Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Υπτγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης: - Βέγγος; - Ποιος Βέγγος; - Ο Σκοπός αγιάζει τα μέσα!!! - "Λαώ μη πίστευε. Πολύτροπος έστιν όμιλος".




Του Υπτγου ε.α. Χρήστου Μπολώση

Αν νομίζετε φίλοι μου ότι οι κολοσσοί κωμικοί του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, ήταν οι μόνοι που μας προσέφεραν απλόχερα το γέλιο, γελιέστε.

Αν έχετε την εντύπωση ότι ο Κωνσταντάρας με τον Μαυρογιαλούρο του, ο Γκιωνάκης με τον Μπρίλλη του,  η Βασιλειάδου με το  «ρούφα τ’ αυγό σου», ο Παπαγιαννόπουλος με το «χούφτωσ ‘την  χούφτωσ ‘την», ο Αυλωνίτης με το «ρε πού πάμε ρε;», ο Βέγγγος με τις πιλάλες του, ο Σταυρίδης με τα «άχου και δε με νοιάζει», ο Ηλιόπουλος με τη «χαρούμενη ατμόσφαιρά» του, ο Βουτσάς με το «Φσσσστ μπόϊνγκ»,  ο Λογοθετίδης με τα παθήματά του στο «Δεσποινίς ετών 39», ο Φωτόπουλος με το «δίκαννό του», έχουν τα πρωτεία τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν. Βέβαια όλα αυτά τα αθάνατα που αναφέραμε και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, τα έβαλαν στο στόμα των κορυφαίων κωμικών μας εξ ίσου κορυφαίοι συγγραφείς όπως ο Τσιφόρος, ο Σακελλάριος, ο Ψαθάς και τόσοι άλλοι. Όμως το θέμα είναι και το πώς τα λες.

Και ενώ λοιπόν όλοι αυτοί οι μεγάλοι, μας έχουν αποχαιρετήσει και διασκεδάζουν, χρόνια τώρα τον Άγιο Πέτρο μαζί με τα πολυόμματα Χερουβείμ και τα Εξαπτέρυγα Σεραφείμ, κάποιοι άλλοι, έχουν αναλάβει να τους αντικαταστήσουν  και τα πηγαίνουν περίφημα.

Και βέβαια, μιλάμε για τους πολιτικούς μας, οι οποίοι πάντα φροντίζουν για τη διασκέδασή μας (ή το δούλεμά μας), αλλά ειδικά τώρα, την προεκλογική περίοδο, τα δίνουν  όλα.

Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος, λήγει αύριο. Άρα είναι κατάλληλη η στιγμή να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό των φαιδροτήτων που είδαμε.

Κατ΄ αρχήν είδαμε το ΚΚΕ να ζητάει με πάθος την ψήφο του λαού για να στείλει ευρωβουλευτές στην Ευρωβουλή, την οποία δεν θέλει να τη βλέπει (λέμε τώρα). Βέβαια διατείνεται ότι αυτό το κάνει για να πολεμήσει την κοιτίδα αυτή του καπιταλισμού από μέσα. Ας το πιστεύσομεν! Εδώ το ΚΚΕ μας λέει ότι παλεύει για τη δημοκρατία και υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν και η Ευρωβουλή μας μάρανε; Υπάρχει βέβαια και μια διαφορίτσα. Την ΕΕ δεν τη θέλει το ΚΚΕ, αλλά το μπαγιόκο από αυτήν, είναι άλλο πράγμα και το θέλει και το παραθέλει.

Ακόμη και στο Πολεμικό Μουσείο εθεάθη βουλευτής του ΚΚΕ σε κάποια εκδήλωση. Πού; Εκεί μέσα στη φωλιά της στρατοκρατίας, που την έχτισε και η χούντα! Πάει χάλασε ο κόσμος…

Είδαμε την κα Μαρέβα (μία είναι η Μαρέβα) να παρίσταται σε Ιερό Ναό κατά την Ανάσταση (δεν την έχουμε ματαδεί…) και να φοράει ένα υπερμεγέθη (πώς λέμε υπέρκομψη…) σταυρό, σαν να ήταν η Ιωάννα της Λωραίνης. Ακούσαμε και τον κ. Νατσιό να σχολιάζει πικρόχολα: «Σε λίγο θα τη δούμε να μοιράζει και αντίδωρο». Αυτό δεν είναι τίποτα. Μη τη δούμε να κρατάει και το δοχείο με τον Αγιασμό και να συνοδεύει τον παππά τα Φώτα…

Είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να φωτογραφίζεται με τη σημαία του Ολυμπιακού, αλλά κάπου μακρυά από το γήπεδο, στο οποίο δεν τόλμησε, φρονίμως ποιών, να παρευρεθεί. Μιλάμε για τον αγώνα Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0. Είπαμε λαοφιλής αλλά μη το παρακάνουμε κιόλας…

Ακόμη είδαμε τον κ. πρωθυπουργό να συναντά, εντελώς τυχαία, να μα τον Θεό, τον προπονητή του ΠΑΟΚ κ. Λουτσέσκου, σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης 1-2 μέρες μετά και να τον συγχαίρει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο του Βορρά. Μεγάλη τύχη αυτός ο άνθρωπος! Εγώ, δεν έχει τύχει να συναντήσω… τυχαία, μήτε ποδοσφαιριστή τσικό της ομάδας της γειτονιάς μου.

Είδαμε, πάλι τον κ. πρωθυπουργό (αμάν πιά!), να ανακοινώνει έμπλεος χαράς και υπηρηφάνειας ότι η τιμή της φέτας,  έπεσε στα… 6 ευρώ! Μπροστά στον κουρνιαχτό που σηκώθηκε, βγήκε ο κ. Μαρινάκης (όχι του Ολυμπιακού, ο άλλος…) και μας είπε για ακόμη μία φορά ότι είμαστε ηλίθιοι, που δεν καταλαβαίνουμε τον Μεγάλο Αρχηγό, ο οποίος όταν λέει η τιμή της φέτας είναι 6 ευρώ, εννοεί το μισό κιλό, οπότε είμαστε έτοιμοι να αναφωνήσουμε: «Ευλογημένος ο ερχόμενος…».

Ακόμα, μπήκε μπροστά και το πρότζεκτ (τρομάρα μας) «Σπίτι μου 2» με βάση το οποίο, όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν σπίτι (θυμόσαστε το ‘’γράφτον για σπίτι’’;).

Είδαμε τον κ. Κασσελάκη να μας παρουσιάζει το Πόθεν Έσχες του. Ακούσαμε νούμερα που ζαλίζουν και αισθανθήκαμε πολύ χάλια που το Έσχες το δικό μας, δεν ξεπερνά με το ζόρι τα 18.000 ευρώ τον χρόνο.

Είδαμε και πάλι τον κ. πρωθυπουργό να επισκέπτεται στο ΟΑΚΑ αθλητές που γυμνάζονταν και τον πρωταθλητή μας στο άλμα επί κοντώ Μανώλη Καραλή να του δείχνει πώς πιάνουνε το κοντάρι, πράγμα εντελώς περιττό, αφού ένας Μωυσής τα ξέρει όλα…

Αυτά τα παραπάνω ήταν μερικά από τα ευτράπελα που είδαμε αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Υπήρξαν και άλλα, όπως χαϊδέματα μωρακίων, σκυλακίων, γατακίων, χοροί σε πανηγύρια, τσιπουράκια στο πόδι και άλλες φαιδρότητες.

Τώρα λοιπόν τι λέτε; Αναπληρώνουν ή όχι οι πολιτικοί το κενό των μεγάλων κωμικών μας;

Αλλά, τέρμα η γκρίνια. Μεθαύριο όλοι στις… κάλτσες, όπως έλεγε και μια ψυχή, για να εκπληρώσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα και άσε τον  Φωκυλίδη (Έλληνας ποιητής από τη Μίλητο)  να λέει «Λαώ μη πίστευε. Πολύτροπος έστιν όμιλος. Λαός τοι και ύδωρ και πυρ ακατάσχετα πάντα» (δηλαδή μην εμπιστεύεσαι τον λαό. Είναι ένα απρόβλεπτο σύνολο. Λαός, φωτιά και νερό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν).

Καλή ψήφο!

 Ακολουθεί ένα δωράκι, από τα συνηθισμένα μας



πηγή:https://www.antinews.gr/54871/antitheseis/veggos-poios-veggos/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου