Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ομερτά για το μαύρο χρήμα! - "Όλα τα κόμματα ενισχύονται και δέχονται χρήματα από υποστηρικτές"



 

Λίγες ώρες μετά το περιβόητο «μανιφέστο Κασσελάκη», ο Ευ. Αποστολάκης δήλωσε ότι αυτά συμβαίνουν σε όλα τα κόμματα: «Ολα τα κόμματα ενισχύονται και δέχονται χρήματα από υποστηρικτές»

Μείζον θέμα, το οποίο ωστόσο επιχειρείται να συγκαλυφθεί διά της σιωπής σε αυτή τη φάση, έχει δημιουργηθεί από τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη για «μαύρο χρήμα σε όλα τα κόμματα». Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε τη «βόμβα» λίγες ώρες μετά το περιβόητο «μανιφέστο Κασσελάκη», αλλά, εκτός από μερικές μεμονωμένες και ανούσιες αντιδράσεις και σχόλια, τη συνοδεύει εδώ και ένα εικοσιτετράωρο πρωτοφανής ομερτά!

Η αστεία δικαιολογία που χρησιμοποιείται στους διαδρόμους είναι ότι ο κ. Αποστολάκης είπε κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και δεκαετίες στα κομματικά και τα επιχειρηματικά παρασκήνια της χώρας. Είναι όμως πραγματικά η πρώτη φορά που ένα πολιτικό πρόσωπο, ειδικού μάλιστα βάρους και καταβολών, προβαίνει δημοσίως σε μια τέτοια καταγγελία-αποκάλυψη δίχως να εξαιρεί απολύτως κανέναν.

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός» απάντησε ο βουλευτής Επικρατείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές Κασσελάκη για μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ προτού εκλεγεί αυτός αρχηγός.

Καμιά αντίδραση

Μπορεί μάλιστα ο κ. Κασσελάκης να προτίμησε ένα λεκτικό παιχνίδι υπαινιγμών, που έμοιαζε περισσότερο με «μήνυμα» προς τον προκάτοχό του, αλλά ο κ. Αποστολάκης, που τυγχάνει και δεξί του χέρι, δεν άφησε καμία αμφιβολία μιλώντας για «γεγονός», το οποίο αφορά «όλα τα κόμματα»! Υπό άλλες συνθήκες -και εν μέσω κλίματος γενικευμένης διαφθοράς και σήψης στον δημόσιο βίο- μία τέτοια δήλωση θα είχε προκαλέσει σεισμό 9 βαθμών Ρίχτερ και αν μη τι άλλο θα είχε γκρεμίσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Για κάθε λογής, πολιτική και δικαστική, εξουσία όμως χθες ήταν -από κάθε άποψη- ημέρα… Τρίτη. Σαν να μην άκουσε κανείς τίποτε, σαν να μην ειπώθηκε τίποτε. Δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από κανένα πολιτικό κόμμα. Κι ενώ η (ένοχη) σιωπή του πολιτικού προσωπικού είναι εύγλωττη, η στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης προκαλεί άλλη μία φορά εύλογα ερωτήματα.

Και μόνο η δημόσια ρητή και κατηγορηματική διατύπωση μιας τέτοιας σοκαριστικής παραδοχής θα περίμενε κανείς να έχει ενεργοποιήσει την εισαγγελική παρέμβαση ακόμη και σε επίπεδο Αρείου Πάγου. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει κουνηθεί φύλλο και ουδείς δείχνει να ευαισθητοποιείται. Τα ερωτήματα γίνονται μάλιστα εντονότερα, καθώς η στάση αυτή έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη σπουδή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ενίοτε σε αγαστή σύμπλευση με την εκτελεστική εξουσία, να διατάξει κατά το παρελθόν -και ορθώς- έρευνες και να πάρει (ακόμη και ακραία) μέτρα σε χρόνο ρεκόρ για άλλες περιπτώσεις κομμάτων ή προσώπων που κρίθηκαν επικίνδυνα για την καθεστηκυία τάξη…


Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Μαρινάκης

Ο Παύλος Μαρινάκης δεν αντιστάθηκε τον πειρασμό να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στο κομμάτι των μαύρων χρημάτων στα οποία αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός πως, εν αντιθέσει με τη βαρύτητα των καταγγελιών που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ιδιαίτερα μετρημένος και σε καμία περίπτωση δεν θύμισε τις φλογισμένες τοποθετήσεις του παρελθόντος έναντι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κάθε καταγγελία για να ευσταθεί θα πρέπει να αναφέρεται σε αρμόδιες Αρχές, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάει στη Δικαιοσύνη.

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες Αρχές. Πολιτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκτόξευση διάφορων αιτιάσεων, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα… Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία. Εάν ο κ. Κασσελάκης έχει κάτι περισσότερο, γιατί όσα λέει είναι σοβαρά, πρέπει να τα πάει εκεί που ορίζει ο νόμος, που δεν είναι πουθενά αλλού πέραν της Δικαιοσύνης…» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προφανώς, ο Παύλος Μαρινάκης, που εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία, δεν νιώθει και πολύ άνετα να μιλάει για «μαύρο» χρήμα και στήριξη επιχειρηματιών. Σε διαφορετική περίπτωση εικάζουμε πως θα είχε ζητήσει από την αρμόδια εισαγγελέα να ερευνήσει τις καταγγελίες.





πηγή:https://www.dimokratia.gr/politiki/579595/omerta-gia-to-mayro-chrima/