Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - "Πολιτικοί και Στρατιωτικοί πρέπει να ενωθούμε ...!" - ".. κατέκτησε την Ελλάδα ο Ιμπραήμ .."

 


"Εάν δεν διαβάσουμε την ιστορία μας δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπρος, μόνο να αεροβατούμε μπορούμε"

Ομιλία μου στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σαββάτο, 16 Απριλίου 2022.

Δήλωσα την βαθιά μου ανησυχία για την ομοφωνία. Δεν μπορεί να υπάρχει ένα σύγχρονο κόμμα σε μία σύγχρονη εποχή και να είναι όλα ομόφωνα. Οι ομόφωνες αποφάσεις χάνουν την δυνατότητα να δέχονται μηνύματα και να αντιδρούν. Χάνουν το λεγόμενο «feedback». Δεν μπορεί να υπάρχει ζωή χωρίς feedback.

Με την έναρξη του συνεδρίου άρχισα να αισθάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει, ζει γιατί διαφωνεί, φωνάζει, διαμαρτύρεται, δεν τα κουκουλώνει.

Για το ζήτημα εκλογής του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής που είναι στο επίκεντρο, είπα ότι η μορφή οργάνωσης ενός κόμματος δεν είναι apriori καλή ή κακή. Καλή θα γίνει αν οι χειριστές , αυτοί που δουλεύουν μέσα σ’ αυτό το κόμμα, οι εργάτες και οι εργάτριες του κόμματος και η ηγεσία δουλεύουν σωστά με βάση τη δημοκρατία.

Δύο πράγματα με ανησυχούν. Το πρώτο είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας που τον έχουμε δει επιφανειακά. Από το 2015 είχα αναφέρει ότι ο βόρειος αγωγός μπορεί να γίνει αιτία ενός παγκόσμιου πολέμου και κανείς δεν το κατάλαβε τότε. Ήρθε όμως η ζωή μπροστά. Δεν είμαι προφήτης ούτε μάγος, έχω όμως μάθει να διαβάζω την ιστορία. Χωρίς την ιστορία δεν πάμε πουθενά.

Το δεύτερο είναι ότι χρωστάμε τώρα το 224% του ΑΕΠ και όταν τελειώσει η πανδημία, θα μας πούνε για μέτρα και μνημόνια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε χρεωκοπημένοι πριν κάνουμε μεγαλοστομίες .
Μεγαλοστομίες και λεονταρισμούς κάνουν όσοι δεν έχουν γνώση και επίγνωση της δύναμής τους. Θα πρέπει όλοι οι σύντροφοι να δούμε πως θα χειριστούμε την επόμενη μέρα στα οικονομικά. Η πολιτική δεν είναι μόνο διακηρύξεις είναι δράση.

Από το Δεκέμβρη του 2019 είπα ότι κατέκτησε την Ελλάδα ο Ιμπραήμ, έτσι χαρακτήρισα τον Μητσοτάκη.

Μία είναι η λύση, οι πολιτικοί και οι στρατευμένοι πρέπει να ενωθούμε ενάντια σε αυτούς που μας έχουν στο ίδιο καθεστώς από το 1824.

Εάν δεν διαβάσουμε την ιστορία μας δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπρος, μόνο να αεροβατούμε μπορούμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου