Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Συντάξεις: - Η γηραιά συνταξιούχος, ο ΕΦΚΑ, Η Οδύσσεια και ο υπάλληλος


 Χήρεψε τον Φλεβάρη του 2019 στα 85 της χρόνια, της απονεμήθηκε σύνταξη χηρείας τον Νοέμβριο του 2020. Κανένας δεν της είπε ότι την απόφαση συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ δεν τη μαθαίνει το τμήμα ασφαλιστικής ικανότητας του ΕΦΚΑ αυτόματα και ότι θα πρέπει να πάρει το χαρτί συνταξιοδότησης και να το πάει αυτοπροσώπως στον ΕΦΚΑ. Το έμαθε όταν νοσηλεύθηκε και της κοινοποίησε το θεραπευτήριο ότι ήταν ανασφάλιστη.

Κάλεσε το 1555 και έκλεισε ραντεβού στον ΕΦΚΑ Αιγάλεω για να τους επιδείξει την απόφαση που οι ίδιοι είχαν εκδώσει. Δυστυχώς το ραντεβού χάθηκε στον χιονιά. Ξαναέκλεισε ραντεβού και πήγε αλλά βρήκε θυροκολλημένο ένα χαρτί που έλεγε ότι ο ΕΦΚΑ Αιγάλεω άλλαξε διεύθυνση. Έσπευσε στη νέα διεύθυνση όπου ένας θυρωρός της ανακοίνωσε ότι «εκτάκτως σήμερα απεργούν».

Τη στιγμή που αποχωρούσε μια επισκέπτρια της είπε, παρά τη βούληση του θυρωρού, να ανέβει στον πρώτο όροφο διότι εκεί υπήρχαν κάποιοι υπάλληλοι και μπορεί να την εξυπηρετούσαν. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο και της είπαν πως ειδικά για ασφαλιστική ικανότητα λειτουργούσε προσωπικό ασφαλείας και να ανέβει στον τρίτο όροφο να εξυπηρετηθεί. Στον τρίτο όροφο όμως της ανακοίνωσαν πως προσωπικό ασφαλείας είχαν μόνο για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από το ΙΚΑ. Για όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί από τον ΟΑΕΕ ο υπάλληλος, που θα ήταν στον πρώτο όροφο, απεργούσε. Της πρότειναν να έρθει την επομένη, χωρίς ραντεβού, και να περιμένει να εξυπηρετηθεί ανάμεσα στα προγραμματισμένα ραντεβού.

Ενώ ήταν έτοιμη να αποχωρήσει απογοητευμένη, ένα ευέλικτο «ψαράκι» από το προσωπικό, κατανόησε το παράλογο του σκηνικού και παρενέβη. Με ένα τηλεφώνημα διαρκείας τριάντα δευτερολέπτων διευθέτησε τη σύνδεση συνταξιοδότησης και ασφαλιστικής ικανότητας και περιέσωσε την υπόληψη του ΕΦΚΑ Αιγάλεω.




πηγή:https://www.kathimerini.gr/opinion/readers/561739702/i-giraia-syntaxioychos-o-efka-o-ypallilos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου