Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Μεγάλη Νίκη της Ε.Α.Α.Σ: - Το ΥΠΕΘΑ, απέσυρε το ενδιαφέρον του για μίσθωση των χώρων του κτηρίου του ΜΤΣ, υπό της ΕΛΚΑΚ ΑΕ -


Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απέσυρε το ενδιαφέρον του για μίσθωση των χώρων του κτηρίου του ΜΤΣ, υπό της ΕΛΚΑΚ ΑΕ και ότι ο ΕΛΟΑΣ παραμένει στη θέση του.

Η ΕΑΑΣ πιστή στον βασικότερο σκοπό ίδρυσής της, που είναι η επιμέλεια των συμφερόντων των μελών μας, προέβη σε  όλες τις ενέργειες που τελικά απέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χωρίς καμιά πρόθεση στείρας αντιπαράθεσης, θεωρούμε ότι ο κ. ΥΕΘΑ, έλαβε οριστικά μια ορθή απόφαση, η οποία θα επιτρέψει την αδιατάρακτη λειτουργία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, επ’ ωφελεία των μετόχων και των μερισματούχων του.

Από την όλη διαδικασία, στην οποία η ΕΑΑΣ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, μένουν δύο χρήσιμα συμπεράσματα:

α. Η συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ με τον κοινωνικό εταίρο, που είναι η ΕΑΑΣ, αφού το ΜΤΣ έχει μόνον διαχειριστικό ρόλο και δεν εκπροσωπεί το σύνολο των μερισματούχων, πρέπει να προηγείται της δρομολόγησης οποιασδήποτε απόφασης, ώστε κάθε φορά να βρίσκουμε τη χρυσή τομή για την επίλυση προβλημάτων, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των μελών μας.

β. Κακοί σύμβουλοι, οδήγησαν από την αρχή το ΥΠΕΘΑ, σε μια πορεία, με μεγάλα εμπόδια, όχι μόνον νομικά αλλά και διοικητικά, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ευχόμαστε στο μέλλον να είμαστε συνδιαμορφωτές των αποφάσεων που μας αφορούν και να μην υποκαθιστούν τον ρόλο και την αποστολή μας, οι εκάστοτε διοριζόμενοι πρόεδροι του ΜΤΣ, οι οποίοι καίτοι οφείλουν να μεριμνούν υπέρ των συμφερόντων των μετοχομερισματούχων, δυστυχώς- όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν- πειθάρχησαν πολλές φορές στις εντολές των ΥΕΘΑ, πέραν των οικονομικών αρμοδιοτήτων, που τους παρείχε ο νόμος, με δυσμενή για το Ταμείο αποτελέσματα.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων