Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Υπουργός εργασίας: - "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων" - "Ποιες είναι οι 2 αυξήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2023"


 

   Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή  του OPEN TV "Συμβαίνει τώρα",o Υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δηλωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

    α.  Για την απόφαση των αναδρομικών που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Υπουργός Εργασίας τόνισε  ότι πρέπει να δούμε πρώτα την απόφαση και υπογράμμισε ότι: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων". Φαίνεται πως ο κ. Χατζηδάκης "ξέχασε!" πως η κυβέρνησή του δεν εφάρμοσε καμμιά απόφαση για τα αναδρομικά των αποστράτων, παρ΄ ότι ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί την πληρωμή των πραγματικών αναδρομικών την έξοδο από τον ΕΦΚΑ των ειδικών μισθολογίων και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα Ιουλίου 2012!

    β.   Για την επερχόμενη από1/1/2023, αύξηση στις συντάξεις καθώς και ο ποσοστό στο οποίο θα κινηθεί, είπε ότι, "Έχουν προγραμματιστεί δύο αυξήσεις":

        . (1). "Από  την κατάργηση της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους."

          (2). "Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και η πρόβλεψη της αύξησης θα προέλθει από έναν μαθηματικό τύπο. Δηλαδή Προσθέτεις την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου και διαιρείς διά 2  και ότι βγει. Εμείς λέμε ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τα στοιχεία και μετά να κάνουμε τη διαίρεση". 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου