Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Απειλές Ερντογάν στον Μητσοτάκη: "Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς"


 Σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο τοποθετήθηκε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασκώντας κριτική για τις αναφορές που έκανε σχετικά με την Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε αυτές τις δηλώσεις στην τουρκική Yeni Safak, στην επιστροφή του από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.

"Ο Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου. Έχω ως συνομιλητές μου ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα δειπνήσουμε, θα πούμε "ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας", θα το υποσχεθείς αυτό, μετά θα περάσουν 15 μέρες, θα πας στις ΗΠΑ, θα βγάλεις λόγο κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο για το χειροκρότημα που θα λάβεις εκεί. Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουν με αυτούς (σ.σ. τον Έλληνα πρωθυπουργό)", είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

"Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε: Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς", πρόσθεσε ακόμη ο Ερντογάν.




πηγή:https://www.capital.gr/diethni/3637272/erntogan-gia-mitsotaki-tha-kanoume-o-ti-einai-aparaitito-me-autous-pou-mas-blepoun-os-exthrous


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου