Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Τι θα μας πουν από την ΔΕΘ:- Λεφτά έχετε - Εσείς πληρώνετε τους φόρους μας... Και μη το ψάχνετε.

 


Είμαστε τόσο καλά τακτοποιημένοι, θα μας πουν στη ΔΕΘ, που μένουν πολύ λίγα να κάνουμε... Εσείς πληρώνετε τους φόρους μας... Και μη το ψάχνετε

Τελειώνουμε από το 2025 με το παράλογο τέλος επιτηδεύματος και άρα κρατάμε σε δύναμη τους ελεύθερους επαγγελματίας (θα μας πουν καμαρώνοντας για το κόψιμο μιας 30χρονης κλεψιάς του κράτους στον ιδιώτη της ελεύθερης οικονομίας...) 

Remaining Time 0:01
 

Θα αποφύγουν όμως να μας περιγράψουν τους τρόπους που το κράτος έχει κατά νου να συνεχίζει να "σφάζει" φορολογικά τον νέο που επιχειρεί να βγει στην πιάτσα και να περάσει στην αγορά τις δικές του ιδέες. 

Αυτό το αφήνουν για αργότερα. Πιθανότατα προεκλογικά... Τι θα επικρατήσει από τη ΔΕΘ και μέχρι τις εκλογές; Θα προβάλλουν ως μέγα έργο το φοροκυνηγητό στους (σχεδόν μόνιμους)   επαγγελματίες φοροφυγάδες... Λες και πρόκειται για πλειοψηφία. 

Από το 2025 ξεχάστε (θα μας πουν στη συνέχεια) τα γνωστά με τις κομπίνες του Airbnb και τα κλειστά σπίτια. Θα πετσοκόψουμε αυτούς που κάνουν επάγγελμα το βραχυχρόνιο μίσθωμα. Προστασία στο μακροχρόνιο για να ανοίξουν και τα κλειστά σπίτια (θα μας προσθέσουν). 

Τι θα αποφύγουν να μας πουν; 

Αν είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν τα σπίτια επειδή θα κυνηγηθούν όλα τα άλλα εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, από τους Ειδικούς Φόρους στα Καύσιμα και τους ΦΠΑ επί των ειδικών φόρων στη βενζίνη ή το πετρέλαιο που χρειάζεσαι στο αυτοκίνητο για να πας να δεις τις θα κάνεις με το κλειστό διαμέρισμα ή το σπίτι σου...  

Δεν θα μας πουν επίσης τα άλλα της καθημερινότητας. Αυτά που συζητάει μόνο ο απλός πολίτης όπως εκείνα που μου είπε με εμφανή αγανάκτηση ο φίλος της στήλης,  Δημοσθένης, σχετικά με την δυνατότητα να διαχειριστείς ένα σπίτι στο Ναύπλιο.

"... πάω κατ' ευθείαν στους λόγους για τους οποίους ο ιδιοκτήτης ακινήτου το προτιμά κλειστό.

1. Δεν γνωρίζει το ποιον του ενοικιαστή. Θα του πληρώνει τα ενοίκια στην ώρα του;

2.Θα προσέχει το ακίνητο;

(θα χρησιμοποιήσει την εγγύηση για το τελευταίο ενοίκιο οπότε δεν θα υπάρχει σεντ για τις ζημιές)

Εάν δεν είναι συνεπής πόσο χρόνο θα χρειαστώ μέχρι να φύγει και πόσο θα κοστίσει να του κάνω έξωση (τουλάχιστον 1 χρόνο και 1.500 ευρώ έξοδα).

Έχεις λοιπόν ένα διαμέρισμα στο Ναύπλιο 110 τ.μ. στη μακροχρόνια μίσθωση. Μπορείς να πάρει ενοίκιο 500 ευρώ ήτοι 6.000 το χρόνο με όλους τους κινδύνους που έχω αναφέρει. 6.000 μείον 900 μένουν 5.100. Δεν υπολογίζω καμία ζημιά. Βραχυχρόνια μίσθωση. Έστω ότι το ενοικίασε μόνο 30 ημέρες το χρόνο προς 100 ευρώ ήτοι 3.000 ευρώ.

Έχεις εισπράξει το 50% της μακροχρόνιας μίσθωσης, έχεις πληρώσει τον φόρο του και την πλατφόρμα, ΔΕΗ, νερό και του μένουν 2.000 καθαρά. Το ακίνητο δεν έχει φθορές που θα έχει προκαλέσει η 12μήνη διαμονή και χρήση.

Για ποιο λόγο να μπεις στην βάσανο του ενοικιαστή όταν δεν υπάρχει και καμιά νομική προστασία για τον εκμισθωτή;

Ποια είναι η λύση. 

1.Η δημιουργία ενός επίσημου μητρώου ενοικιάσεων όπου ο ιδιοκτήτης θα αντλεί όλες τις πληροφορίες για την πρότερα συμπεριφορά και αξιοπιστία ως ενοικιαστή.

2. Νομικό πλαίσιο που θα έχει άμεσες επιπτώσεις σε τυχόν καθυστέρηση του μισθώματος π.χ. 60 συνεχείς ημέρες χωρίς καταβολή των μισθωμάτων συνεπάγεται αυτόματη αποβολή από το ακίνητο χωρίς επιπλέον έξοδα και διαδικασίες.

Ότι υπογράψουν τα 2 μέρη ισχύει. 1 χρόνο σημαίνει 1 χρόνο. Δεν σημάνει υπέγραψε ο ενοικιαστής για 1 χρόνο αλλά δεν αποχωρεί διότι η νομοθεσία του δίνει μονομερώς δικαίωμα να το κάνει 3 χρόνια.

Τότε και μόνο τότε πολλοί ιδιοκτήτες θα σκεφτούν την μακροχρόνια μίσθωση.

Γιατί όμως επικρατεί η βραχυχρόνια;
1. Παίρνεις το τίμημα άμεσα

2. Ελέγχεις την κατάσταση του ακινήτου σε πραγματικό χρόνο και αποζημιώνει τυχόν ζημία άμεσα από την πλατφόρμα  που είσαι ασφαλισμένος.

3. Δεν έχεις θέματα αστικών αγωγών για ατυχήματα στο ακίνητο καλύπτει η ασφάλεια της πλατφόρμας.

Κλειστό λοιπόν δεν με ενδιαφέρει ότι νόμο και φορολογία να βάλουν. Με τις 30 ημέρες είσαι μια χαρά χωρίς κανένα άγχος. Είναι βέβαιο ότι στο Ναύπλιο θα το νοικιάζεις 50 ημέρες το χρόνο οπότε δεν υπάρχει ουδείς λόγος να μπλέξεις σε περιπέτειες ανυπεράσπιστος από το κράτος. Αν θέλει το κράτος ας νομοθετούσε με τη λογική του νοικοκύρη, τίμια και δίκαια και όχι να είναι συνήγορος του κακοπληρωτή..."




πηγή:https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3854712/lefta-exete-tha-mas-poun-apo-ti-deth/