Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Εισβολή Πούτιν στη Ουκρανία - Αυτοί είναι οι αιμοδιψείς Ρώσοι στρατιώτες που καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα


 Στο στόχαστρο της έρευνας της γενική εισαγγελίας της Ουκρανίας μπαίνουν δέκα Ρώσοι στρατιώτες της 64ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να έχουν διαπράξει στη Μπούτσα.

Μάλιστα, ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας ανέβασε στο Twitter τις φωτογραφίες των στρατιωτών που ερευνώνται για "βάναυση συμπεριφορά εναντίον αμάχων και άλλες παραβάσεις σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, Ρώσοι στρατιώτες "κρατούσαν άμαχους πολίτες ως ομήρους, χωρίς να τους δίνουν τροφή ή νερό” αναφέρει ο εισαγγελέας.

"Τους εξανάγκασαν να πέσουν στα γόνατα, τους κάλυψαν τα μάτια με πανί και μονωτική ταινία, τους έδεσαν τα χέρια με πλαστικές χειροπέδες και τους απείλησαν να τους εκτελέσουν. Μάλιστα, πυροβόλησαν σκοπίμως προς το μέρος τους” όπως ανα φέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σκοπός των βασανιστηρίων ήταν να "αποσπάσουν πληροφορίες για το μέρος όπου κρύβονταν οι Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ σε μια περίπτωση τραυμάτισαν του άμαχους” αναφέρει η ανακοίνωση.

Τους "χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στα πόδια και στο σώμα” ενώ δεν παρέλειψαν να προβούν σε λεηλασίες και να τους αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα και συσκευές από τις οικίες τους.

Όπως διευκρίνισε η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας, οι 10 Ρώσοι στρατιώτες καταζητούνται για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα έδωσε τις φωτογραφίες των κατηγορούμενων Ρώσων στρατιωτών στη δημοσιότητα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.


πηγή:https://www.thetoc.gr/diethni/article/oukrania-autoi-einai-oi-rosoi-stratiotes-pou-katazitountai-gia-egklimata-polemou-sti-mpoutsa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου