Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Με τα λεφτά του μικρότερου αεροσκάφους από τον στόλο που έχει ο Ερντογάν αγοράζονται 10 πυροσβεστικά! - Με τιμή του μεγαλύτερου 50!!


 

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν, δήλωσε ότι μπορούν να αγοραστούν 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη στην τιμή μόνο ενός προεδρικού αεροπλάνου.

"Έχουν ανοίξει ένα θέμα για το αν η χώρα πρέπει να λάβει ξένη βοήθεια ή όχι. Από τη μία πλευρά, ο πρόεδρος καλεί τους ηγέτες άλλων χωρών στο τηλέφωνο και ζητά πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ από την άλλη, τα προπαγανδιστικά του εργαλεία κατηγορούν τους πολίτες μας που ζητούν ξένη βοήθεια, ότι κάνουν το κράτος μας να φαίνεται ανίσχυρο", Είπε ο Μπαμπατζάν σε συνάντηση του κόμματός του στις 3 Αυγούστου

Ο Μπαμπατζάν αναφερόταν στην απάντηση του Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντή επικοινωνίας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια πρόσφατη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησαν οι Τούρκοι ζητώντας ξένη βοήθεια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών που διαρκούν μία εβδομάδα.

Ο Αλτούν ισχυρίστηκε ότι η εκστρατεία είχε την πρόθεση να απεικονίσει το τουρκικό κράτος ως "ανίσχυρο" και ήταν ενορχηστρωμένη από ένα "ενιαίο κέντρο στο εξωτερικό".

Ο Μπαμπατζάν κατηγόρησε τον Αλτούν για στοχοποίηση της εκστρατείας, επισημαίνοντας ότι κάνει ξανά προπαγάνδα.

Ο επικεφαλής της DEVA είπε ότι υπάρχουν οκτώ τουλάχιστον αεροπλάνα στον κατάλογο της προεδρίας, ενώ η χώρα δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

"Τουλάχιστον 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη μπορούν να αγοραστούν με την τιμή του μικρότερου αεροπλάνου στον προεδρικό στόλο. Και για την τιμή του μεγάλου αεροσκάφους, μπορείτε να αγοράσετε τουλάχιστον 50 [πυροσβεστικά αεροπλάνα]. Αυτοί που διαχειρίζονται την κρίση είναι η ίδια η κρίση", δήλωσε ο Μπαμπατζάν.

Ο Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα παραδέχτηκε ότι η χώρα δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο για την καταπολέμηση των τεράστιων εν εξελίξει πυρκαγιών.

Οι Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επεσήμαναν το παράλογο της κατάστασης, λέγοντας ότι ο Ερντογάν είναι διάσημος για την αγάπη του στις πολυτελείς προεδρικές εγκαταστάσεις και τον στόλο του, αλλά δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για τις προσπάθειες πυρόσβεσης της χώρας.



πηγή:https://www.capital.gr/diethni/3574069/me-ta-lefta-apo-ena-apo-ta-aeroskafi-tou-erntogan-agorazontai-10-purosbestika