Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;;;ΓΙΑΤΙ;;;

πηγη: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ


 

Ε  ξ  α  ι  ρ  ε  τ  ι  κ  ό



 

Η γιαγιάδες έλεγαν, αν δεν μπορείς να ξυστείς μόνος σου, μη περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι. Η λαϊκή σοφία, που αν φτιάχναμε ένα κατάλογο τις πιο γνωστές λαϊκές συμβουλές, και τον κολούσαμε στο τοίχο μας για να τον κοιτάμε κάθε μέρα, ίσως κατορθώναμε να δούμε σε τι παγίδα έχουμε πέσει...

Ολο το κόλπο της περίφημης ανάπτυξης και προόδου, το πέρασμα στην εποχή της υστερικής κατανάλωσης, της τεχνολογίας και του διαστήματος, ήταν για να απωλέσουν , τελικά, οι άνθρωποι τη δυνατότητα να ξύνονται μόνοι τους!! Ναι δυστυχώς το τίμημα της ανάπτυξης ήταν μια ετοιματζίδικη, φασόν ζωή με κόστος και προϊόντα που καθορίζονται από τους γκουρού του μάρκετινγκ και τις επιθυμιες των εργοδοτών τους.

Πως θα ξυστείς μόνος σου αφού η οποιαδήποτε αληθινή, αυτοδιαχείρηση της ζωής σου, είναι ανύπαρκτη έννοια?
Μπορείς να κατασκηνώσεις σε μια γη και να σ΄αφήσουν ελεύθερο να το κάνεις? Μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι με τα χέρια σου? Μπορείς να φτιάξεις τη τροφή της οικογένειά σου από το πρώτο σπόρο?. Να ράψεις τα ρούχα της? Να φτιάξεις τα φάρμακά της? Μπορείς να ζήσεις χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς επικοινωνίες? Μπορείς να γίνεις γεωργός, μάγειρας, ράφτρα, παπουτσής, γιατρός, μαμή, μάστορας, σιδεράς, κανατάς, κι ότι άλλο θα χρειαστείς για να επιβιώσεις, όλα μαζί. Κι όλα αυτά χωρίς να λογοδοτήσεις σε κανέναν?

Οι τελευταίες φυλές που ζήτησαν την ησυχία τους πάνω στο πλανήτη ή τουλάχιστον την ελευθερία τους να επιλέγουν ακόμα και να παραμείνουν "απολίτιστοι" σύμφωνα με τα δεδομένα των "πολιτισμένων" εξολοθρεύτηκαν από τις ρίζες. Η περίφημη ανάπτυξη που κάνει περήφανους τους χειριστές της χτίστηκε πάνω σε εκατομμύρια πτώματα ανθρώπων που ήθελαν να συνεχίσουν να είναι ελεύθεροι.

Ο φόβος είναι τόσο πιο μεγάλος όσο λιγότερη είναι η δυνατότητα κι ικανότητά σου να ξύνεσαι μόνος σου. ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου