Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία: - "Βλαδίμηρε, δεν θα σου συγχωρήσω το θάνατο του γιου μου και πολλών άλλων ανδρών" - " Έπνιξαν τους ναύτες του Moskva μαζί με το καταδρομικό"


 Τόσο το πλήρωμα όσο και το ίδιο το καταδρομικό εγκαταλείφθηκαν προκειμένου να αποκρυβεί η αλήθεια για το τι συνέβη, κατήγγειλε πατέρας που έχασε το γιο του όταν βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου

Protagon Team

Τη σκόπιμη βύθιση του Moskva και την εγκατάλειψη των τραυματιών σε αυτό από το ρωσικό Nαυτικό, προκειμένου να αποκρυβούν στοιχεία σχετικά με την ουκρανική επίθεση, κατήγγειλε ένας πατέρας ο οποίος έχασε τον γιο του όταν βυθίστηκε η ναυαρχίδα των Ρώσων στη Μαύρη Θάλασσα. Ο λόγος για τον Ντμίτρι Σκρέμπετς ο οποίος κατηγόρησε, μάλιστα, τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «πρόδωσε» νεαρούς στρατεύσιμους όπως ο γιος του, καθώς και ότι λέει ψέματα στον ρωσικό λαό.

 «Βλαδίμηρε, δεν θα σου συγχωρήσω το θάνατο του γιου μου και πολλών άλλων ανδρών», έγραψε ο ίδιος στη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte. «Η απώλεια του καταδρομικού Moskva αποτελεί προσωπική σας ήττα!», πρόσθεσε. 

Ο Σκρέμπετς αναζητούσε διαρκώς τον 20χρονο Ιγκόρ, τον γιο του, αφότου το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από χτύπημα από δύο ουκρανικούς πύραυλους Neptune στις 13 Απριλίου. Αναγνωρίζει πως ο γιος του είναι πιθανότατα νεκρός, ωστόσο συνεχίζει να ερευνά τι συνέβη, όπως έγραψαν οι Times. 

Το Κρεμλίνο έχει επιμείνει ότι το καταδρομικό δεν βυθίστηκε από τους Ουκρανούς, υποστηρίζοντας ότι κατέληξε στα βάθη της θάλασσας μετά από τυχαία πυρκαγιά που προκάλεσε έκρηξη πυρομαχικών. 

Ο Σκρέμπετς υποστήριξε ότι τα μέλη του πληρώματος του είπαν ότι το πλοίο ήταν εύκολος στόχος, έχοντας παραμείνει στην ίδια θέση, χωρίς συνοδεία, για δύο ημέρες. Αφού χτυπήθηκε, οι αξιωματικοί φοβήθηκαν να το πουν στους ανωτέρους τους μέχρι να φανεί ότι το πλοίο βυθιζόταν. «Γνωρίζω ότι το καταδρομικό δεν έστειλε σήμα SOS πριν από τις 13:00 στις 14 Απριλίου, αν και το πλήγμα συνέβη γύρω στις 15:00 στις 13 Απριλίου», είπε. «Ήθελες να προσπεράσουμε το συμβάν με τη σιωπή, να το αποκρύψεις, κατά τη γνωστή συνήθεια σου να ψεύδεσαι», συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στον ρώσο πρόεδρο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βαριά τραυματίες δεν απομακρύνθηκαν και το πλοίο δεν ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Σεβαστούπολης διότι «τότε θα γινόταν προφανές σε όλους τι συνέβη», καθώς είχε υποστεί σοβαρό πλήγμα. «Τους έπνιξαν, μαζί με το καταδρομικό… Το ρυμούλκησαν στα νότια της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 13 έως τις 14 Απριλίου και το βύθισαν εκεί». 

Εξάλλου, ο πατέρας του νεαρού στρατιώτη απέδωσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα μίας πιθανής αποστολής διάσωσης στο ότι δεν υπήρξε τέτοια επιχείρηση. «Μου πήρες τον πιο κοντινό μου  άνθρωπο», είπε ο πατέρας. «Τον σκότωσες». 

Αξίζει να αναφερθεί πως μία εικόνα ανάλογη με αυτή του Σκρέμπετς έχει δώσει και η ουκρανική πλευρά σε σχέση με βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου. Σε ηχητικό ντοκουμέντο (εδώ) που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Κίεβο το πλήρωμα φέρεται να επιβεβαιώνει πως το πλοίο έχει χτυπηθεί και να απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια. Τα δυτικά ΜΜΕ μίλησαν από την πρώτη στιγμή για σημαντική ήττα του Πούτιν η οποία προκάλεσε τριγμούς στο Κρεμλίνο. 

Επετειακά γραμματόσημα εξέδωσαν οι Ουκρανοί 

Εκ διαμέτρου αντίθετη η ατμόσφαιρα στο Κίεβο όπου τη Δευτέρα σχηματίστηκαν ουρές προκειμένου οι πολίτες να αγοράσουν τα γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν με αφορμή τη βύθιση του Moskva. Όπως έγινε γνωστό, εκδόθηκαν τρία εκατομμύρια γραμματόσημα με τη λεζάντα «Ρωσικό πολεμικό πλοίο . . . ΤΕΛΟΣ! Δόξα στο έθνος!». 

Τον περασμένο μήνα είχαν τυπωθεί γραμματόσημα με τη φράση «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, πήγαινε να…!» σηματοδοτώντας την άρνηση της ουκρανικής φρουράς στο Φιδονήσι να παραδοθεί μετά το κάλεσμα του Moskva το οποίο βρέθηκε απέναντί  της, τον Φεβρουάριο. 

Πηγή: Protagon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου