Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία: Δύο ρωσικοί πύραυλοι, χτύπησαν Πολωνικό έδαφος - Δύο νεκροί - Σε συναγερμό το ΝΑΤΟ


 


Νέες διαστάσεις απειλεί να λάβει ο πόλεμος της Ουκρανίας μετά το σημερινό σφυροκόπημα από το ρωσικό στρατό. Υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο Ρωσικοί πύραυλοιχτύπησαν Πολωνικό έδαφος, πολύ κοντά στα σύνορα με την Λβιβ στη δυτική Ουκρανία ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν δυο νεκροί.


Ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε, σύμφωνα με το Associated Press, ότι ρωσικοί πύραυλοι πέρασαν στην Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Kατά το Reuters, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη στο Przewodów , ένα χωριό στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσαν πυροσβέστες. «Οι πυροσβέστες βρίσκονται επί τόπου, δεν είναι σαφές τι έχει συνέβη», δήλωσε αξιωματικός υπηρεσίας σε κοντινό φυλάκιο των πυροσβεστών.

Το πολωνικό ραδιόφωνο ZET μετέδωσε νωρίτερα ότι δύο «αδέσποτοι» πύραυλοι χτύπησαν το Przewodów, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.


Eπίσης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στη Βαρσοβία.

Από το Κίεβο ως το Ζίτομιρ και από το Λβιβ ως το Χάρκοβο, η Ρωσία εξαπέλυσε νέο μπαράζ επιθέσεων, την ώρα που σχεδόν σύσσωμοι οι ηγέτες του G20 από την Ινδονησία καταδίκαζαν τον πόλεμο. Στόχοι και πάλι ενεργειακές υποδομές, με αρκετές πόλεις να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, προκαλώντας την οργή του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας.


πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/anafores-oti-dyo-adespotoi-rosikoi-pyrayloi-epesan-stin-polonia-dyo-nekroi/ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου