Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Κάποιοι κάνουν αθόρυβα τη δουλειά τους. - Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια - Το προσποιητό ενδιαφέρον και η αγνωμοσύνη των Κυβερνώντων για τις Ένοπλες Δυνάμεις





Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, επειδή κάποιοι κάνουν αθόρυβα και επαγγελματικά τη δουλειά τους. 

Είναι αυτοί που προστατεύουν, με αυταπάρνηση, τα σύνορα της χώρας. 

Το κάνουν αγόγγυστα, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ωράριο,  και με αποδοχές που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους  

Η ευγνωμοσύνη και το ενδιαφέρον που δείχνουν στις Εθνικές εκδηλώσεις οι  εκάστοτε  κυβερνώντες "εξατμίζεται" μετά το τέλος των παρελάσεων. 

Οι υπερσύγχρονοι εξοπλισμοί, που αγοράζουμε, προϋποθέτουν και προσωπικό υψηλού επιπέδου, που να μπορεί να αφοσιωθεί μόνο στο έργο του. Για να αφοσιωθεί απερίσπαστος  στο έργο του, θα πρέπει η πολιτεία να τους εξασφαλίζει τα αυτονόητα, μια αξιοπρεπή διαβίωση 

Ας γνωρίζουν οι ταγοί μας ότι, επειδή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  δεν μπορούν να διαδηλώσουν στην Πλατεία Συντάγματος, δεν σημαίνει ότι δεν αγανακτούν με την αδικία και την προσποιητή  αναγνώριση της προσφοράς τους. 

Είναι κατανοητό το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να κάνει οικονομία, αλλά όχι σε βάρος του προσωπικού, που ούτως ή άλλως, προσφέρει πολλά αλλά αμείβεται λίγο. 

Προς επίρρωση των παραπάνω παραθέτω αυτολεξεί, μια από τις δηλώσεις του νυν πρωθυπουργού  για τις  Ένοπλες  Δυνάμεις:

"Μιλώ για την άμυνα ως υπέρτατο σκοπό. Θέμα που κι εδώ, κυρίες και κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μας απασχόλησε προ εβδομάδων. Και τώρα αναδεικνύεται πράγματι σε υπέρτατη εθνική αλλά και πανευρωπαϊκή ανάγκη. Γιατί όπως δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς δημοκρατία, έτσι δεν υπάρχει και δημοκρατία χωρίς ασφάλεια."




 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου