Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΔΥΝΑΜΗ "ΔΕΛΤΑ"

πηγη: Defencenet


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Α/ΓΕΕΘΑ




Για όγδοη συνεχή φορά φέτος διατάχθηκε συναγερμός της  Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (Δ) με εμφανή σκοπό να διορθωθούν οι όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάστικαν σε πρότερες ασκήσεις.
Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (Δ) μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου.
Η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου ήθελε να επισημάνει εκ νέου τους χρόνους αντιδράσεις της “Δ” πριν την άσκηση “Παρμενίων”, η οποία είναι η μεγαλύτερη διακλαδική επιχείρηση στην οποία παίρνουν μέρος το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμμετέχει ακόμα και το τελευταίο φυλάκιο.
Είναι η όγδοη συνεχή φορά που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ενεργοποιεί αιφνιδίως την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης μέσα σε εννέα μήνες και η δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ ημέρες!
Η επανάληψη αυτή , σύμφωνα με τους επιτελείς του Πενταγώνου έχουν διορθώσει την όποια δυσλειτουργία εντοπίζονταν σε όλες τις διαδικασίες και έχει οδηγήσει την ανάληψη δράσης από τη “Δ” σε χρόνους απόλυτα ικανοποιητικούς.
Είναι προφανές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εν καιρώ Μνημονίου προσπαθούν να ισορροπήσουν την γείτονα απειλή, επιτυγχάνοντας πιο αυτοματοποιημένες αντιδράσεις σε περίπτωση έκτακτου "θερμού" περιστατικού. Χρειάζεται η εγρήγορση αυτή για να σταλθούν τα κατάλληλ μηνύματα στην Ανατολή, και να μην θεωρούν ότι λόγω κοινωνικών, και πολιτικών συγκρούσεων, η χώρα τελεί υπό αδυναμία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου