Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Υφυπουργός Εργασίας: - "Εποικοδομητικές συναντήσεις για την επίλυση ΕΞΙ βασικών ζητημάτων που απασχολούν το Υπουργείο" - κ. Υφυπουργέ, γιατί εμπαίζεται τους συνταξιούχους, αγνοώντας επιδεικτικά, τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, για τα αναδρομικά; - Δείτε τις ΤΕΣΣΕΡΙΣ Δικαστικές υποχρεώσεις που έπρεπε ήδη να τις είχατε εκτελέσει!

 



Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού συμφώνου εργασίας, όπως τόνισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως Niki Kerameus, που να δίνει τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Σε αυτό το πνεύμα είχαμε ήδη εποικοδομητικές συναντήσεις με ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να ξεκινήσει ένας εφ' όλης της ύλης, διεξοδικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.
Συζητήσαμε εκτενώς για ζητήματα όπως:
☑️ η θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων
☑️ η πλήρης εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας
☑️ η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
☑️ η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών
☑️ η εντατικοποίηση των ελέγχων που πραγματοποιεί η Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας
☑️ η αναβάθμιση του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας.
Η ευημερία των εργαζομένων σε συνδυασμό με την συνεπή εφαρμογή του εργατικού δικαίου σε ένα πλαίσιο υγιούς λειτουργίας των επιχειρήσεων αποτελούν κοινό στόχο για όλους.





     
      1. Την ολοκλήρωση καταβολής των αναδρομικών, που προέρχονται από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων για το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι 31/12/2018 (23 μήνες) 
     2. Τα αναδρομικά, που ομολόγησε με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ, για τα λάθη που έκανε, με το να συνεχίζει  την παρακράτηση του  ν. 4093/12 για τα έτη 2021, 2022 και το Α’ τρίμηνο 2023, ΜΟΝΟ στα μερίσματα των αποστράτων των Ε.Δ. και  Σ.Α. ενώ στους υπόλοιπους συνταξιούχους του δημοσίου είχε ήδη καταργηθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η  έμμεση αύξηση των μερισμάτων  μετά την κατάργηση του ν.4093/12,  να μην προστίθεται στον συντάξιμο μισθό των αποστράτων, και καθ΄ επέκταση, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αυξήσεις του 2023 και 2024  να είναι μικρότερες
      3. Τα αναδρομικά,  των ΕΞΙ ΕΤΩΝ για τα δώρα, που ανέρχονται στα 4.800 ευρώ (6Χ800=4.800) για όσους έκαναν αγωγές.
     4. Την διόρθωση των εκατοντάδων χιλιάδων λαθών, όπως είχαν παραδεχθεί άπαντες οι υπουργοί και υφυπουργοί  του υπουργείου εργασίας, που έγιναν κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, σε βάρος των συνταξιούχων