις μαζικές απελάσεις και όχι να αντιμετωπίζουμε την εισβολή περίπου ως αναπότρεπτο φυσικό φαινόμενο.

Το δικό μας σπίτι κινδυνεύει πιο πολύ, εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή και γι’ αυτό εμείς πρέπει να πρωτοστατήσουμε δυναμικά, να φτιάξουμε μια δυνατή αντιλαθρομεταναστευτική συμμαχία, που θα επιδιώξει νέο σύμφωνο με τα αυτονόητα: πως η Ε.Ε. έχει εξωτερικά σύνορα τα οποία πρέπει όλοι μαζί να φυλάξουμε. Αν Γερμανοί, Σουηδοί, Γάλλοι, Πολωνοί κ.λπ. θέλουν οι παράνομοι να μη φτάσουν στις χώρες τους, πρέπει να μας βοηθήσουν να μην μπουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πολωνία. Κι αυτό απαιτεί σκληρά, αλλά αναγκαία, και σπάσιμο του μαγνήτη των παροχών, και φυσικά να καταγράψουμε τη Μαύρη Βίβλο με τις επαίσχυντες πράξεις του μεγαλύτερου διακινητή, του κράτους-συμμορίας της Αγκυρας, και να επιδιώξουμε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, αντί να την μπουκώνουμε με χρήμα και αυτή να εξακολουθεί να εργαλειοποιεί τους λαθρομετανάστες κατά της Χριστιανικής Δύσης.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

πηγή:https://www.newsbreak.gr/apopseis/705602/en-eimaste-xefrago-ampeli/

"Καταπέλτης" η Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου για την μαύρη Επέτειο της Πηγάδας του Μελιγαλά και την "γαλάζια πατρίδα" της Τουρκίας



 

Διπλό «χτύπημα» από την Αφροδίτη Λατινοπούλου σήμερα Κυριακή, καθώς μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του κόμματός της, Φωνή Λογικής, από τη μία μας θύμισε τη σφαγή των 1.700 Ελλήνων Πατριωτών, τον Σεπτέμβριο του 1944, στην Πηγάδα του Μελιγαλά, από τους δήμιους του κομμουνισμού και από την άλλη κατήγγειλε την απάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, με αφορμή το γεγονός ότι το αφήγημα της «γαλάζιας πατρίδας» μπαίνει στα νέα τουρκικά βιβλία και, πλέον, θα διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας.

  • Για τη μαύρη επέτειο της Πηγάδας Μελιγαλά

«Τελέστηκε σήμερα στον Μελιγαλά Μεσσηνίας το 80ο Εθνικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 1.700 Ελλήνων Πατριωτών, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 1944 υπέστησαν μαζική σφαγή στη μαρτυρική Πηγάδα του Μελιγαλά, από τους δήμιους του κομμουνισμού.

Παρά τους μύθους των εθνομηδενιστών ότι δήθεν τα θύματα ήσαν δωσίλογοι, η πραγματικότητα είναι αδιάψευστη. Τα θύματα ήσαν Ηρωικοί Αγωνιστές της Πατριωτικής Παρατάξεως που απεχθάνονταν την κομμουνιστική ιδεοληψία και ήθελαν την Ελλάδα μας Ελεύθερη, Πατριωτική και Δημοκρατική. Στον Μελιγαλά, οι κομμουνιστές εφήρμοσαν την απάνθρωπη και αρρωστημένη αρχή της Οικογενειακής Ευθύνης και έτσι, εκτός από τους πολιτικούς αντιπάλους τους, δολοφόνησαν και τους συγγενείς τους και γενικά άμαχο πληθυσμό, καθώς και πολλούς ανήλικους.

Το κόμμα “ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ”, πιστό στο Εθνικό Χρέος, παρέστη στο μνημόσυνο δια αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τον Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Κόλλια ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και τα στελέχη Ανδρέα Μητσόπουλο και Αντώνη Πετρόπουλο.

Αντιπροσωπεία του κόμματος Φωνή Λογικής στη μαρτυρική Πηγάδα του Μελιγαλά

Ο Μελιγαλάς είναι ένας τόπος οδύνης και μαρτυρίου. Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ και η Πρόεδρός της και Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα χωριά και οι πόλεις ανά την ελληνική επικράτεια, που υπέστησαν θηριωδίες από ολοκληρωτικές ιδεολογίες, πρέπει να ανακηρυχθούν σε μαρτυρικούς τόπους.

Το νομικό πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό ενός τόπου ως “μαρτυρικό χωριό ή πόλη” υπάρχει και περιγράφεται στο άρθρο 18 παρ. 5 του Ν. 2503/1997, αλλά πρέπει να διευρυνθεί. Έτσι, εκτός από τους τόπους που υπέφεραν από τα ναζιστικά εγκλήματα πρέπει να χαρακτηριστούν μαρτυρικοί και οι τόποι που υπέστησαν δεινά από τις κομμουνιστικές θηριωδίες.

Ας μην λησμονούμε εξάλλου, ότι η 23η Αυγούστου, έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού και του Σταλινισμού. Δίπλα λοιπόν στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και το Δοξάτο που υπέφεραν από τον Ναζισμό, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να ανακηρύξει ως μαρτυρικά χωριά και πόλεις, τον Μελιγαλά, τον Φενεό, το Βαλτέτσι, τους Μολάους, το Κιλκίς και κάθε τόπο που υπέφερε από τον κομμουνισμό. Το χρωστάμε στις Ηρωικές Ψυχές των Ελλήνων Πατριωτών που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδος.

"ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ."

  • Για τη «Γαλάζια Πατρίδα» που διδάσκουν στα τουρκικά σχολεία και τη στάση της Ελλάδος

«Η απάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, μπορεί να μας φέρει όλους προ εκπλήξεων και αντιμέτωπους με πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και τώρα και στο μέλλον.

Το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας” που συμπεριλαμβάνεται στα νέα τουρκικά βιβλία και διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας, έχει σκοπό να γαλουχήσει τη νεότερη γενιά Τούρκων με έντονο φανατισμό προς τη χώρα μας διεκδικώντας γεωγραφικά μέρη που δεν τους ανήκουν.

Τη στρατηγική αυτή της Τουρκίας, που εγκυμονεί έντονο κίνδυνο για τη χώρα μας, επιχειρεί να υποβαθμίσει η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο τελευταίος ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρέπει να αντιδρούμε σε κάθε τι και να προκαλούνται εντάσεις.

Για να έχει ηρεμία και ασφάλεια ο ελληνικός λαός, όπως υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας που υπονομεύουν διαρκώς οι γείτονές μας μέσω της προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς τους, αγνοώντας τους νόμους του Δικαίου της Θάλασσας.

Είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό να υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” δεν αποτυπώνεται στα σχολικά εγχειρίδια με χάρτη ο οποίος φέρει αξιώσεις.

Οι διαρκείς προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από την ελληνική διπλωματία.

Η υποβάθμιση του ζητήματος προκαλεί ερωτήματα, ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη προς το τέλος του μήνα.

Άραγε κατά τη συνάντησή τους θα τεθεί αυτό το ζήτημα από την Ελληνική πλευρά ή όχι, μήπως και στενοχωρήσουμε τους Τούρκους φίλους μας;

Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ διαμαρτυρόμαστε για την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης και την αδιάφορη στάση που κρατάει απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματά μας.»



πηγή:https://www.newsbreak.gr/politiki/705939/i-afroditi-latinopoyloy-gia-tin-pigada-toy-meligala-kai-tin-galazia-patrida-tis-toyrkias/

Ελληνοτουρκικά: - Επίθεση Τσελίκ κατά Δένδια: -"Τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο"


 Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ κατά του Νίκου Δένδια, ενοχλημένος, προφανώς, από την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό Καστελλόριζο, η οποία συνοδεύτηκε από τις δηλώσεις του περί κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και Δικαίου της Θάλασσας.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, αποκάλεσε τον Νίκο Δένδια «προβοκάτορα», κάνοντας λόγο για «ακραία στοιχεία στην Ελλάδα», που «κάνουν ό,τι μπορούν, για να σαμποτάρουν τον διάλογο Ερντογάν – Μητσοτάκη»!

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Ο προβοκάτορας Δένδιας, έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια. Πήγε στο Καστελλόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τον εξοπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Και ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Τα λόγια του δεν μπορούν να μας φτάσουν, χωρίς να πνιγούν στο Αιγαίο. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν θέλει τον διάλογο. Το λόμπι του χάους θέλει να υπονομεύσει τις προσπάθειες για διάλογο. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τη δήλωση Μητσοτάκη “να συνεχίσουμε τον διάλογο”. Ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Λέει κάτι στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Tουρκίας. Αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης»

Oι Τούρκοι επιτίθενται διαρκώς στον Νίκο Δένδια, ο οποίος έχει «αδειάσει» ουκ ολίγες φορές το αφήγημα Μητσοτάκη περί «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο, προειδοποιώντας ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια «ζωντανή απειλή».

Θυμίζουμε πως, κατά την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Το Καστελλόριζο είναι κομβικό σημείο για την ΑΟΖ της Χώρας μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια διαχωρισμού του από τα Δωδεκάνησα, λόγω εγγύτητας στις τουρκικές ακτές. Οποιαδήποτε απομονωμένη αντιμετώπιση του Καστελλόριζου, εκτός των Διεθνών συμβάσεων και της νομολογίας της Χάγης. Συνιστά αυταπόρριπτο ισχυρισμό.

Οι θέσεις μας για το Καστελλόριζο είναι διαυγείς και απόλυτα τεκμηριωμένες από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Μιας Σύμβασης που, βάσει της νομολογίας της Χάγης παράγει εθιμικούς κανόνες και για μη συμβαλλόμενα κράτη.

Στο άρθρο 121 (2) της εν λόγω Σύμβασης προβλέπεται ότι τα νησιά δικαιούνται αιγιαλίτιδα ζώνη, συνορεύουσα ζώνη, αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδα. Για το μέγεθος των νησιών δεν γίνεται διαφοροποίηση στη Σύμβαση, ως προς τα δικαιώματα που συνδέονται με την κυριαρχία. Οποιαδήποτε άποψη αντίθετη προς τα ανωτέρω, αυτομάτως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος συμπίπτουν στις θέσεις τους, διότι σέβονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Θυμίζω ότι στο 1ο άρθρο της Συμφωνίας με την Αίγυπτο έχει προβλεφθεί ότι εάν ένα Μέρος διαπραγματεύεται τον καθορισμό της ΑΟΖ με τρίτο κράτος, οφείλει να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με το άλλο Μέρος».





ΠΗΓΉ:https://www.newsbreak.gr/politiki/706681/tselik-mainomenos-kata-toy-provokatora-dendia-ta-logia-toy-tha-pnigoyn-sto-aigaio/

ΥΕΘΑ: - Αντιμετωπίζουμε απειλές και η κύρια εκφραζόμενη απέναντί μας διεκδίκηση προέρχεται από μια χώρα που προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια.


 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτέμβριου 2024, στη Θεία Λειτουργία και τον εορτασμό του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Μεγαλομάρτυρος Αγίου Νικήτα του Γότθου, τον οποίο διοργάνωσε η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ), στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, στο Στρατόπεδο Παπάγου.

Παρέστησαν επίσης ο επίτιμος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, εκπρόσωποι των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ο Πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ Δρ. Φίλιππος Κωσταράς, ο Γενικός Γραμματέας Θρασύβουλος Λαδόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΠΟΕΑ, οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Αττικής και Έφεδροι Αξιωματικοί.

Κατά τον χαιρετισμό του στον εορτασμό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Θα ήθελα να πω ότι για εμένα προσωπικά το διάστημα για το οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω τους 28 μήνες ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός, ξεκινώντας από το Κουφόβουνο Έβρου και καταλήγοντας τελικά να απολυθώ από την Κέρκυρα, ήταν μήνες που ήταν σκληρότατοι. Αλλά εκ των υστέρων κρίνοντας, με τη σοφία που μου χαρίζει η ηλικία και η απόσταση, ήταν χρησιμότατοι για τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο χρήσιμοι για την πατρίδα. Δεν πιστεύω ότι οι δυνατότητες μου προσέφεραν στη χώρα κάτι σημαντικό, αλλά προσέφεραν σίγουρα στο να στερεωθεί ο χαρακτήρας μου και πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλους τους Έφεδρους Αξιωματικούς.

Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά το μέλλον τους και όχι το παρελθόν, στο οποίο η προσφορά των Εφέδρων Αξιωματικών βαθμολογείται από τους μακρύτατους καταλόγους των νεκρών που έχουν προσφέρει στους αγώνες του Έθνους και του λαού.

Περνάμε σε μια φάση πλήρους αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπει η «Ατζέντα 2030». Εδώ και ελάχιστες μέρες παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό της χώρας ο συνολικός εξοπλιστικός σχεδιασμός της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια. Θα παρουσιαστεί μετά στην αρμόδια Επιτροπή (της Βουλής) και θα εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ. Συγχρόνως προχωράμε σε σημαντικές αλλαγές που αφορούν τη θητεία. Τον τρόπο δηλαδή που οι νέοι υπηρετούν την πατρίδα τους ώστε να είναι χρήσιμοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον εαυτό τους αλλά – και εδώ θέλω να καταλήξω κ. Πρόεδρε – και την εφεδρεία. Είμαστε μια μικρή χώρα 11 εκατομμυρίων. Αντιμετωπίζουμε απειλές και η κύρια εκφραζόμενη απέναντί μας διεκδίκηση προέρχεται από μια χώρα που προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια.

Κατά συνέπεια, χωρίς ορθή αξιοποίηση του στοιχείου της εφεδρείας η χώρα δεν μπορεί να έχει το επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Σε συνεργασία λοιπόν με τους Συνδέσμους Εφέδρων κ. Πρόεδρε – πριν ελπίζω από τα Χριστούγεννα – θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα συνολικό τρόπο αντιμετώπισης της εφεδρείας στην πατρίδα μας. Έχουμε μελετήσει όλα τα μοντέλα τα οποία προσομοιάζουν σε εμάς στον πλανήτη. Η ηγεσία έχει καταλήξει στο πώς πρέπει να γίνει. Αυτό όμως που θα ήθελα να παρακαλέσω εσάς, με τη σημερινή ευκαιρία, είναι η στενή συνεργασία σας ώστε η κοινωνία να ενστερνιστεί ότι έχει έναν αυξημένο ρόλο στην υπεράσπιση της πατρίδας μας και αφού βγάλει την έντιμη στολή του Έλληνα Στρατιώτη και του Έλληνα Αξιωματικού και επιστρέψει στα καθημερινά της καθήκοντα. Οφείλει η υπηρεσία προς την Πατρίδα να είναι μια διαρκής διαδικασία και όχι ένα διάστημα κάποιων μηνών.

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ στον αγαπητό Πρόεδρο, στη Βουλή συνάδελφό μου και εν πολλοίς διδάσκαλο Νικήτα Κακλαμάνη, χρόνια πολλά και καλά! Τον ευχαριστούμε για την σημερινή παρουσία του. Να είμαστε πάντα καλά! Να είστε χαρούμενος, ευτυχισμένος κ Πρόεδρε. Είναι και Έφεδρος Λοχαγός, είναι ανώτερος μου. Άρα πρέπει να σταθώ και εις στάση προσοχής, διότι εγώ παραμένω Ανθυπολοχαγός. Και πάλι χρόνια πολλά και καλά σε όλους!

Σας ευχαριστώ πολύ».

Συντάξεις: - Αναδρομικά για τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, από 7.200 ευρώ και πάνω


 Το θέμα των αναδρομικών θα ανοίξει εκ νέου με την έκδοση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ), που αναμένεται τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Και πλέον οι λύσεις για τις πληρωμές θα εξεταστούν εντός του 2025.

Η απόφαση αυτή, ακόμη και αν δεν πει τίποτε καινούργιο για τους συνταξιούχους, δεν μπορεί να ανατρέψει τις προηγούμενες που είχαν εκδοθεί από το ΣτΕ και δικαιώνουν όσους διεκδικούν επιστροφές 11 μηνών από μειώσεις επικουρικών συντάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Το μόνο που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση είναι ότι «πάγωσε τον χρόνο» για τις δίκες που δικαιώνουν μαζικά τους συνταξιούχους και έδωσε το περιθώριο στην κυβέρνηση να μεταθέσει τη λύση των αναδρομικών κατά μερικούς μήνες.

Στους ήδη δικαιωμένους, πλην όμως απλήρωτους ακόμα, συνταξιούχους έρχονται να προστεθούν και άλλες κατηγορίες, με διεκδικήσεις που δικαιώνονται στα δικαστήρια ή προκύπτουν από επανυπολογισμούς κρατήσεων που οφείλει να καταβάλει ο ΕΦΚΑ.

Συντάξεις: Οι 6 κατηγορίες δικαιούχων που έχουν λαμβάνειν αναδρομικά είναι:

  1. Παλαιοί -πριν από τον Μάιο του 2016- συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν σε εκκρεμότητα δίκες για αναδρομικά 11 μηνών στις επικουρικές τους συντάξεις. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε πάνω από 360.000 και τα αναδρομικά του 11μήνου είναι έως 4.000 ευρώ.
  2. Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων με άθροισμα συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ. Περιμένουν επιστροφές 27 μηνών έως 3.200 ευρώ από τον επανυπολογισμό των κρατήσεων πάνω από τα 1.000 ευρώ. Ο επανυπολογισμός θα γίνει σε 45.000 συνταξιούχους και σε πολλούς εξ αυτών (πάνω από τα 2/3) θα δοθούν αναδρομικές αυξήσεις συντάξεων.
  3. Νέοι συνταξιούχοι, από το 2015 και μετά, οι οποίοι δικαιούνται αυξήσεις και αναδρομικά στις επικουρικές τους συντάξεις, διότι εκδόθηκαν χωρίς να υπολογιστούν οι επιπλέον εισφορές που κατέβαλαν. Οι δικαιούχοι είναι περίπου 100.000 συνταξιούχοι.
  4. Συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ που βάσει πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει να έχουν επανυπολογισμό στις συντάξεις τους με βάση υψηλότερες συντάξιμες αποδοχές και να λάβουν τις αυξήσεις που δικαιούνται. Ο επανυπολογισμός αφορά περίπου 50.000 συντάξεις του ΤΣΜΕΔΕ, του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ.
  5. Συνταξιούχοι του Δημοσίου που περιμένουν αναδρομικά από την κράτηση ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις για το 2017 και το 2018. Ο ΕΦΚΑ πληρώνει ήδη αναδρομικά πέραν των δύο ετών σε όσους πηγαίνουν με τελεσίδικες ατομικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πλην όμως η κράτηση βγήκε αντισυνταγματική για όλους, ανεξάρτητα από το πόσοι είχαν ασκήσει προσφυγή.
  6. Συνταξιούχοι του ΝΑΤ που είχαν λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεών τους και κατά ομολογία των αρμοδίων σε γραπτή απάντησή τους στη Βουλή θα πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου 10.000 συντάξεις και όπου προκύπτουν αυξήσεις να πληρωθούν με τα ανάλογα αναδρομικά.

Έρχεται κύμα δικαστικών αποφάσεων

Κύμα δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά 11μήνου των επικουρικών συντάξεων αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς οι επιστροφές έχουν «κλειδώσει» οριστικά για περίπου 360.000 συνταξιούχους που έχουν εκκρεμείς δίκες με ποσά που φτάνουν έως και τις 4.000 ευρώ.

Το έναυσμα που θα πυροδοτήσει τη μαζική έκδοση των αποφάσεων που είναι σε αναμονή από τα Πρωτοδικεία θα δοθεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), στο οποίο εκκρεμεί η επίλυση της διαφωνίας μεταξύ του Αρείου Πάγου (Α.Π.) και του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το αν οι συνταξιούχοι δικαιούνται ή όχι τα αναδρομικά από τα Δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Η εκτίμηση είναι πως το ΑΕΔ θα αναγνωρίζει την ισχύ των αποφάσεων του ΣτΕ και δεν θα μπει στην ουσία της διαφωνίας που υπάρχει από τον Α.Π. Στην πράξη, όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι στο ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», οι συνταξιούχοι που έχουν εκκρεμείς δίκες θα δικαιούνται αναδρομικά από μειώσεις επικουρικών συντάξεων και από Δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του ΑΕΔ η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τις επιλογές που έχει, για να λύσει οριστικά την εκκρεμοδικία που έχουν οι 360.000 συνταξιούχοι, αλλά και το αν θα πρέπει να δικαιωθούν με αναδρομικά άλλοι 900.000 συνταξιούχοι που έχουν τις ίδιες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, πλην όμως δεν έχουν καταθέσει προσφυγές.

Τα αναδρομικά 11μήνου για τις επικουρικές συντάξεις

Τα αναδρομικά από επικουρικές και Δώρα που δικαιούνται οι συνταξιούχοι ανάλογα με το Ταμείο στο οποίο ανήκουν διαμορφώνονται ενδεικτικά ως εξής:

*Για συνταξιούχους ΙΚΑ, αναδρομικά από 692 ευρώ έως 2.372 ευρώ.

*Για συνταξιούχους από Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, αναδρομικά από 1.235 ευρώ έως 4.004 ευρώ.

*Για συνταξιούχους Δημοσίου, αναδρομικά από 787 ευρώ έως 2.820 ευρώ.

*Για συνταξιούχους λοιπών επικουρικών ταμείων (Δικηγόρων, Εμποροϋπαλλήλων, Αρτοποιών κ.ά.), αναδρομικά από 668 ευρώ έως 2.399 ευρώ.

*Για συνταξιούχους ΝΑΤ, αναδρομικά μόνον για τη μείωση επικουρικής από τον νόμο 4093 και τα Δώρα επικουρικής από 503 ευρώ έως 1.985 ευρώ.

Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων;

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας είναι να επιστραφούν τα αναδρομικά 11 μηνών στις επικουρικές συντάξεις για τους συνταξιούχους που έχουν καταθέσει προσφυγές και να πληρωθεί ένα εφάπαξ επίδομα σε όσους δεν έχουν κάνει προσφυγή στα δικαστήρια.

Σε αυτή την περίπτωση, οι μεν 360.000 συνταξιούχοι θα πληρωθούν στο ακέραιο τα αναδρομικά τους με ποσά έως και 4.000 ευρώ, ενώ οι 900.000 θα λάβουν επίδομα της τάξης των 700 ευρώ.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 11 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ-ΔΩΡΑ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2016

Επικουρική σύνταξη προ φόρουΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051Από μείωση νόμου 4093Από ΔώραΤελικό ποσό πληρωμής
               ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
   294 € 1.069 €   642 €   661 € 2.372 €
   262 €   899 €   360 €   589 € 1.848 €
   235 €   807 €   323 €   528 € 1.658 €
   212 €   728 €   291 €   477 € 1.496 €
   201 €   690 €   276 €   452 € 1.418 €
   191 €   438 €   124 €   429 €   992 €
   181 €   415 €   118 €   406 €   939 €
   176 €   254 €   114 €   394 €   762 €
   160 €   230 €   104 €   358 €   692 €
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ
   504 €  1.832 € 1.099 € 1.073 €  4.004 €
   436 €  1.584 €   950 €   979 €  3.514 €
   386 €  1.402 €   841 €   867 €  3.110 €
  361 € 1.311 €  786 €   811 € 2.908 €
   308 €  1.119 €   671 €   692 €  2.483 €
  288 €  989 €  395 €   647 € 2.031 €
   235 €   855 €   513 €   528 €  1.896 €
   224 €   767 €   307 €   502 €  1.575 €
   205 €   495 €   281 €   459 €  1.235 €
               ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
   350 €  1.271 €   763 €   786 €  2.820 €
   323 €  1.174 €   704 €   726 €  2.604 €
   279 €  1.013 €   608 €   626 €  2.248 €
   233 €   845 €   507 €   522 €  1.874 €
   224 €   769 €   308 €   503 €  1.579 €
   199 €   482 €   273 €   447 €  1.202 €
   187 €   452 €   256 €   419 €  1.128 €
   175 €   422 €   239 €   392 €  1.053 €
   181 €   262 €   118 €   407 €   787 €







πηγή:https://eleftherostypos.gr/oikonomia/asfalisi-syntaxeis/syntaxeis-anadromika-eos-12-000-evro-poioi-ta-dikaiountai-pinakes-me-posa