Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ε.Α.Α.Σ προς Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ: - Η πολιτική ηγεσία μας περιπαίζει και μας περιφρονεί - Επιβάλλεται να αναλάβετε δράση, ως η φυσική ηγεσία

 




ΘΕΜΑ: Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) 

 ΣΧΕΤ: α. Φ.890/3/866/Σ.62/14 Απρ 2022/ΕΑΑΣ 

           β. Φ.890/4/1181/Σ.83/26 Μαϊ 2022/ ΕΑΑΣ 

     Κύριε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ, 

     Κύριε Αρχηγέ ΓΕΣ, 

 ¨Όπως γνωρίζετε με τα σχετικά η Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού (ΕΑΑΣ) έθιξε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ διεξοδικά και με επιχειρήματα τρία θέματα ζωτικά για τους αποστράτους του Στρατού Ξηράς και για τα οποία σας ενημερώσαμε και προφορικά. Τα θέματα αυτά είναι: 

      α. Η προσπάθεια του Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη να μειώσει την κράτηση του 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ. 

      β. Η αναλογική κατανομή του ποσοστού 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ προς όλους τους αποστράτους των ΕΔ και όχι στα Μετοχικά Ταμεία των Κλάδων που εκτελούν την προμήθεια. 

       γ. Η δημιουργία στο εσωτερικό του ΜΤΣ δύο λογαριασμών, έναν για τον ΣΞ και έναν για την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα έσοδα του κάθε Φορέα και με βάση αυτά θα προσδιορίζουν ο καθένας το μέρισμα προς τους αποστράτους του ΣΞ και τους συνταξιούχους της Αστυνομίας. 

 Επί των εγγράφων μας δεν λάβαμε απάντηση και οι επανειλημμένες προσπάθειές μας να συναντήσουμε την πολιτική ηγεσία για να αναπτύξουμε και προφορικά τις θέσεις μας κατέστησαν άκαρπες. Μας υποσχέθηκαν συνάντηση, αλλά δυστυχώς μας περιέπαιξαν. Αυτή η συμπεριφορά αγγίζει τα όρια της περιφρόνησης προς τον θεσμό που εκπροσωπεί κατά νόμο δεκάδες χιλιάδες αποστράτους του ΣΞ. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους και δεχόμαστε πολλαπλώς την αγανάκτηση των συναδέλφων. 

 Πριν καταλήξουμε στις 15 Ιανουαρίου, ως Διοικητικό Συμβούλιο, στις τελικές μας αποφάσεις επί του πρακτέου, θεωρούμε ότι επιβάλλεται πλέον να αναλάβετε δράση εσείς, ως η φυσική ηγεσία του στρατεύματος, την οποίαν δράση εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 


                                                    

                        Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ 

 Ανχης ε.α. Χρηστίδης Χρήστος                 Αντγος ε.α Σταύρος Κουτρής 

  Δνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ                                    Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου