Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Συντάξεις/Αναδρομικά: - Συνεχίζουμε τον αγώνα - Η μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ! -

 


    1. Η Ελλάδα, μετά την πτώχευσή της, έχει απωλέσει την  Εθνική της κυριαρχία σε όλα τα οικονομικά θέματα, μέχρι και το 2060

    2. Ο ετήσιος προϋπολογισμός υποβάλλεται, στο τέλος κάθε χρόνου, πρώτα στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή επιτροπή, για ενδελεχή έλεγχο και έγκριση και μετά κατατίθεται προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή!       

    3. Οι δανειστές κάνουν κουμάντο σε όλα. Αυτοί αποφασίζουν, αν θα εφαρμοστούν ή όχι οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, για τα αναδρομικά και την την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων που αφορούν, το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. Τα λειψά αναδρομικά που χορηγήθηκαν μέχρι τώρα είχαν λάβει πρώτα την "ευλογία" των δανειστών. 

    4. Οι δανειστές επιτρέπουν μόνο  την πιστή εφαρμογή των ατομικών δικαστικών αποφάσεων και αυτό γιατί:

         α. Δεν θέλουν να φανεί ότι έχουν καταλύσει τελείως το Ελληνικό κράτος δικαίου

         β. Το ποσοστό των μέχρι τώρα, υποβληθεισών αγωγών είναι μικρό και ανέρχεται στο 15% των συνταξιούχων. Σύμφωνα με στοιχεία του Ελεγκτικού  Συνεδρίου, από τους 500.000 συνταξιούχους Δημοσίου μόνο 75.000  έχουν υποβάλει αγωγές.

        γ. Η εκδίκαση των προσφυγών διαχέεται, σε μεγάλο βάθος χρόνου, καθόσον, η υποβολή τους ξεκίνησε από το 2011 και συνεχίζεται ακόμη.  

        δ. Το ετήσιο οικονομικό κόστος, για τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μικρό. 

    5. Η κυβέρνηση έχει πάρει, προ πολλού, την απόφαση να μην προβεί στην κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικών μειώσεων και στην καταβολή των πραγματικών οφειλόμενων αναδρομικών γιατί θεωρεί πως ότι, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, καταβλήθηκαν όλα τα αναδρομικά και αυτό το υποστηρίζει με τα παρακάτω επιχειρήματα: 

    6. Εμείς στην Άρτα, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΕΑΣ προσφύγαμε στο ΕΔΑΔ Η απόφαση βγήκε μέσα σε 8 μήνες και επέβαλε στην κυβέρνηση: 

       α. Να αλλάξει τον νόμο για την ΕΑΣ. 

       β. Αναγνώρισε ότι το κράτος δεν μπορεί, λόγω της πτώχευσης να μας χορηγήσει όλα τα δικαιούμενα αναδρομικά. 

       γ.  Υποχρέωσε το κράτος να μας χορηγήσει 23 μήνες αναδρομικά. 

       δ.  Πρότεινε στους προσφεύγοντες, να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα αναδρομικά, μετά την την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα. 

      ε. Εμείς στην Άρτα και οι χιλιάδες συνάδελφοι, που μας ακολούθησαν, ξεκινάμε και πάλι, με νέες προσφυγές, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 

     ΥΓ: Οι 360.000 συνταξιούχοι που δικαιώθηκαν το οφείλουν στην Ε.Α.Α.Σ/Παρ. Άρτας. Ο ΕΦΚΑ ήδη, έχει ξεκινήσει να τους καταβάλλει τα αναδρομικά και μάλιστα έντοκα! Η μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ!