Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ε.Α.Α.Σ προς ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ:- Περιφρονείτε την Ένωση που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες αποστράτους - Θα προκαλέσετε την οργή των μερισματούχων του ΜΤΣ


 ΘΕΜΑ: Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) 

 ΣΧΕΤ: α. Φ.890/3/866/Σ.62/14 Απρ 2022/ΕΑΑΣ 

            β. Φ.890/4/1181/Σ.83/26 Μαϊ 2022/ ΕΑΑΣ 

 Κύριε Υπουργέ, 

 Κύριε Υφυπουργέ,

 Όπως γνωρίζετε, με τα σχετικά η Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού (ΕΑΑΣ) έθιξε διεξοδικά και με επιχειρήματα τρία θέματα ζωτικά για τους αποστράτους του Στρατού Ξηράς και τα οποία κοινοποιήσαμε τόσο προς τα συναρμόδια υπουργεία όσο και προς τον κ. Πρωθυπουργό. Τα θέματα αυτά είναι: 

     α. Η προσπάθεια του Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη να μειώσει την κράτηση του 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ 

     β. Η αναλογική κατανομή του ποσοστού 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ προς όλους τους αποστράτους των ΕΔ και όχι στα Μετοχικά Ταμεία των Κλάδων που εκτελούν την προμήθεια. 

     γ. Η δημιουργία στο εσωτερικό του ΜΤΣ δύο λογαριασμών, έναν για τον ΣΞ και έναν για την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα έσοδα του κάθε Φορέα και με βάση αυτά θα προσδιορίζουν ο καθένας το μέρισμα προς τους αποστράτους του ΣΞ και τους συνταξιούχους της Αστυνομίας. 

 Επί των εγγράφων μας δεν λάβαμε απάντηση και οι επανειλημμένες προσπάθειές μας εδώ και μήνες να σας συναντήσουμε για να αναπτύξουμε και προφορικά τις θέσεις μας κατέστησαν άκαρπες. Μας υποσχεθήκατε συνάντηση, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα και τα προβλήματά μας να μένουν άλυτα και να μας δίνετε την εντύπωση ότι περιφρονείτε τον θεσμό που εκπροσωπεί κατά νόμο δεκάδες χιλιάδες αποστράτους του ΣΞ. 

 Απορούμε πώς είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία, γενικώς, να συναντάται με πληθώρα φορέων και ατόμων για διάφορους λόγους, ακόμη και για εθιμοτυπικούς, και να καθίσταται αδύνατο σε εμάς να επιχειρηματολογήσουμε για τα θέματά μας προς εσάς που έχετε την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να δώσετε λύσεις. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους και δεχόμαστε πολλαπλώς την αγανάκτηση των συναδέλφων, την οποίαν θεωρούμε ότι δεν θέλετε να αγνοήσετε.

Επιπρόσθετα των ανωτέρω, μας έχει ιδιαίτερα προβληματίσει η εκτός πάσης φαντασίας καθυστέρηση ψήφισης του «Πολυνομοσχεδίου» του ΥΠΕΘΑ από το οποίο κρίνονται δύο σημαντικότατα θέματα για τους αποστράτους. 

     α. Η κατάργηση των κρατήσεων του Ν 4093 στα μερίσματά μας με πρόβλεψη καταβολής αναδρομικών 

     β. Η πρόβλεψη 13ου μερίσματος από το ΜΤΣ που ισχύει και για τα ΜΤΝ και ΜΤΑ. 

  Η καθυστέρηση αυτή υπονομεύει την καταβολή 13 ου μερίσματος για το έτος 2022, γεγονός που θα προκαλέσει οργή στους μερισματούχους του ΜΤΣ. Πριν καταλήξουμε στις 15 Ιανουαρίου, ως Διοικητικό Συμβούλιο, στις τελικές μας αποφάσεις επί του πρακτέου σας απευθύνουμε το παρόν ως μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης των προαναφερθέντων θεμάτων. 

                                    Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ 

 Ανχης ε.α. Χρηστίδης Χρήστος                       Αντγος ε.α Σταύρος Κουτρής 

          Δνων Σύμβουλος                                             Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.






Συνημμένα 

1. Φ.890/3/866/Σ.62/14 Απρ 2022/ΕΑΑΣ με θέμα Δίκαιη Κατανομή Πόρων από την Κράτηση 4% επι των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. 

2. Φ.890/4/1181/Σ.83/26 Μαϊ 2022/ ΕΑΑΣ με θέμα Εξορθολογισμός Απόδοσης Μερισμάτων από το ΜΤΣ. 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 

Αποδέκτες για Ενέργεια

 ΥΕΘΑ, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο YΦΕΘΑ, κ Νικόλαο Χαρδαλιά 

Αποδέκτες για Πληροφορία 

Πρόεδρο Κυβερνήσεως, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 

ΥΠΡΟΠΟ κ. Τάκη Θεοδωρικάκο 

Α/ΓΕΕΘΑ, Σγο κ. Κωνσταντίνο Φλώρο

 Α/ΓΕΣ, Αντγο κ. Χαράλαμπο Λαλούση 

Α/ΓΕΝ, Αννχο κ. Στυλιανό Πετράκη 

Α/ΓΕΑ, Ανπχο κ. Θεμιστοκλή Μουρολιά

 Α/ΕΛ.ΑΣ., Αντγο κ. Κων/νο Σκούμα 

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΕΘΑ, κ. Αντώνιο Οικονόμου 

ΓΔΟΣΥ Γεν. Δντη, 

Υπχο κ. Δημήτριο Ρυζιώτη 

ΓΕΣ/ΔΟΙ ΜΤΣ/ΠΡΟΕΔΡΟ – ΓΕΝ ΔΝΤΗ ΜΤΝ - ΜΤΑ Ε.Α.Α.Σ. - Ε.Α.Α.Ν. - Ε.Α.Α.Α ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Ε.Α.Α.Σ 

 Ανχης ε.α. Χρηστίδης Χρήστος                       Αντγος ε.α Σταύρος Κουτρής 

  Δνων Σύμβουλος                                                        Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.

Αντγος ε.α Σταύρος Κουτρής Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου