Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης στους βουλευτέςτου : "Έλεος όχι άλλα λάθη" - "Να προσέχουμε τι γράφουμε και τι λέμε"



 Μια αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του, που έκλεισε τις εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή, ήταν ενδεικτική για τις σκέψεις που κάνει ο πρόεδρος στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. «Να προσέχουμε τι γράφουμε και τι λέμε», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», περιγράφοντας στους βουλευτές του πόσο οξυμένα θα είναι τα πνεύματα και πόσο δύσκολη θα είναι η περίοδος μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

Δεν είναι το εσωτερικό μέτωπο που τον απασχολεί, καθώς η νηνεμία που υπάρχει πιστοποιήθηκε και κατά τη σύγκληση της Κ.Ο. Το κλίμα ήταν ενωτικό και από τα στελέχη της «Ομπρέλας» που πήραν τον λόγο. Σε ζητήματα που ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στο «κόκκινο», όπως οι παρακολουθήσεις, οι αλλαγές στην ΕΥΠ, η ακρίβεια, το «καλάθι του νοικοκυριού» και ο πόλεμος στην Ουκρανία, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά πως η Νέα Δημοκρατία θα ψάξει να βρει το λάθος που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στην πολιτική είναι πολύ εύκολο, έστω και προσωρινά, από κατήγορος να βρεθείς απολογούμενος. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να δώσει προτεραιότητα στην εξειδίκευση και επικοινωνία του προγράμματός της, στο «σκληρό ροκ» απέναντι στον πρωθυπουργό και όχι στη δικαιολόγηση «φάλτσων» που θα τη φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Μπορεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής να μην έγινε καμία αναφορά, ωστόσο το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία περνάει από διπλά «φίλτρα» όλες τις δηλώσεις και κινήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε από το επεισόδιο με τη Θεανώ Φωτίου. Παραδοχή πως επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν δυσαρεστηθεί από τη «μοιρασιά» του Ταμείου Ανάκαμψης και αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα αποτέλεσε την καλύτερη «πάσα» στο Μέγαρο Μαξίμου και συνέχεια του αφηγήματος πως του έχουν κηρύξει πόλεμο.

Τέταρτη φορά

Η στόχευση στη σκληρή αντιπολίτευση και στο στενό πρέσινγκ στον πρωθυπουργό πιστοποιείται από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί για τέταρτη συνεχόμενη Παρασκευή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Το γεγονός ότι θα βρεθεί στην Ολομέλεια όταν θα ψηφίζονται οι αλλαγές για την ΕΥΠ δεν είναι αρκετό για την αξιωματική αντιπολίτευση, που θέλει να δείξει πως «κρύβεται» από τα ερωτήματα και τα κυριακάτικα δημοσιεύματα. Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτάει τον πρωθυπουργό: «Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator;». Ρωτάει επίσης «αν θα διαψεύσει την εφημερίδα Documento ότι οι κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Γιώργος Κύρτσος και Αριστείδης Αλεξόπουλος βρίσκονταν σε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ».



πηγή:https://www.kathimerini.gr/politics/562148356/odigies-apo-tsipra-pros-voyleytes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου