Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Οι αντιδράσεις της Αριστεράς για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.! - Έκαναν ποτέ λάθη ο Λένιν, ο πατερούλης Στάλιν και ο Αδόλφος Πούτιν; - Που θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το κόμμα του λαού!!









 Είναι ανακλαστικές οι αντιδράσεις της Αριστεράς για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε αντίθεση με τα σκυλιά του Παβλόφ, των οποίων έτρεχαν τα σάλια μόλις άκουγαν το καμπανάκι, οι Έλληνες κομμουνιστές μόλις ακούσουν πόλεμο θα γαβγίσουν κατά του ιμπεριαλισμού. Αφού κατήγγειλαν την επέμβαση στο Αφγανιστάν, που σύσσωμος ο ΟΗΕ αποφάσισε το 2001, δεν θα ζητούσε το ΚΚΕ «να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. για την περικύκλωση της Ρωσίας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας»; (ΚΚΕ, 24.2.2022).

Έτσι χθες το κόμμα του λαού αποφάσισε "Συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία"! Και άντε να καταλάβουμε τον προορισμό, δηλαδή την αμερικανική πρεσβεία. Αυτό είναι το μόνο δρομολόγιο που ξέρει το ΚΚΕ. Η συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία, γιατί; Για να λένε οι κακεντρεχείς ακροδεξιοί ότι από εκεί συνήθισαν να παίρνουν γραμμή;

Από την άλλη μεριά, όμως, είναι περίεργες αυτές οι αντιδράσεις. Οχι γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιος είναι ο επιτιθέμενος και ποιος ο αμυνόμενος. Έτσι κι αλλιώς η Αριστερά έχει μεγάλη τεχνογνωσία και πολλές δύσκολες λέξεις για να θολώνει τα πράγματα· εδώ κατήγγειλαν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό όταν σοβιετικά τανκς έμπαιναν στη Βουδαπέστη, στην Πράγα και αλλού. Οι αντιδράσεις είναι περίεργες διότι ο Βλαδίμηρος Πούτιν δικαιολογεί την αιματοχυσία για να «διορθώσει ένα λάθος του Λένιν».

Μα, μπορεί να έκανε ο σ. Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ λάθη; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ζαχαριάδη και μαζί μ’ αυτόν θα γυρίζουν στον τάφο τους χιλιάδες αφελείς που πίστεψαν στη «μεγάλη Σοβιετική Πατρίδα» και πέθαναν γι’ αυτήν. Είναι δυνατόν ένας πρώην Κα Γκε Μπε να ξέρει καλύτερα γεωγραφία από κοτζάμ Πολιτμπιρό;

Και καλά! Ο Λένιν μπορεί να έκανε λάθος. Δεν ήταν δα και Στάλιν. Αλλά πάλι ο τελευταίος προσπάθησε το 1945 με νύχια και με δόντια να συμπεριληφθεί η Ουκρανία ως ανεξάρτητη χώρα στον ΟΗΕ. Είναι δυνατόν να έκανε κι αυτός λάθος; Θα πέσει το πορτρέτο (που σίγουρα έχουν στον Περισσό) να τους πλακώσει.

«Η πολεμική σύγκρουση γίνεται ανάμεσα σε δύο χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία, των οποίων οι λαοί ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού», λέει επίσης το ΚΚΕ. Ναι, «αδελφωμένοι» ήταν, αλλά στα πρότυπα της πατριαρχικής εγκυκλίου που έστειλε πριν από την Επανάσταση ο Γρηγόριος Ε΄ στους μητροπολίτες και ζητούσε «να στέκεστε πάντοτε εις το πιστό σας ραγιαλίκι με κάθε υποταγήν και κάθε υπομονήν και με κάθε ταπείνωσιν…».



πηγή:https://www.kathimerini.gr/opinion/561737785/ekane-lathi-o-lenin/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου