Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Πρωθυπουργός από το Ηράκλειο: - Οι μισθοί και οι συντάξεις αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται!! - Εγώ προσωπικά έφερα στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ!!


 
Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την τόσο θερμή υποδοχή. Καλό μήνα, ο Ιούνιος και πάλι θα είναι μήνας μιας ακόμη μεγάλης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Ψηφίζω ευρωπαϊκά Νέα Δημοκρατία, για να είναι η Ελλάδα ισχυρή σ’ αυτή τη συμμαχία». Η μαντινάδα τα είπε όλα.
 
Τα είπε όλα, φίλες και φίλοι, για τη σημασία αυτών των ευρωεκλογών που θα λάβουν χώρα σε μια εβδομάδα από σήμερα. Γιατί ναι, μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα Κρητικοί, Έλληνες πατριώτες και Ευρωπαίοι, διότι η ιστορία της πατρίδας μας είναι ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή οικογένεια.
 
Πριν, όμως, σας πω δύο σκέψεις για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θέλω να ξεκινήσω λέγοντάς σας από καρδιάς ένα μεγάλο «ευχαριστώ».
 
Όταν κοιτάζαμε τα εκλογικά αποτελέσματα στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, προφανώς κοίταζα πάντα όλη την επικράτεια. Το μάτι μου, όμως, ήταν πάντα στραμμένο στο νησί μας, την Κρήτη, διότι για πρώτη φορά πετύχαμε αυτό το οποίο έμοιαζε ακατόρθωτο: βάψαμε την Κρήτη γαλάζια. Και θα ξαναείναι γαλάζια και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
 
Και η Κρήτη είναι σήμερα γαλάζια, όχι γιατί εγώ είμαι Κρητικός, αλλά γιατί οι Κρητικοί εκτίμησαν την σκληρή δουλειά την οποία κάναμε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια. Το πώς προχωρήσαμε σημαντικά έργα υποδομής για τα οποία άλλοι μιλούσαν και άλλοι τα υλοποιούν. Για το πώς στηρίξαμε την ανάπτυξη, την τοπική οικονομία, με περισσότερες θέσεις εργασίας. Για το πώς στηρίξαμε τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα. Όλα αυτά εκτιμήθηκαν από τους Κρητικούς.
 
Και βέβαια, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε ισχυροί την 9η Ιουνίου, για να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο προκοπής, τον οποίο ήδη βαδίζουμε με σιγουριά και με αυτοπεποίθηση.
 
Μου έλεγαν στο αεροδρόμιο ότι οι πτήσεις από το εξωτερικό, μόνο το μήνα Μάιο, είναι αυξημένες κατά 16%. Ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλά και θα πάει πολύ καλά και φέτος. Μόνο κάποιοι, φαίνεται, στην αντιπολίτευση δεν το βλέπουν και όταν τους το επισημαίνουν κάποιοι δημοσιογράφοι, σηκώνονται οργισμένοι και φεύγουν από τις συνεντεύξεις. Για σκεφτείτε να τα είχαμε κάνει εμείς αυτά απέναντι σε μία γυναίκα δημοσιογράφο.
 
Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή την οποία βλέπετε εσείς και την οποία βιώνετε κάθε μέρα: ότι παρά τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, παρά την ακρίβεια, η χώρα προοδεύει, η Κρήτη προοδεύει, το Ηράκλειο προοδεύει. Οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται, σημαντικά έργα υποδομής δρομολογούνται.
 
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έργα αυτά υποδομής τα οποία δρομολογούνται, έχουν πάντα και τη σφραγίδα της Ευρώπης. Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι θα είναι έτοιμο το 2027. Το εργοτάξιο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Ο Βόρειος Οδικός Άξονας έχει πια εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και προχωρά με μεγάλη ταχύτητα, όπως είχα δεσμευτεί. Μεγάλα αρδευτικά έργα ολοκληρώνονται και δρομολογούνται σε όλη την Κρήτη. Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα ολοκληρώνεται και αυτή.
 
Και με το Δήμαρχο είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από σημαντικά έργα τα οποία αφορούν την πόλη του Ηρακλείου, από την ανάδειξη των ενετικών τειχών μέχρι την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου «Καζαντζάκης». Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, για να βαδίσουμε όλοι μαζί μπροστά στο δρόμο της προκοπής και της ανάπτυξης.
 
Η Ευρώπη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην πατρίδα μας τα επόμενα πέντε χρόνια. Θυμηθείτε πού ήμασταν στο 2019, όταν για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύθηκαν. Μία χώρα η οποία ήταν «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, το «προβληματικό παιδί» της ευρωπαϊκής οικογένειας.
 
Μέσα σε πέντε χρόνια έχει μετατραπεί σε μία χώρα η οποία σε πολλούς τομείς είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ξανακερδίσαμε τη χαμένη μας αξιοπιστία στην Ευρώπη και η φωνή μας ακούγεται ισχυρή.
 
Και πετύχαμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη πολιτικές προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Δεν αναφέρομαι μόνο στα αγροτικά και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και στο πώς στηρίξαμε τους κτηνοτρόφους μας, τους γεωργούς μας.
 
Το Ταμείο Ανάκαμψης έφερε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ, προσωπικά το διαπραγματεύτηκα. Και την επόμενη πενταετία θα διεκδικήσουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως θα διεκδικήσουμε ένα ταμείο αμυντικών δαπανών για να χρηματοδοτήσουμε δράσεις αμυντικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην επιβαρύνουμε μόνο τον Έλληνα φορολογούμενο. Να μπορεί και η Ευρώπη να συνεισφέρει σε αυτή την κοινή αμυντική προσπάθεια.
 
Θα στηρίξουμε ακόμα περισσότερο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μία ενεργή μεταναστευτική πολιτική. Εμείς ήμασταν αυτοί που προστατεύσαμε τα σύνορα της Ελλάδας και τα μετατρέψαμε στην πράξη σε σύνορα της Ευρώπης. Και αυτή  η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί.
 
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσα πολλά θα κριθούν τα επόμενα πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Και γιατί οι εκλογές αυτές τελικά έχουν μεγάλη εθνική αλλά και ευρωπαϊκή σημασία. Διότι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να αποκρούσουμε τις φωνές του λαϊκισμού. Λαϊκισμός ο οποίος μας απειλεί και από τα δεξιά μας και από τα αριστερά μας.
 
Από τα δεξιά, με το περίβλημα των δήθεν πατριωτών ή αυτών που υποτίθεται ότι έχουν προνομιακές σχέσεις με την Εκκλησία, λες και η πίστη μπορεί να εργαλειοποιηθεί πολιτικά. Και από τα αριστερά μας, αυτοί οι οποίοι, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη του παρελθόντος, εξακολουθούν να τάζουν «λεφτόδεντρα» και παροχές με χρήματα τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν.
 
Γι’ αυτό και η απάντηση στην κάλπη της 9ης Ιουνίου πρέπει να είναι μια απάντηση ηχηρή. Απέναντι σε όσους θέλουν να βγάλουν την χώρα από αυτόν τον δρόμο προκοπής και όσους -και θέλω να το τονίσω αυτό- χρησιμοποίησαν την Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια όχι για να προωθήσουν τις κομματικές τους θέσεις, αλλά για να υπονομεύσουν ουσιαστικά την ίδια την χώρα.
 
Οι ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα εκλεγούν, θα προσέλθουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φορώντας, πρώτα και πάνω από όλα, τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, όχι τη φανέλα των κομμάτων τους.
 
Όμως, ήταν Έλληνες Ευρωβουλευτές αυτοί οι οποίοι ζήτησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να περικοπούν πόροι από την πατρίδα μας, μόνο και μόνο γιατί θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα έκαναν ζημιά στην κυβέρνηση.
 
Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ευρωβουλευτές. Χρειαζόμαστε ευρωβουλευτές πατριώτες που θα αγωνίζονται να προωθήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Γι’ αυτό, λοιπόν, θέλω να σας ζητήσω να κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αυξήσουμε την συμμετοχή στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.
 
Απέναντι στους πολίτες οι οποίοι μας ψήφισαν και τον Μάιο και τον Ιούνιο και μπορεί σήμερα να είναι λίγο επιφυλακτικοί να το ξανακάνουν, τους ζητάμε να δουν τη μεγάλη εικόνα: την πρόοδο που έχει πετύχει συνολικά η χώρα, την αξιοπιστία την οποία έχει κερδίσει στην Ευρώπη. Να αφήσουν στην άκρη τις όποιες δυσαρέσκειες τους και σίγουρα να ξορκίσουμε την αποχή. 
 
Αυτή την αίσθηση ότι οι εκλογές δεν έχουν μεγάλη σημασία, καθώς η κυβέρνηση κρίθηκε το περασμένο Ιούνιο. Ναι, η κυβέρνηση κρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο και οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν να κυβερνήσουμε την χώρα για μια τετραετία. Αυτό δεν αμφισβητείται.
 
Όμως, έχει μεγάλη σημασία αυτόν τον δρόμο, αυτά τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν το 2027, να τον βαδίσουμε έχοντας ακόμα καταγράψει μια μεγάλη εκλογική νίκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
 
Για να απαντήσουμε με αυτόν τον τρόπο και σε αυτούς οι οποίοι επιμένουν να παρουσιάζουν την Ελλάδα ως μια χώρα στην οποία περίπου όλα πηγαίνουν στραβά.
 
Πάρτε, για παράδειγμα, τον πληθωρισμό. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι η χώρα έχει πρόβλημα ακρίβειας. Σταθήκαμε, όμως, δίπλα στους πολίτες, με έκτακτες ενισχύσεις, με παρεμβάσεις στην αγορά και κυρίως με διατηρήσιμες αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
 
Και είδατε τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό: η Ελλάδα έχει τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Είχαμε πληθωρισμό τροφίμων πολύ χαμηλότερο από την Ισπανία, την οποία κάποιοι φέρνουν ως παράδειγμα.
 
Προσέξτε, δεν λέω ότι λύθηκε το πρόβλημα. Λέω, όμως, ότι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία. Και ότι πιθανώς να είμαστε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου του πληθωρισμού. Αλλά όταν οι τιμές υποχωρήσουν, να θυμάστε ένα πράγμα: οι μισθοί θα παραμείνουν υψηλότεροι από αυτό το οποίο ήταν πριν από τέσσερα χρόνια και θα εξακολουθούν να αυξάνονται με τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης.
 
Θέλω, λοιπόν, και πάλι να σας ευχαριστήσω που αψηφήσατε τη ζέστη και τον ήλιο και βρεθήκατε σήμερα, ντάλα μεσημέρι, εδώ να με υποδεχθείτε.
 
Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να περιοδεύω την τελευταία εβδομάδα στον τόπο μου, στην Κρήτη, και να βλέπω τόσο μεγάλη συμμετοχή.
 
Πάμε μαζί, λοιπόν, για μια μεγάλη ακόμα εκλογική νίκη, για να ξαναείναι γαλάζια η Κρήτη, για να ξαναείναι γαλάζιο το Ηράκλειο, σταθερά και η Κρήτη πιο κοντά στην Ευρώπη.
 
Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη, καλό αγώνα και με τη νίκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου