Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ελληνοτουρκικά - Ο "έρωτας" με τον Ερντογάν... και η τρικυμία εν κρανίω


 Χθες το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π.  Σκουρλέτης, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως όταν άκουσε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Αμερικάνικο Κογκρέσο ένιωσε "θλίψη, απογοήτευση και αγωνία" επειδή ο πρωθυπουργός δεν είχε το σθένος ούτε να κατονομάσει την Τουρκία στην ομιλία του..

"Δεν μπορείς να αναφέρεσαι στον αναθεωρητισμό και να μη μιλάς για τον αναθεωρητισμό στη γειτονιά σου και από ποιον προέρχεται" είπε, την ίδια στιγμή που ο τουρκικός Τύπος έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά τις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού και μεταφέρει την οργή της Άγκυρας για τις "προβοκάτσιες" και για τις "προκλητικές αναφορές" του Κ. Μητσοτάκη ως προς τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τη "Γαλάζια Πατρίδα" και την εισβολή στην Κύπρο...

Αυτό που υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης με απλά λόγια είναι πως οι Αμερικάνοι και η υπόλοιπη υφήλιος δεν κατάλαβαν για τον αναθεωρητισμό ποιων ομιλούσε ο κ. Μητσοτάκης και πως οι μόνοι που το αντελήφθησαν είναι οι Τούρκοι.

Τρικυμία εν κρανίω...

Πριν λίγες μέρες τα απομεινάρια του εγχώριου σταλινισμού στην Ελλάδα είχαν καταλάβει για άλλη μια φορά τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για να καταγγείλουν την παρουσία αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα κατά τη ψήφισή της στη Βουλή καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικοαμερικανικής αμυντική συνεργασίας.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας είπε "γίνεστε ο πρώτος αρχηγός της μεταπολίτευσης που συναινεί στην επ’ αόριστον αξιοποίηση 6 ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τις ΗΠΑ και δεύτερον παραχωρείτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης". 

Τη στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών στην Ελλάδα καταγγέλλει κατά τακτά χρονικά διαστήματα ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας και πολλά στελέχη του καθεστώτος.

Πριν μερικούς μήνες κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Β. Ορμπάν ο κ. Ερντογάν ήταν σαφής: "Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις  στην Ελλάδα, είναι τόσες πολλές που δεν μπορούν να μετρηθούν. Η Ελλάδα έχει γίνει πρακτικά φυλάκιο της Αμερικής. Η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μιλάμε για αυτό με  τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζ. Μπάιντεν. Αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Η συμπεριφορά της Ελλάδας στην περιοχή είναι λάθος"...


πηγή:https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3635012/o-erotas-me-ton-erntogan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου