Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα γίνει ο «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» για την αντιμετώπιση της… Χρυσής Αυγής

Πηγή:  NEWPOST  (εδώ)

den-tha-ginei-o-parmeniwn-gia-thn-antimetwpish-ths-hellip-xryshs-ayghs

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης
Δεν σχεδιάστηκε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία  θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, για την αντιμετώπιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Ανώτατες πηγές του Πενταγώνου διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σχετικό δημοσίευμα που εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ότι η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ  επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών από τις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Για του λόγου το αληθές οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, ανέφεραν σε επικοινωνία που είχε το newpost.gr μαζί τους ότι η άσκηση αυτή είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται πριν από 6-7 μήνες και τα επιχειρησιακά σενάρια  κλείδωσαν πριν από μήνες.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ δεν συμπεριλαμβάνει τα πάντα.  
Συγκεκριμένα στις 30/09/2013 ξεκινάει μετά από 3 χρόνια απραξίας η πανεθνική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ στην οποία θα συμμετέχουν σχεδόν το σύνολο των ελληνικών δυνάμεων. Η Πολεμική Αεροπορία, ο Στρατός  και το Πολεμικό Ναυτικό με ότι διαθέτουν σήμερα.
Η προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων πολιτικής φύσεως όπως αποταμιευτήρες νερού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κτλ θα διασφαλιστεί με την συμμετοχή επιπλέον δύναμης από τα σώματα Ασφαλείας.
Παράλληλα τα φύλλα πορείας για πολλούς έφεδρους που θα κληθούν να συμμετάσχουν είναι ήδη έτοιμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δυνάμεων εφέδρων (κυρίως καταδρομέων) σε κρίσιμα σημεία της χώρας για την αντιμετώπιση δολιοφθορών και την εξασφάλιση των κύριων οδικών αξόνων για την μεταφορά στρατηγικών ενισχύσεων στο μέτωπο του Έβρου.
Κριτήριο για την αποστολή και τους τομείς δράσεις των εφέδρων είναι η δυνατότητα ταχύτατης ανάπτυξης και άμεσου εφοδιασμού τους με τα απαραίτητα υλικά.
Η συγκεκριμένη άσκηση είναι το crash test για την διεξαγωγή συμπερασμάτων για την παρούσα κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και την εφαρμογή ανορθόδοξων τακτικών ευέλικτης άμυνας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση θα έχουν και οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις που κυρίως με την χρήση ελικοπτέρων Chinook  που θα αναπτυχθούν για να αναλάβουν όχι μόνο αμυντικές αλλά και επιθετικές αποστολές.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου