Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Μειωμένες συντάξεις από Σεπτέμβριο - Αναδρομικό "ψαλίδι" για 3 μήνες





Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο - εικονες συνταξιουχωνXαμηλότερες αποδοχές θα λαμβάνουν στο εξής οι συνταξιούχοι, καθώς τίθεται σε εφαρμογή με την καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου η αύξηση της εισφοράς για την περίθαλψη από 4% σε 6% στις κύριες συντάξεις.
Όπως προβλέπει, μάλιστα, η σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε σήμερα με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγουσα", η παρακράτηση θα είναι αναδρομική από τον Ιούλιο, με τα σχετικά ποσά να παρακρατούνται στο σύνολό τους από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, που καταβάλλεται τέλη Αυγούστου.
Το ποσοστό 6% της εισφοράς υπολογίζεται επί του αρχικού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, δηλαδή στα αρχικά ποσά του 2009 πριν τις περικοπές των μνημονίων.
Έτσι, για παράδειγμα:
Σε κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ (ποσό 2009), με την αύξηση της εισφοράς από το 4% σε 6%, η παρακράτηση θα πάει από τα 40 στα 60 ευρώ, δηλάδή ο συνταξιούχος θα χάσει επιπλέον 20 ευρώ το μήνα. Σε ό,τι αφορά τη σύνταξη που θα λάβει τον Σεπτέμβριο, θα είναι μειωμένη κατά 60 ευρώ, λόγω της τρίμηνης παρακράτησης (3 μήνες Χ 20 ευρώ = 60 ευρώ).
Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο - εικονες συνταξιουχων με ευρω και πορτοφολιΣχετικη εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί αύριο και για την επιβολή εισφοράς ύψους 6% στιςεπικουρικές συντάξεις, για τις οποίες ωστόσο η παρακράτηση θα γίνει στο καταβαλλόμενο ποσό, δηλαδή σε αυτό που σήμερα μπαίνει στον λογαριασμό του συνταξιούχου.
Αυτό θα σημάνει ότι:
Μια μέση επικουρική σύνταξη 160 ευρώ θα έχει μηνιαία παρακράτηση 9,6 ευρώ, ενώ η τρίμηνη αναδρομική παρακράτηση για τους μήνες από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο θα είναι 28,8 ευρώ.

πηγή:megatv.com,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου