Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Συντάξεις: ΓΙΑΤΙ η κυβέρνηση δεν θα να εφαρμόσει τις αποφάσεις που εκδόθηκαν, από τις ολομέλειες, των Ανωτάτων Δικαστηρίων για τα αναδρομικά - Ποιοι εξαιρούνται και θα δικαιωθούν! - Δείτε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία

 



   1. Στην παρουσίαση των οικονομικών μέτρων στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στους συνταξιούχους, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως η  κυβέρνηση έχει πάρει, προ πολλού, την απόφαση να ΜΗΝ προβεί στην κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικών μειώσεων και στην καταβολή των πραγματικών οφειλόμενων αναδρομικών γιατί θεωρεί πως ότι, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, καταβλήθηκαν όλα τα αναδρομικά και αυτό το υποστηρίζει με τα παρακάτω επιχειρήματα: 

        α. Αναγνωρίζει ως  απολύτως σωστή, την απόφαση 2/88411/ΔΕΠ/2018 - ΦΕΚ 5435/Β/4-12-2018,, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που έγραφε πως:  " καταβάλλονται εφάπαξ όλα τα οφειλόμενα αναδρομικά για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως και 31-12-2016"

       β. Ισχυρίζεται με την υπ΄αριθμ. Φ.11321/37311/1610 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 4536/14.10.2020 πως επέστρεψε τα: "αναδρομικά ποσά συντάξεων που αντιστοιχούν στις πραγματοποιηθείσες μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016, οι οποίες θεσπίστηκαν με τις διατάξεις της υποπαρ. Β3 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222)"

       γ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2020, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ , ο Υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε δηλώσει, μεταξύ των άλλων, αυτολεξεί και τα εξής: "  Πληρώθηκαν κανονικά τα αναδρομικά, χωρίς λάθη" ...... Εάν εγείρει κάποιος αξίωση για κάτι διαφορετικό , ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,της διεκδίκησης, ο οποίος είναι γνωστός σε όλους"

      

      δ. Εάν ήθελε να καταργήσει την Εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) και να χορηγήσει τα οφειλόμενα αναδρομικά θα το είχε πράξει από τον Ιούλιο του 2019, όταν κέρδισε τις εκλογές εφαρμόζοντας την υπ΄αριθ. 244/8-2-2017 απόφαση της Ολομέλειας του  . 

Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Τις προθέσεις του, για την ΕΑΣ, για τα οφειλόμενα αναδρομικά και τον  ΕΦΚΑ ο κ. πρωθυπουργός τις είχε αποκαλύψει, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση, στις 25 Ιανουαρίου 2018, όταν συναντήθηκε με το  συντονιστικό των θεσμικών Ενώσεως λέγοντας:

         (1). "Τα αναδρομικά θα δοθούν σε βάθος 5ετίας"

         (2).  "Για την ΕΑΣ θα τοποθετηθώ, όταν δω τις δημοσιονομικές  παραμέτρους."

        (3). "Ο  ΕΦΚΑ είναι ένας νόμος απαράδεκτος  και εκτός φιλοσοφίας της ΝΔ"

        (4). "Είμαι υπέρ των ειδικών μισθολογίων και για τους αποστράτους.

    

      ε. Στην εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων, (που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο κ. Πρωθυπουργός), ο αναπληρωτής οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε πως η απαλλαγή  από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ισχύει ΜΟΝΟ για τους ιδιώτες και ΟΧΙ για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.


 2. Οι μόνοι που εξαιρούνται από τα παραπάνω είναι οι 60.000 συνταξιούχοι που έχουν καταθέσει αγωγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αυτό γιατί:

   

    α. Οι δανειστές κάνουν κουμάντο στα οικονομικά της Χώρας. Αυτοί αποφασίζουν, αν θα εφαρμοστούν ή όχι οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, για τα αναδρομικά και την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων που αφορούν, το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. Αυτοί αποφάσισαν για τα λειψά αναδρομικά που χορηγήθηκαν μέχρι τώρα. 

    β. Οι δανειστές επιτρέπουν μόνο  την πιστή εφαρμογή των ατομικών δικαστικών αποφάσεων και αυτό γιατί:

         (1). Δεν θέλουν να φανεί ότι έχουν καταλύσει τελείως το Ελληνικό κράτος δικαίου

         (2). Το ποσοστό των μέχρι τώρα, υποβληθεισών αγωγών είναι μικρό και ανέρχεται στο 15% των συνταξιούχων. Σύμφωνα με στοιχεία του Ελεγκτικού  Συνεδρίου, από τους 500.000 συνταξιούχους Δημοσίου μόνο 60.000  έχουν υποβάλει αγωγές.

         (3). Η εκδίκαση των προσφυγών διαχέεται, σε μεγάλο βάθος χρόνου, καθόσον, η υποβολή τους ξεκίνησε από το 2013 και συνεχίζεται ακόμη.  

        (4). Το ετήσιο οικονομικό κόστος, για τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μικρό





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου