Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΥΕΘΑ: Τα πολύτιμα Στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα βγαίνουν στην αποστρατεία σε ηλικία μικρότερη των 58 ετών







ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ​
  



«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

είναι 7.15΄ το πρωί, μετά από μια ολονύκτια συζήτηση, παραμονές της Παναγίας, μία ολονύκτια συζήτηση που δυστυχώς οι περισσότερες Ελληνίδες και οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπόρεσαν να δουν. Είναι, όμως, μια ιστορική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, την οποία πρέπει να τη γνωρίζουν οι Έλληνες και πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουν τα πάντα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε, σε αυτές τις τελευταίες ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, αλλά και του Πρωθυπουργού της χώρας, να γίνει ξεκάθαρο πλέον στον ελληνικό λαό το τι συνέβη μέχρι σήμερα και τι συμβαίνει από εδώ και πέρα.

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να διευκρινίσω ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι ζήτησα την αλλαγή της δεύτερης τροπολογίας που είχε κατατεθεί. Έγιναν οι νομοθετικές αλλαγές κ. Υπουργέ;

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης):Ναι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έγιναν οι αλλαγές αυτές.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα της αναφοράς στο συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν έχει καμία σχέση με τη ρύθμιση η οποία προτάθηκε από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κι έχει ως εξής: 

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τελειώνουν τις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων, όταν φτάσουν στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη, έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη Σχολή Πολέμου μέσω εξετάσεων ή όχι. Τα 2/3 από τον Στρατό Ξηράς δεν περνούν στη Σχολή Πολέμου, με αποτέλεσμα όταν φτάνουν στον βαθμό του συνταγματάρχη να αποστρατεύονται πριν από την ηλικία των 58 ετών, στα 50, στα 52, στα 49. Τι ζητήσαμε λοιπόν; Η στρατιωτική ηγεσία το ζήτησε. Ζήτησε τα στελέχη αυτά, τα οποία είναι πολύτιμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, να παραμένουν και να μην αποστρατεύονται κατά τις κρίσεις οι οποίες γίνονται.

Άρα, η αναφορά η οποία γίνεται σήμερα και που αφορά νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται ακριβώς σε αυτά τα στελέχη, τα οποία θα παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία, διότι είναι και πολύτιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και βεβαίως όταν βγαίνουν στην αποστρατεία σε ηλικία μικρότερη των 58 ετών δεν προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Και δεν είναι η μόνη αλλαγή και μεταρρύθμιση η οποία έχει γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Σε αυτούς τους έξι μήνες έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε φτάσει σε σημείο πλέον τα 34 δισεκατομμύρια της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων όχι να εκποιηθούν, όπως κάποιοι λένε, αλλά να τα εκμεταλλευτούμε προς όφελος των ίδιων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα 34 δισεκατομμύρια απέδιδαν περίπου ένα 1.100.000 ευρώ το χρόνο στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και στα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήδη, με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί και με το νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, υπολογίζουμε ότι τα 34 αυτά δισεκατομμύρια της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδίδουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων περίπου το 5% της αντικειμενικής αξίας το χρόνο, όσο περίπου είναι η απόδοση ενός ακινήτου στον ιδιωτικό τομέα. Και βεβαίως αυτά χωρίς να γίνει καμία πώληση, αλλά ενοικίαση για 50 ή 100 χρόνια, με συγκεκριμένα project τα οποία θα προτείνονται και με διαφανή διαγωνισμό μέσω του διαδικτύου, με το λεγόμενο bid. Δηλαδή, θα μπορεί να βλέπει ο ένας την προσφορά του άλλου και να τη βελτιώνει online. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα της εκμετάλλευσης της περιουσίας αυτής και της δημιουργίας κατ’ αρχήν οικισμών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στα στρατόπεδα για τις περιοχές στις οποίες μετατίθενται.

Μια οικογένεια ενός αεροπόρου που μετατίθεται από τη Λάρισα στην Ελευσίνα, έχοντας τη δυνατότητα να του παρέχεται σπίτι, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα έξοδά του, από τις περικοπές που έχει υποστεί μέχρι σήμερα, μέχρι και 500 ευρώ. Ήδη εγκαινιάσαμε τα πρώτα σπίτια στην Ελευσίνα. Προχωράμε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου