Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Δνων Σύμβουλος και Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.ΑΣ: -ΧΑΟΣ με το ΜΤΣ, το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ, το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. κλπ - Μας αντιμετωπίζουν ως εταίρες και όχι ως εταίρους - Μας θεωρούν "αυτιστικούς" και "δεδομένους" - Ανταμείψτε τους με το ίδιο νόμισμα





Γράφουν οι: 

Ι> Σχης (Π.Ζ.) ε.α. Αναστάσιος Φαραντάτος 

                   Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Α.Σ.

Ι>  Ανχης (Α.Σ.) ε.α. Χρήστος Χρηστίδης

                  Δ/νων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ. 

Είναι σε όλους γνωστό ότι η δημόσια διοίκηση πάσχει, αφού οι δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι αλληλοσυγκρουόμενοι νόμοι που ψηφίζονται, οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, τα Προεδρικά Διατάγματα και οι ακολουθούσες ερμηνευτικές εγκύκλιοι δημιουργούν ένα ισχυρό πλέγμα, που όχι μόνον οδηγεί στην αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά απαγορεύει παντελώς σε κάθε αδικούμενο να βρει το δίκιο του και μάλιστα όταν υπάρχει σχετική ευθύνη κρατικών παραγόντων ή οργάνων, όχι μόνον να μην ανιχνεύεται αλλά ακόμη και να συγκαλύπτεται. 

Εμείς, τα μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ως συνταξιούχοι υπαγόμεθα πλέον στο Υπουργείο Οικονομικών για τις συντάξεις μας, στο Υπουργείο Εργασίας για τα ασφαλιστικά μας και στο Υπουργείο Υγείας για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Ως εν αποστρατεία στρατιωτικούς, μας εποπτεύει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ελέγχει και καθοδηγεί το ΜΤΣ, τον Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ, το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. κλπ. 

ΧΑΟΣ! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εν έτει 2022, όπου όλοι επιχαίρουν για τη Δημοκρατία μας, ένα σημαντικό ερώτημα μένει αναπάντητο: «ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ των παραπάνω Υπουργείων, κάθε φορά που ένα νομοσχέδιο, που μας αφορά άμεσα, εισάγεται προς ψήφιση στη βουλή;» Ποιος είναι ο Κοινωνικός Εταίρος, που μας έλεγαν κάποτε; 

Οι Ενώσεις Αποστράτων, ως οι πλέον αντιπροσωπευτικοί, μαζικοί, συνταξιουχικοί, διεκδικητικοί και συνδικαλιστικοί φορείς είναι οι φύσει και de jure Κοινωνικοί Εταίροι της κάθε Κυβέρνησης, για τα ζητήματα των ε.α. Αξιωματικών. 

Τα μέλη μας εκλέγουν τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, δηλαδή η εκλογή των Προέδρων, Αντιπροέδρων και μελών των ΔΣ, γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες από την βάση, οπότε εμείς, τα ΔΣ, πρέπει να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση των αποφάσεων που μας αφορούν και εμάς θα έπρεπε να προσκαλούν όλα τα υπουργεία, ως συνομιλητές στις διαβουλεύσεις, που θα έπρεπε να προηγούνται της κατάθεσης νομοσχεδίων στη βουλή, όπως γίνεται σε όλα τα ευνομούμενα προηγμένα κράτη.

Δυστυχώς μας αγνοούν επιδεικτικά σαν να μην είμαστε ισότιμοι πολίτες αυτού του κράτους, σαν να μην έχουμε γνώμη ή μάλλον ακόμη χειρότερα, μας θεωρούν «αυτιστικούς» και «δεδομένους». 

Και σαν να μην έφτανε αυτή η απαξίωση και περιφρόνηση, από τους εκάστοτε κρατούντες προς το σώμα των Ελλήνων αξιωματικών, μας έχουν στερήσει με νόμους και τη συμμετοχή μας, στα όργανα λήψης αποφάσεων, δηλαδή στα ΔΣ φορέων, που διαχειρίζονται την περιουσία και τα χρήματά μας! 

Το ΜΤΣ π.χ. έχει 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο και εμείς συμμετέχουμε με ένα μόνο μέλος! Επίσης μετέχουν εξ οφίτσιο, ο εκάστοτε, διορισμένος από τον ΥΕΘΑ, Πρόεδρος του ΜΤΣ, και 4 ε.ε. Αξιωματικοί, που και αυτοί υπάγονται αμέσως ή εμμέσως στον κ. Υπουργό . Έτσι υπάρχει πάντα η απαιτούμενη πλειοψηφία, ώστε να εφαρμόζονται οι άνωθεν εντολές. 

Στην ουσία και με βάση τα παραπάνω ο κ. Υπουργός επιλέγει να συνδιαλέγεται με τον «εαυτό του» για το ύψος του μερίσματος, τον καθορισμό της πολιτικής για διεύρυνση των πόρων κ.α. Όμως ο Κοινωνικός Εταίρος είμαστε εμείς, ενώ το ΜΤΣ είναι απλά το διαχειριστικό όργανο και όχι φορέας χάραξης πολιτικής. Αν του δώσεις 100, 100 θα μοιράσει, 1000 , 1000 θα μοιράσει, το πώς θα τα βρει, από πού θα τα αντλήσει και πώς θα βρει παραπάνω από τα 1000 είναι θέμα των αποστράτων, τους οποίους εκπροσωπούν οι Ενώσεις και ΟΧΙ τα ΜΤ. Σύμβουλοι των Ενώσεων έπρεπε να είναι τα ΜΤ και όχι αποφασίζοντες και προτείνοντες. Τα ΔΣ έπρεπε να διέπονται από ισορροπία στη συγκρότησή τους και γι’ αυτό οφείλουν να διευρυνθούνώστε την πλειοψηφία να την έχουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή εμείς. 

Οι διοριζόμενοι Πρόεδροι πρέπει να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τον εκάστοτε ΥΕΘΑ, διότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι δίπλα στον απόστρατο και τα προβλήματά του και να εργάζονται για το δικό μας συμφέρον. 

Το ίδιο και στο ΝΙΜΤΣ, όπου πάλι είμαστε ωσεί παρόντες με το 1/11 ενώ ο κ. Υπουργός ελέγχει και πάλι τα 6/11. 

Ποιος διοικεί λοιπόν τα ΝΠΔΔ που μας υπηρετούν; 

Ποιος έπρεπε να μας έχει συνεργάτες και μόνιμους συνομιλητές και όχι στο περιθώριο; 

Είναι τραγικό και ταυτόχρονα προσβλητικό για τη δημοκρατία μας, να μην συνεργάζονται μαζί μας οι ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ, αλλά να «κινούν» τα νήματα ενώ παράλληλα να διατρανώνουν ότι προσπαθούν για εμάς.... χωρίς εμάς. 

Από τις 27 Δεκ 2021, που πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Συντονιστικού των 3 Ενώσεων στον κ.ΥΕΘΑ, αποχωρήσαμε με τη δέσμευση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα ρύθμιζε χρονίζοντα θέματά μας, μέχρι τον Μάρτιο του 2022 και μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή. Θα μου πείτε 8 μήνες καθυστέρηση και αναμονή, κάτσε ένα μήνα ακόμη και θα έχει γενέθλια η....αδιαφορία! 

Κατάντησε βαρετό να προσπαθούμε να εισακουσθούμε από ώτα μη ακουόντων. Εισάγεται νομοσχέδιο που αφορά συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας ζητήματα και ούτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μπήκε στον κόπο να μας καλέσει για να ακούσει τη γνώμη μας. Τελευταία στιγμή και καταϊδρωμένοι, παριστάμεθα διαδικτυακά, για τα μάτια της....δημοκρατίας! 

Τελικά αποδεικνύεται ότι η απάτη περί κυρίαρχου λαού, μας αφορά μόνον όταν οι πολιτικοί, που διαχειρίζονται τις τύχες μας, μας καλούν να τους ψηφίσουμε. 

Την υπόλοιπη θητεία της, η κάθε κυβέρνηση μας αγνοεί, επειδή μας θεωρεί ...δεδομένους. 

Ίσως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος αυτό να αλλάξει για πάντα. Αναλογιστείτε πόσα υποστήκαμε τα τελευταία 10 χρόνια, ποιοι και πόσο μας αγνόησαν και ανταμείψτε τους με το ίδιο νόμισμα

Μόνον έτσι στο μέλλον θα μας αντιμετωπίζουν ως εταίρους και όχι ως εταίρες, όπως μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου