Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Οι Χούτι έπληξαν με εξελιγμένο drone καμικάζι την "καρδιά" του Τελ Αβίβ. - 1 νεκρός 10 τραυματίες! - Δεν ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα του Ισραήλ! - 5 ΒΙΝΤΕΟ με τις εκρήξεις


 Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης- Χούτι (αλληλέγγυοι στο λαό της Γάζας) πραγματοποίησαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση με drone που έπληξε την καρδιά του Τελ Αβίβ. Το drone ταξίδεψε από την Υεμένη στο «Ισραήλ» για αρκετές ώρες χωρίς να αναχαιτιστεί πριν καταλήξει σε ένα κτίριο πλησίον του Προξενείου των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της Υεμένης δήλωσε: «Η επιχείρηση διεξήχθη με ένα νέο drone που ονομάζεται «Jaffa», το οποίο είναι ικανό να αποφύγει τα συστήματα ραντάρ του εχθρού και δεν μπορεί να εντοπιστεί».

«Η αεροπορία drone εντός των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης (…) πραγματοποίησε μια ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση, στοχεύοντας έναν από τους σημαντικούς στόχους στην κατεχόμενη περιοχή της Γιάφα, γνωστή στο Ισραήλ ως Τελ Αβίβ», είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος για τους Υεμενίτες αντάρτες Yahya Saree.Από την επίθεση υπήρξαν 1 νεκρός και 10 τραυματίες. Το IDF παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι το drone δεν είχε εντοπιστεί.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναχαίτησαν έναν βαλλιστικό πύραυλο και τρία άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη προς το Ισραήλ σήμερα το απόγευμα.

Οι Χούτι χρησιμοποίησαν drone αυτοκτονίας για να επιτεθούν στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ. Το πρώτο βίντεο δείχνει συντρίμμια του drone ενώ τα άλλα είναι πλάνα CCTV που δείχνουν τη στιγμή της πρόσκρουσης του drone.

Εκπρόσωπος του IDF: «Το drone εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, είναι ένα ιρανικό αεροπλάνο που έχει εκσυγχρονιστεί». Τους έπιασαν στον ύπνο.. καμιά σειρήνα δεν ήχησε επεσήμανε η Τσαχάλ. Είναι ένα πολύ μεγάλο drone ικανό να διανύσει μεγάλες αποστάσεις λέει ο στρατός του Ισραήλ. Το drone είχε εντοπιστεί από τον ισραηλινό στρατό, αλλά «ένα ανθρώπινο λάθος» «τα συστήματα αναχαίτισης και άμυνας δεν ενεργοποιήθηκαν», πρόσθεσε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Κανένας συναγερμός δεν χτύπησεΑυτό είναι μέρος αυτού που ερευνούμε. Δεν ακούστηκε συναγερμός στο Τελ Αβίβ επειδή δεν ενεργοποιήθηκε», είπε ο στρατιωτικός αξιωματούχος. Αυτό το είδος επιθέσεων, τόνισε ο στρατός, συμβαίνει «σχεδόν καθημερινά» στο Ισραήλ. Η δικαιολογία είναι όντως αυτή ή τα συστήματα δεν το είχαν λόγω τεχνολογίας του όπως υποστηρίζουν οι Χούτι..

Γύρω στις 03:00 τη νύχτα, εκατοντάδες αναφορές ελήφθησαν στο Κέντρο Ελέγχου της Αστυνομίας της Περιφέρειας του Τελ Αβίβ για μια δυνατή έκρηξη που ακούστηκε στην περιοχή του Τελ Αβίβ. Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τα σημεία πρόσβασης, ενώ αναζητούσαν ύποπτα αντικείμενα και άλλες πηγές κινδύνου.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης και διάσωσης, ανακάλυψε, κατά τη διάρκεια ερευνών στο διπλανό κτίριο, έναν άνδρα γύρω στα πενήντα, άψυχο στο διαμέρισμά του, με ίχνη οβίδας στο σώμα.

Επιπλέον, 10 άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά (σύμφωνα με τις ιατρικές αρχές) απομακρύνθηκαν για να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Ο Περιφερειακός Διοικητής του Τελ Αβίβ, Έφορος Peretz Omar Kaim, μαζί με τον διοικητή της περιοχής Yarkon, Yehiel Bohdana, αξιολόγησαν την κατάσταση στο έδαφος με όλες τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης και βοήθειας.

Σε αυτό το σημείο, ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις και σαμποτέρ, καθώς και δυνάμεις διάσωσης και έκτακτης ανάγκης, συνεχίζουν να επιχειρούν επί τόπου και να προετοιμάζονται για το άνοιγμα των οδών κυκλοφορίας.

Καλούμε τους κατοίκους να υπακούουν στις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου, να αποφεύγουν να φτάσουν στο σημείο και να μην πλησιάζουν ή αγγίζουν τα υπολείμματα ρουκετών που ενδέχεται να περιέχουν εκρηκτικά και να το αναφέρουν αμέσως στην τηλεφωνική γραμμή 100 της ισραηλινής αστυνομίας.

dimpenews.com