Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία: - Η Κίνα κλείνει τον εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη


 Οι ευκαιρίες πτήσης για τους Ρώσους γίνονται όλο και λιγότερες. Πρώτα η Δύση έκλεισε τον εναέριο χώρο της, και τώρα προφανώς η Ανατολή ακολουθεί το παράδειγμά της, σύμφωνα με την Bild.

Η Κίνα κλείνει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη Boeing και Airbus. Και αυτό λόγω της παράνομης επανεγγραφής αεροσκαφών από το Κρεμλίνο.

Αυτό ανέφερε πρώτο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "RBK". Η Κίνα είχε ζητήσει από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να αποδείξουν ότι τα αεροσκάφη που πετούσαν προς την Κίνα δεν ήταν πλέον νηολογημένα στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν ήταν σε θέση να προσκομίσουν ένα τέτοιο έγγραφο. Αυτό έχει ως συνέπεια την ανάκληση της άδειας προσγείωσης και υπέρπτησης για τα εν λόγω αεροσκάφη Boeing και Airbus.

Υπενθυμίζεται πως μετά την έναρξη του αιματηρού επιθετικού πολέμου του Πούτιν κατά της Ουκρανίας, η Δύση επέβαλε σκληρές κυρώσεις - συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της παράδοσης πολιτικών αεροσκαφών και ανταλλακτικών στη Ρωσία.

Οι δυτικές εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης ακύρωσαν τις συμβάσεις τους με τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Οι Βερμούδες - όπου οι περισσότερες από αυτές ήταν εγγεγραμμένες - απέσυραν τις άδειές τους. Κατά συνέπεια τα αεροσκάφη δεν έχουν πλέον έγκυρη ταξινόμηση, δεν επιτρέπεται η απογείωσή τους.

Αλλά η Ρωσία δεν επέστρεψε τα αεροπλάνα, δημιούργησε τους δικούς της νόμους. Με αυτόν τον τρόπο, το καθεστώς του Κρεμλίνου επέτρεψε στην Aeroflot και την S7, μεταξύ άλλων, να μεταφέρουν τα εισαγόμενα αεροσκάφη σε ρωσικό νηολόγιο και να τα ασφαλίσουν στη Ρωσία. De facto: παράνομη, διεθνώς απαγορευμένη!

Το πρόβλημα της Κίνας για τη Ρωσία: τα αεροσκάφη δεν αποχαρακτηρίστηκαν ποτέ στο εξωτερικό, μόνο η ταξινόμησή τους αποσύρθηκε.



πηγή:https://www.capital.gr/diethni/3637172/bild-i-kina-kleinei-ton-enaerio-xoro-sta-rosika-aeroskafi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου