Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: - O κ. Μητσοτάκης υπεκφεύγει της πρότασης Κασσελάκη για αξιολόγηση των προγραμμάτων μας! - Φοβάται μην εκτεθεί; - Πως θα αποπληρώσει τα 500 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο κόμμα του;


 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Μην έχοντας κάτι ουσιαστικό να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ψέλλισε κάποια ακατάληπτα περί ροπής «στη μη αποπληρωμή δανείων ή καθυστερημένη ροπή δανείων». Μάλλον, ο κ. Μαρινάκης είχε στο μυαλό του το δικό του κόμμα, το οποίο χρωστάει στις τράπεζες 500 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει άγνωστο το αν και το πώς αυτά αποπληρώνονται.

Στη συνέχεια για μία ακόμη φορά έδειξε να υπεκφεύγει της πρότασης-πρόκλησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για κοινή αξιολόγηση των προγραμμάτων μας στο ΓΛΚ όπου θα δούμε αναλυτικά την κοστολόγηση των προτάσεων μας, αλλά και την επικοινωνιακή φούσκα περί «λεφτόδεντρων» που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ. Προφανώς φοβάται να μην εκτεθεί όπως έγινε τον Μάρτιο όταν το ΥΠΟΙΚ κοστολογούσε 16 δις δηλαδή περίπου 10 δις περισσότερα απ΄ ότι αξιολόγησε το ΓΛΚ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Γκρίνμπεργκ και τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα όχι μόνο τα τιμολόγια, για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνησή του. Όλα στο φως εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου