Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Μήνυμα στην Αγκυρα: - Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά - Έτοιμη να "λοκάρει" τα τουρκικά F-16


 

Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει αύριο το πρωί στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο πάνω από τα ελληνικά νησιά και την απαραίτητη ελληνική αντίδραση στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Άμυνας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα νησιά τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, σε απάντηση των συνεχών παραβιάσεων από τουρκικά F-16. Όπως τόνισαν κύκλοι του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, αλλά οι συνεχείς τουρκικές υπερπτήσεις έκαναν απαραίτητη την ακόμα υψηλότερη επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου αναπτύχθηκαν σε θέσεις εκτός των στρατοπέδων, όπως προβλέπει ο σχετικός αμυντικός σχεδιασμός της αντιαεροπορικής άμυνας σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, και είναι έτοιμα να λοκάρουν επάνω στα τουρκικά F-16, αν χρειαστεί.

Λίγη ώρα αργότερα, πηγές του υπουργείου Άμυνας ενέταξαν την κινητοποίηση στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας των αντιαεροπορικών συστημάτων που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επιχειρήσεων.


πηγή:https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/minuma-stin-agkura-energopoieitai-i-antiaeroporiki-aeramuna-sta-nisia---etoimi-na-lokarei-ta-tourkika-f-16/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου