Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

"Ψαλιδίζουν" συντάξεις με άθροισμα πάνω από 1.000 ευρώ;



Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ευρω συνταξεις ψαλιδιΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ευρω συνταξεις ψαλιδι






Νέες περικοπές στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ φαίνεται πως έρχονται στη δεύτερη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Η κυβέρνηση αναμένεται να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους νέες μειώσεις στις συντάξεις, ενοποιήσεις Ταμείων αλλά και αυξήσεις εισφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες για συντάξεις που το άθροισμά τους ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ προβλέπεται να υπάρξει αναδιατύπωση του νόμου του 2012 ώστε να μην υπάρξει δημοσιονομικό πρόβλημα από τη μη εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που έγιναν πριν από τρία χρόνια.
Ο νόμος προβλέπει για το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης τις εξής μειώσεις:
  • Από 1.001 – 1.500 ευρώ μείωση 5%
  • Από 1.501 - 2.000 ευρώ μείωση 10%
  • Από 2.001 ευρώ – 3.000 ευρώ 15%
  • Από 3.001 ευρώ και άνω μείωση 20%
Τα ποσοστά των μειώσεων θα υπολογιστούν σε νέα βάση και θα είναι μεγαλύτερα στις υψηλότερες συντάξεις. Την ίδια ώρα και με δεδομένο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν έλλειμμα που θα ξεπεράσει την πρόβλεψη του 1,8 δισ ευρώ, εξετάζονται σενάρια για περιορισμό των δαπανών των ταμείων όπως είναι η μείωση του σημερινού ύψους των ανώτατων συντάξεων σε όλα τα ταμεία.
Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί στο ΙΚΑ το ανώτατο πλαφόν κύριας σύνταξης που είναι 2.350 ευρώ, το πλαφόν των 2.770 ευρώ στα ειδικά ταμεία καθώς και το πλαφόν των 3.350 ευρώ για όσους παίρνουν δύο κύριες συντάξεις. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στην περίπτωση ενσωμάτωσης των κύριων συντάξεων με τις επικουρικές.
πηγή:megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου