Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Προεκλογικά παίγνια - Πρωθυπουργός: Τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών ρεύματος είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Εάν εφαρμόζαμε τα μέτρα Τσίπρα οι καταναλωτές θα πλήρωναν περισσότερα




Η στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια είναι συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ μεγαλύτερη αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη της χώρας.

  • Επιδοτεί τους λογαριασμούς μέχρι 300 kWh ανά μήνα με ποσό που μειώνει τον τελικό λογαριασμό ρεύματος σχεδόν έως 60%. Ένας καταναλωτής θα πλήρωνε τον Απρίλιο, αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση 0,44 ευρώ ανά kWh και μετά την κρατική επιδότηση πέφτει κάτω από 0,16 ευρώ ανά kWh.
  • Αν η Κυβέρνηση εφάρμοζε αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, εάν μείωνε δηλαδή στο 50% τους λογαριασμούς, τότε οι καταναλωτές τον Απρίλιο θα είχαν πληρώσει περισσότερο από ό,τι τώρα. Φαίνεται, όμως ότι ο κ Τσίπρας δεν έχει καν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
  • Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο, να συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έτσι και τον Μάιο θα καλύψουμε έως και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου