Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Βουλευτές ΚΙΝΑΛ: "Η ΕΑΑΣ προγραμματίζει εκδηλώσεις εορτασμού για τους πεσόντες στο Γράμμο και το Βίτσι " - "Να διαγραφούν από τις μνήμες των Ελλήνων τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου" - Η απάντηση του ΥΕΘΑ





Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 8580/25-08-2021) με θέμα: «Εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι»

 

Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 8580/25-08-2021) με θέμα: «Εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι»




 ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 8580/25-08-2021 της Βουλής των Ελλήνων 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Φραγγίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα «Εκδηλώσεις σε Γράμμο - Βίτσι», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Οι εκδηλώσεις της εν θέματι Ερώτησης διοργανώθηκαν από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία αποτελεί αυτοδιοίκητο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και ενεργεί, κατόπιν αποφάσεων του εκλεγμένου Διοικητικού της Συμβουλίου (ΔΣ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ιδρυτικό της Νόμο, Ν.Δ. 1171/1972 (Α΄81), και τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της. 

Περαιτέρω, στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη. 

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου