Ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος είναι μέλος στην Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών. Η κίνηση αυτή έχει πάρει θέση υπέρ της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Κι ο ίδιος έχει εκφραστεί δημοσία για το θέμα. Προφανώς θα έχει τους λόγους του ο άνθρωπος. Δεν ξέρω ποια ψυχική ανάγκη τον ώθησε στα άκρα και τον ανάγκασε να προκαλέσει τόσο ανοιχτά τα αγαθά αισθήματα των φιλειρηνικών συμφοιτητών του. Δεν είναι της παρούσης η ανάλυση της συμπεριφοράς του. Θα έπρεπε, όμως, να είναι έτοιμος για να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. «Οι απόψεις έχουν συνέπειες», του υπενθύμισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο οποίο φοιτά ο κ. Αποστολόπουλος. Και ο ίδιος το κόστος το κατέβαλε με την επικήρυξή του. Οι αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στο πανεπιστήμιο περιελάμβαναν τη φωτογραφία του, μαζί με τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται από το λαϊκό δικαστήριο. Ο καταζητούμενος απευθύνθηκε στον πρύτανη. Εκείνος, ο κ. Παναγιώτης Καλδής, σε ύφος χαρίεν, τον καθησύχασε. Θα ζητήσει από τις καθαρίστριες να τις κατεβάσουν το βράδυ για να μην προκληθούν εντάσεις. Ο κ. πρύτανης δε υπενθύμισε στον καταζητούμενο πως ρόλος του είναι να κρατά τις ισορροπίες. Κυρίως δε να προσέχει να μην ανέβουν οι εντάσεις. Δεν μάθαμε πότε κατέβηκαν οι αφίσες με τις οποίες ο κ. Αποστολόπουλος εμφανιζόταν ως καταζητούμενος της λαϊκής συνείδησης.
Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος μεγαλόσχημος μας υπενθυμίζει ότι το βαθύ κράτος της εκπαίδευσης δεν σέρνεται μόνον στα βαλτονέρια της σχολικής αίθουσας, αλλά ατενίζει το τοπίο και από τα υψίπεδα της διοίκησης. Διότι ο κ. πρύτανης δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Βρίσκεται εκεί που βρίσκεται για να υπηρετεί το βαθύ κράτος της εκπαίδευσης, όλες αυτές τις δυνάμεις που ισορροπούν για να διατηρήσουν τη βολική αδράνεια του συστήματος. Και ανάμεσα σ’ αυτές δεν είναι μόνον οι συνδικαλιστές και τα συμφέροντά τους. Είναι και τα διάφορα συνδικάτα του εγκλήματος, οι μικρομαφίες, που συμμετέχουν στη λειτουργία των ιδρυμάτων εκβιάζοντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας.
Αν η πανεπιστημιακή αστυνομία, τρία χρόνια τώρα μαγειρεύεται χωρίς να λειτουργεί είναι γιατί το βαθύ κράτος προσπαθεί να την εντάξει στους μηχανισμούς της λειτουργίας του. Αν, ας πούμε, υπήρχε η πανεπιστημιακή αστυνομία, θα περίμενε την εντολή του πρύτανη για να κατεβάσει τις αφίσες ή θα δρούσε αυτεπαγγέλτως; Γιατί αν ήταν να περιμένει την εντολή του πρύτανη, τότε φτάνουν και οι καθαρίστριες για να γίνει η δουλειά καθαρά, όμορφα κι ωραία.
πηγή:https://www.kathimerini.gr/opinion/561858331/panepistimiaki-astynomia-i-katharistries/