Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Ζητείται επειγόντος ψυχίατρος! - Πούτιν: - "Η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, προσπαθούν να διαμελίσουν τη Ρωσία!" - "Εμείς είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε και αυτοί αρνούνται!!"


Η
 Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην πολεμική διαμάχη της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας πως η χώρα του δρα στη «σωστή κατεύθυνση» , επειδή η Δύση, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ προσπαθεί να διαμελίσει τη Ρωσία.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται», δήλωσε ο Πούτιν σε μία συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενεργούσε προς τη «σωστή κατεύθυνση» στην Ουκρανία επειδή η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑπροσπαθούσε να διαμελίσει τη Ρωσία.

«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Μόσχα έχει δηλώσει επίμονα ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις, αλλά το Κίεβο και οι σύμμαχοί της υποψιάζονται ότι οι ισχυρισμοί του Πούτιν είναι ένα τέχνασμα για να κερδίσει χρόνο μετά από μια σειρά ρωσικών ήττων και υποχωρήσεων στο πεδίο της μάχης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε την Πέμπτη ότι η Μόσχα «θα αγωνιστεί» για τον τερματισμό του πολέμου και ότι αυτό θα περιλάμβανε αναπόφευκτα «κάποιο είδος διαπραγματεύσεων στη διπλωματική οδό». Τα σχόλιά του έγιναν μια ημέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, είπε ότι ο Πούτιν «δεν έχει δείξει απολύτως καμία ένδειξη ότι είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί» το τέλος του πολέμου. «Το αντίθετο», είπε ο Κίρμπι, προσθέτοντας:

«Όλα όσα κάνει στο έδαφος και στον αέρα μιλούν για έναν άνθρωπο που θέλει να συνεχίσει τη βία κατά του ουκρανικού λαού».

 



πηγή:https://www.cnn.gr/kosmos/story/343350/poytin-i-dysi-thelei-na-diamelisei-ti-rosia-seirines-ksana-se-oli-tin-oukrania?utm_campaign=daily-newsletter&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=NEWSLETTER+25%2F12%2F2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου