Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Απάτης: - Αναδρομική "βόμβα" από τον λανθασμένο υπολογισμό των συντάξεων - Ποιοι διεκδικούν αναδρομικά και διόρθωση των λαθών

Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά, εξαιτίας λαθών και παραλείψεων του ΕΦΚΑ. Έτσι, το συνταξιοδοτικό φαίνεται να κρύβει δημοσιονομική "βόμβα" για την κυβέρνηση.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η εκκρεμής  δικαστική διαμάχη για τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και δώρα. Υπολογίζεται ότι  ανέρχονται σε 360.000 οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αγωγές κατά του Δημοσίου, ενώ ενδεχόμενη θετική απόφαση δεν αποκλείεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για προσφυγές και από τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

Παράλληλα, 45.000 απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων με άθροισμα συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, δικαιούνται αναδρομικά 27 μηνών από τον επανυπολογισμό των κρατήσεων.

Συνταξιούχοι του Δημοσίου αναμένουν αναδρομικά 23 μηνών, από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018,από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων στις κύριες συντάξεις.

Επίσης περίπου 100.000 νέοι συνταξιούχοι, από το 2015 και μετά,  δικαιούνται αυξήσεις και αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις, διότι εκδόθηκαν χωρίς να υπολογιστούν οι επιπλέον εισφορές που κατέβαλαν. ως ασφαλισμένοι