Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Νιώθει περήφανος για την συμφωνία με την πρώην ΠΓΔΜ δηλώνοντας: - "Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών".


 


Κατά την διάρκεια, της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε, με κομπασμό,  ότι η συμφωνία η συμφωνία των Πρεσπών, είναι παράδειγμα για μίμηση, για νικηφόρα εξωτερική πολιτική 

Για εμάς και για τη δημοκρατική παράταξη της χώρας η ιστορία διδάσκει ότι η αναβλητική διπλωματία υποθηκεύει το μέλλον της Ελλάδας.

Για εμάς η γεωγραφία, η ιστορία, ο πολιτισμός μας επιβάλλουν η Ελλάδα να χρησιμοποιεί το διεθνές δίκαιο όχι μόνο για να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και για να επιδιώκει ενεργά την ειρηνική λύση των διαφορών της με τους γείτονές της.

Με δυο λόγια θα το πω, κύριε Μητσοτάκη, για την προοδευτική παράταξη του τόπου η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για εσάς η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στην επ’ αόριστον παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου