Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΕΝΑΣ και μοναδικός "Αποφασίζω και Διατάσσω" - Οι Τελευταίοι σπασμοί και οι ρόγχοι πριν το φευγιό



 Του Θοδωρή Γιάνναρου

Οκτώ από τα στελέχη της κομματικής ηγεσίας, συνευρέθηκαν σε ένα όχι και τόσο κομματικά χώρο, που προφανώς θα μύριζε μπαρούτι, προκειμένου να συναποφασίσουν για τα επόμενα βήματα στην εσωκομματική διαμάχη που ξέσπασε μετά την παρέμβαση Τσίπρα, που ξαφνικά και απροειδοποίητα αφυπνίστηκε και μίλησε βάζοντας φωτιές στα μπατζάκια του Κασσελάκη και των πέριξ αυτού...

Ο Πρόεδρος του Σύριζα και οι έμπιστοί του, είδαν ξαφνικά, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του πολυδιαφημισμένου συνεδρίου, τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να τα τινάζει όλα στον αέρα, καθιστώντας το συνέδριο ουσιαστικά άνευ αντικειμένου. Σμπαράλιασε δηλαδή το συνέδριο του Κασσελάκη πριν καν αυτό αρχίσει...

Τι κι αν οι σύντροφοι του ήθελαν όραμα και ελπίδα, ειδικά οι απλοί σύνεδροι, που έκαναν τον κόπο να έρθουν από όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας, έχοντας την εντύπωση, πως θα συμμετείχαν στην κορυφαία διαδικασία της παράταξης τους και στη διαμόρφωση πολιτικών αποφάσεων. Ο Τσίπρας με την παρέμβασή του  απαιτεί προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα όργανο προηγουμένως και χωρίς να επικαλείται κάποιον σοβαρό λόγο τεκμηριώνοντας  τους προβληματισμούς του, γεγονός που καταδεικνύει την παντελή  έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες εντός αυτής της παράταξης που πλέον φαίνεται να βρίσκεται στη δύση της!

Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός, που αποφάσισε μόνος του, χωρίς να ρωτήσει ή να συμβουλευθεί κανέναν, να επιβάλει την άποψή του για την τύχη της παράταξης που πριν λίγο καιρό διοικούσε έξω από κάθε  πλαίσιο λειτουργίας μιας δημοκρατικής πολιτικής παράταξης.

Τι είπε ο τακτικιστής Τσίπρας χωρίς να διαθέτει ίχνος στρατηγικής σκέψης  με την παρέμβασή του; Δεν είπε τίποτε άλλο, από το ότι αποφάσισε να μην παραβρεθεί σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να αγνοήσει με μια επίπλαστη αισιοδοξία, τα κρίσιμα προβλήματα, και μετά όλοι οι σύντροφοι αγκαλιασμένοι να υποκρίνονται πόσο χαρούμενοι και αγαπημένοι είναι! Ουσιαστικά δεν ζήτησε τίποτε άλλο από το να ξαναπάνε για εκλογή προέδρου, επιδιώκοντας με αυτά τα κόλπα να ξαναπάρει τα κλειδιά της Κουμουνδούρου, για να τα δώσει σε κάποιον που δεν ενέχει το ρίσκο του νιόπαντρου προέδρου. Θέλει το κόμμα να είναι απόλυτα ελεγχόμενο και να συντηρεί το αφήγημα της δήθεν επιστροφής, παρ’ ότι θα είναι μικρό και ξεπερασμένο  -ίσως και εκτός βουλής.

Εξηγώντας τους λόγους της ξαφνικής παρέμβασής του και της πρότασής του για προσφυγή σε νέες κάλπες είπε, πως ο Κασσελάκης ερχόμενος ξαφνικά ως μετεωρίτης, δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο, για να διατυπώσει λεπτομερώς τις θέσεις, το σχέδιο και το όραμά του για τον Σύριζα και τον τόπο, ενώ τώρα κατά την προεκλογική περίοδο θα έχει άπλετο χρόνο να το πράξει, καθώς και τη δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, στην ως σήμερα θητεία του και στο πολιτικό του σχέδιο, ενώ το κλου της  παρέμβασης του έγινε ορατό και απόλυτα κατανοητό όταν είπε πως "…όσοι έχουν άλλα σχέδια, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους”, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πύλες για τους δελφίνους… ή μάλλον, τον δικό του δελφίνο!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε και τους χαμένους των προηγούμενων εσωκομματικών εκλογών, αναφέροντας ειρωνικά, πως εγκατέλειψαν το κόμμα που τους ανέδειξε και με τις βουλευτικές έδρες που υφάρπαξαν δημιούργησαν ένα άλλο κόμμα, μόνο και μόνο επειδή έχασαν τη μάχη για την ηγεσία, αδιαφορώντας αν, με την διάσπαση αυτή,  κερδίζει μόνον ο Μητσοτάκης και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στόλισε όμως ανάλογα και τον Κασσελάκη και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους λέγοντας, πως ο νυν πρόεδρος ζητά λευκή επιταγή τριετίας, άσχετα με το  αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, ενώ όσοι διαφωνούν ανοικτά μαζί του, τον περιμένουν σιωπηλά αναμένοντας να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη φορτώσουν, αδιαφορώντας για το τι αυτό θα σήμαινε για τον ΣΥΡΙΖΑ  και την Ελλάδα.

Τον Τσίπρα  στην πραγματικότητα, ποτέ τον δεν ενδιέφερε να προωθηθεί και να εκλεγεί ο καλύτερος. Ο λόγος που παραιτήθηκε ή "παραμέρισε” όπως ο ίδιος αρέσκεται να υπερτονίζει, ήταν μόνο για να αναλάβει κάποιο κορόιδο τις ήττες των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών -τίποτε άλλο!

Απέφυγε βέβαια να πει, πως τον  Κασσελάκη αυτός ο ίδιος τον κουβάλησε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και τον έχωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν είχε καμία σχέση με την αριστερά και ούτε τότε δεν γνώριζε τις θέσεις του. Του άνοιξε έξυπνα τον δρόμο για να την υποψηφιότητα, καθώς και να γίνει διάδοχός του, διαθέτοντάς του ακόμα και δικούς του στενούς συνεργάτες, να τον υποστηρίξουν, πολύ πριν κερδίσει τις εκλογές και γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως παρ’ όλο που ο Τσίπρας και το κονκλάβιο πίστευαν πως επειδή στερούνταν κομματικών ερεισμάτων θα ήταν εύκολο να χειραγωγηθεί και να ελεγχθεί! Σχεδόν αμέσως όμως, ο Κασσελάκης έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό  -τον απρόβλεπτο συην επιφάνεια, ανεξαρτοποιήθηκε  και μετά άντε πιάστον! Δύσκολο να ελεγχθούν οι προθέσεις και οι αντιδράσεις ενός κυκλοθυμικού και ξιπασμένου ομοφυλόφιλου, αλλά παρ’ όλο που ο Τσίπρας είχε άριστες σχέσεις με τους ΛΟΑΤΚΙ, εδώ φαίνεται πως πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος!

Ο Τσίπρας και το κονκλάβιο αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει τα πράγματα και αλλιώς εξελίχθηκαν! Όταν ο Κασσελάκης που πληροφορούνταν τα πάντα συνειδητοποίησε πως τον ήθελαν για αποδιοπομπαίο τράγο μέχρι τις ευρωεκλογές, οι οποίες θεωρούνται από χέρι χαμένες, θα του φόρτωναν την ήττα και θα τον πέταγαν έξω σαν στημένη λεμονόκουπα… κατέστησε σαφές δημοσίως, πως ακόμα και αν χάσει στις ευρωεκλογές, δεν πρόκειται να φύγει και τα υπόλοιπο είναι ιστορία! Σήκωσε το γάντι και πάει να τεστάρει την δύναμή του απέναντι στη Γεροβασίλη.

Αυτή τη στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν και να κεφαλαιοποιήσουν τα όποια κέρδη από τις πληγές που άνοιξε στην κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο  για τους ομοφυλόφιλους, συνεχίζουν να χορεύουν στους ρυθμούς του Ουρανίου Τόξου, οδεύοντας ολοταχώς προς δεύτερη διάσπαση που αυτή τη φορά θα είναι μάλλον πολυδιάσπαση και τα φώτα θα κλείσουν μια και καλή!

Ενώ από την απέναντι όχθη, ο Μητσοτάκης και οι γύρω απ’ αυτόν γλύφουν τις πληγές που προκάλεσαν οι ίδιοι με την ανόητη ψηφοφορία για το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων στον παρά φύσιν γάμο, αναζητούν δρόμους και μονοπάτια για να επαναπροσεγγιστεί η βάση της γαλάζιας παράταξης που δεν είναι άλλη από τους παραδοσιακούς ΝεοΔημοκράτες που πνέουν τα μένεα κατά της ηγεσίας της παράταξης, που τους προσέβαλε, αδιαφορώντας για τις αξίες και τα ιδανικά, που την έκαναν μεγάλη και λαοπρόβλητη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που δούλεψε τους πάντες και κατάφερε να εκλεγεί από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται σαν να παλεύει να κάνει ότι μπορεί για να κονιορτοποιήσει μη αναστρέψιμα και το αφήγημα και το οικοδόμημα ΣΥΡΙΖΑ, μια προσπάθεια που ήδη προχωρεί με γοργούς ρυθμούς με το περίφημο "ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη", το οποίο θέτει ζητήματα αλλαγής των πάντων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, με  το αφήγημα  της δήθεν  "κυβερνώσας Αριστεράς”, να βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς το γκρεμό!  Αυτό το απέδειξε περίτρανα όταν στο συνέδριο μίλησε σαν σε διάλεξη εμπρός σε ακροατήριο της Herbalife η άλλης εταιρείας απ’ ευθείας πώλησης με το σύστημα της πυραμίδας  -το είδαμε και αυτό! Είμαι περίεργος τι άλλο μας επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του!



πηγή:https://www.capital.gr/arthra/3774917/teleutaioi-spasmoi-kai-rogxoi-prin-to-feugio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου