Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Τα σκοτεινά κυκλώματα της άφθαρτης Δικαιοσύνης - Ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου "καίει" τη Β. Θάνου - Τι απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση


 "Σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης που λειτούργησε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ", αποκαλύπτει κατά τη Νέα Δημοκρατία ηχητικό  του Ανδρέα Βγενόπουλου που αναφέρεται σε εκβιασμό του από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνών κόμμα, κάνει λόγο για "παραδικαστικά κυκλώματα που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες", τονίζοντας ότι "τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν".

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΝΔ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν γνώριζε όσα προκύπτουν βάσει του ηχητικού για την Β. Θάνου και αν τον απασχόλησε ότι αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η μήνυση εναντίον της που κατέθεσε ο επιχειρηματίας.

Σημειώνεται, ότι σε ηχητικό που δημοσίευσε σήμερα το iefimerida.gr εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος να συνομιλά με πρόσωπο που φέρεται να μεσολαβεί εκ μέρους της Βασιλικής Θάνου, και το οποίο του ζητά μεγάλα χρηματικά ποσά εκ μέρους της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου προκειμένου να διευθετήσει νομικές υποθέσεις εις βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, μετά τις καταγγελίες του το 2016, η οποία ωστόσο αρχειοθετήθηκε μέσα σε πέντε ημέρες, χωρίς να κληθεί κανένας μάρτυρας.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το ηχητικό:

(Σημειώνεται ότι βάσει του διαλόγου, οι αναφορές σε βιβλία νοούνται ως χρήματα που μεταφέρονται μέσω βιβλία)

"ΑΒ: Μόνη σας το κάνατε; Μόνη σας πήρατε την πρωτοβουλία να συζητήσετε την Παρασκευή και το μέγεθος της βιβλιοθήκης;

ΔΜ: Εντάξει, ε...ε... ρώτησα. Ρώτησα. Έτσι για να δω μέχρι που φτάνατε, δεν, δεν... πάντως ποτέ δεν μου αναφέρθηκε...

ΑΒ: Δεν ήταν δική τους πρόθεση να πάρουν χρήματα; Εσείς θα τα παίρνατε στην
τσέπη σας;

ΔΜ: Ναι, αυτοί.

ΑΒ: Ποιος θα έπαιρνε τα χρήματα κυρία Μ.; Άρα, ποιος θα τα έπαιρνε τα χρήματα;
Ποιος θα τα έπαιρνε;

ΔΜ: Εντάξει, ξέρουμε πως δουλεύουν όλοι σε αυτό το σύστημα, σας παρακαλώ...

ΑΒ: Όχι. Εγώ σας λέω πάρα πολύ απλά μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση: θα τα
παίρνατε εσείς ή θα τα έπαιρναν αυτοί;

ΔΜ: Ναι

ΑΒ: Μπράβο, τη στιγμή που μου έχετε πει ότι θα τα έπαιρναν αυτοί, μου έχετε πει
κιόλας ότι ο γιός θα ρχότανε, σωστά; Είναι σαφές ότι θα παίρνανε αυτοί

ΔΜ: Ε, θα έρθει"

Και σε επόμενο σημείο:

"ΑΒ: Προτού μου το πείτε, ήρθατε κάποια στιγμή και μου είπατε ότι από τη στιγμή που παίζει το βιβλίο έχει τελειώσει η ιστορία και θα είναι θετικά;

ΔΜ: Όχι, θα ασχοληθεί. Θα είναι θετικό, δηλαδή, θα έχει ...έχει, ναι. Θα παίξει ρόλο.

ΑΒ: Μου είχατε πει κιόλας ότι από τη στιγμή όπου μπει στην ιστορία του βιβλίου θα σας..

ΔΜ: Ναι

ΑΒ: ...θα σας στείλω και ένα "ναι", ούτως ώστε να ησυχάσετε ότι αν παίξει ιστορία του βιβλίου, είναι όλα εντάξει. Και μου στείλατε και ένα βράδυ και μου λέτε, ναι."

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

‘Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, "βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η "κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε  στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν. 

Γνώριζε ο  κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; 

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί; 

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις".

ΚΙΝΑΛ: Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση

"Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα", αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα.

Το ΚΙΝΑΛ "επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας. 

Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανασύρουν γνωστή υπόθεση - Εάν υπάρχουν νέα στοιχεία να δοθούν στη Δικαιοσύνη

"Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του".

"Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

"Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;"

Η ανακοίνωση - απάντηση της Β. Θάνου 

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά της σε υπόθεση διαφθοράς, κάνει λόγο σε ανακοίνωση - απάντηση η κα Β. Θάνου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει: "Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να "αναμασήσουν" την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία  από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016".



πηγή:https://www.capital.gr/politiki/3616746/ixitiko-ntokoumento-bgenopoulou-kaiei-ti-b-thanou
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου