Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Τo Ισλαμικό Κράτος: "Συνεχίστε τις επιθέσεις στην Ευρώπη" - "Μεγάλη ευκαιρία τώρα που οι σταυροφόροι πολεμούν μεταξύ τους"


 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος την Κυριακή 17 Απριλίου υποσχέθηκε «εκδίκηση» για τη δολοφονία του πρώην ηγέτη της, καλώντας τους υποστηρικτές της να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ευρώπη.

«Ανακοινώνουμε, στηριζόμενοι στον Θεό, την ευλογημένη εκστρατεία εκδίκησης για τον θάνατο του Abu Ibrahim al-Qurayshi και του πρώην εκπροσώπου της οργάνωσης», αναφέρεται στο ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στην οργάνωση και το οποίο κυκλοφόρησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο νέος εκπρόσωπος της ομάδας Abu-Omar al-Muhajir κάλεσε επίσης τους υποστηρικτές της να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενοι την «ευκαιρία» καθώς «οι σταυροφόροι πολεμούν μεταξύ τους», αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πρώην αρχηγός της μαχητικής ομάδας πέθανε στις αρχές Φεβρουαρίου όταν πυροδότησε μια βόμβα για να αποφύγει τη σύλληψη κατά τη διάρκεια επιδρομής των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και της άμυνας των ΗΠΑ.

Στις 10 Μαρτίου, η οργάνωση επιβεβαίωσε τον θάνατό του, μαζί με έναν πρώην εκπρόσωπο της, διορίζοντας τον Abu Hassan al-Hashemi al-Qurayshi ως νέο ηγέτη.

Λίγα είναι γνωστά για τον νέο ηγέτη, ο οποίος είναι ο τρίτος αρχηγός της τζιχαντιστικής ομάδας από την ίδρυσή της.

Αφού έχασαν την τελευταία τους επικράτεια τον Μάρτιο του 2019 υπό στρατιωτική επίθεση που υποστηρίζεται από έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), τα υπολείμματα της τζιχαντιστικής ομάδας στη Συρία βρίσκονται κυρίως σε κρησφύγετα στην έρημο.

Χρησιμοποιούσαν τέτοια κρησφύγετα για ενέδρες και επιθέσεις εναντίον δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων και συριακών κυβερνητικών στρατιωτών. Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν επίσης τις επιθέσεις τους στο Ιράκ.

Πηγή: Kurir.rs/Radio Slobodna Europa

Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

πηγή: -  ertnews.gr -https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/to-islamiko-kratos-kalei-gia-epitheseis-stin-eyropi-eykairia-kathos-oi-stayroforoi-polemoyn-metaxy-toys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου