Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Η Ρωσία πανηγυρίζει: - Σταθεροποιήσαμε την Ουκρανική εισβολή στο Ρωσικό έδαφος - Η κατάσταση παραμένει τεταμένη

Ρωσία : οι δυνάμεις μας πέτυχαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στο Belovsky που βρίσκεται 20 χλμ νοτιοανατολικά από προηγούμενο σημείο εισβολής στην περιοχή του Koursk και ν΄απωθήσουν τους Ουκρανούς..

( έκρηξη ουκρανικού τανκ στην περιοχή Κουρσκ.. Οι χειριστές της Lancet έπιασαν ένα τανκ των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο χωριό από το οποίο πυροβολούσε τις θέσεις μας…και εξαυλώθηκε)

Προηγουμένως η ουκρανική DRG είχε διεισδύσει στο έδαφος της περιοχής Belovsky της περιοχής Kursk. Οι αρχές λένε ότι η κατάσταση στην περιοχή Belovsky της περιοχής Kursk είναι τώρα σταθερή. Σύμφωνα με τον αρχηγό της περιοχής, τις τελευταίες 24 ώρες η περιοχή του Μπέλγκοροντ δέχτηκε 46 επιθέσεις με drone και 39 βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, επτά από αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο επικεφαλής της περιοχής Belovsky της περιφέρειας Kursk, Nikolai Volobuev, χαρακτήρισε τεταμένη την κατάσταση στην περιοχή και είπε ότι όλοι θα οδηγηθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

«Δυστυχώς, τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες όταν μπήκαν στο έδαφός μας ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης δημιούργησαν μεγάλο πανικό Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά πολύ τεταμένη», είπε στο κανάλι στο telegram.

Στην περιοχή Belovsky. Η αυξημένη εχθρική δραστηριότητα στα σύνορα πράγματι επιβεβαιώνεται.” wargonzo

”Στον ίδιο τον οικισμό Belaya -όπως αναφέρουν άνθρωποι επί τόπου- δεν γίνεται λόγος για μάχες. Δυστυχώς, ο πληθυσμός, που δεν είναι προσαρμοσμένος σε αυτό το είδος πολέμου, έχει συχνά λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με το τι «είναι μια μάχη» και πόσο κοντά βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη κατοικημένη περιοχή. Για παράδειγμα, υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιος παρεξήγησε τις αφίξεις των Hymers στις πίσω περιοχές με τη δουλειά των τανκς.”wargonzo

”Η κρίση προφανώς δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτό είναι γεγονός. Η μάχη συνεχίζεται.️” γράφει ο wargonzo..

Tι προηγήθηκε

Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές και τα κανάλια Z αναφέρουν άλλη μια απόπειρα παραβίασης των συνόρων στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Αυτή τη φορά, οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να εισήλθαν στην περιοχή Belovsky, νότια της Sudzha, σύμφωνα με ρωσικά κανάλια Telegram.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μια σημαντική διείδυση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων, με τις ουκρανικές δυνάμεις να φέρονται να καταλαμβάνουν την περιοχή γύρω από το χωριό Belaya. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή Belovsky της Ρωσίας περιγράφεται ως εξαιρετικά πανικόβλητη, με τους κατοίκους να απαιτούν κάποια μορφή καθοδήγησης για την εκκένωση.

13 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης του Κουρσκ

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνήτη της Περιφέρειας Κουρσκ, δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της πτώσης συντριμμιών από έναν ουκρανικό πύραυλο που καταρρίφθηκε. Δύο από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σοβαρές ζημιές υπέστη ένα εννιάροφο κτίριο, έσπασαν τζάμια σε γειτονικά κτίρια και τραυματίστηκαν 13 άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά αναφέρει ο ανταποκριτής της Kommersant.

Τουλάχιστον 10 εκρήξεις ακούστηκαν στον ουρανό πάνω από το Κουρσκ. Τα συστήματα αεράμυνας λειτούργησαν κανονικά, αλλά θραύσματα ενός από τους πυραύλους έπεσαν σε πολυκατοικία.

Το Σάββατο οι σειρήνες έσβησαν στις 23:40. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα διακόπηκε και στην οθόνη εμφανίστηκε μια ανακοίνωση: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Κίνδυνος πυραύλων! Και τότε ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στον ουρανό. Λίγα λεπτά αργότερα, οι πρώτες φωτογραφίες από τη λάμψη πάνω από την πόλη εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα. Λίγο αργότερα – ένα βίντεο με τα καμένα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Igor Kutsak δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός κτιρίου εννέα ορόφων με σπασμένα παράθυρα και σπασμένα μπαλκόνια στο κανάλι του στο Telegram. «Σήμερα ένας ουκρανικός πύραυλος που καταρρίφθηκε έπεσε σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Κουρσκ. Υπήρχε μια φωτιά. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν φτάσει στο σημείο», έγραψε.

Σούτζα/Sudzha

Οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν επιτρέπουν στις εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να πλησιάσουν τη Σούτζα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες να προωθήσουν τις εφεδρείες τους στην περιοχή του Κουρσκ, αλλά δεν θα μπορέσουν να κινηθούν ανεμπόδιστα στη γη μας.

Τα πληρώματα πυροβολικού του ρωσικού στρατού εντοπίζουν και καταστρέφουν εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού, ο οποίος προσπαθεί να μεταφέρει τις εφεδρείες του στη Σούτζα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

”Την περασμένη νύχτα, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones τύπου αεροσκάφους και τακτικούς πυραύλους Tochka-U κατά στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναχαιτίστηκαν.

Σε λειτουργία, τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τέσσερις τακτικούς πυραύλους Tochka-U πάνω από το έδαφος της περιοχής Kursk, 16 drones καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιοχής Voronezh, τρία drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Belgorod. και ένα drone καταστράφηκε στα εδάφη των περιοχών Bryansk και Oryol.

SVR Στρατηγός Reshetnikov σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή Kursk:

⚡️Ο εχθρός πραγματοποιεί μαζικές επιθέσεις UAV και πυραύλων στο Kursk και το Voronezh, επιτίθεται με μια τεθωρακισμένη ομάδα σε ένα νέο τμήμα των συνόρων 20 km από την πρώτη διείσδυση στην περιοχή Kursk, συνεχιζόμενη συσσώρευση εφεδρειών στις παρακείμενες περιοχές του Sumy καταγράφεται στη περιοχή.

⚡️Είναι προφανές ότι ο εχθρός άνοιξε ένα νέο μέτωπο στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και κάθε συζήτηση για περιπέτεια, επικοινωνιακή επιχείρηση δημοσίων σχέσεων, γρήγορη απόσυρση και κυρίως για ταχεία ήττα πρέπει να σταματήσει.

⚡️Η Δύση αποφάσισε να πολεμήσει στο έδαφός μας. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη από ανεξάρτητους αναλυτές και απροσδόκητη, όπως αποδείχθηκε, από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

⚡️Τώρα όλα τα σύνορα με την Ουκρανία από το Μπέλγκοροντ έως τη Λευκορωσία θα πρέπει να θεωρούνται ως γραμμή μάχης επαφής και διεισδυτικών χτυπημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Το έργο της εξουδετέρωσης αυτής της απειλής είναι, φυσικά, πολύ δύσκολο, αλλά εφικτό.

⚡️Εκτός από την ενίσχυση αυτής της γραμμής με τη μεταφορά σημαντικών δυνάμεων εδώ, είναι απαραίτητο να εντατικοποιήσουμε σοβαρά τις ενέργειές μας προς άλλες κατευθύνσεις, να πραγματοποιήσουμε σημαντικές διεμβολισμούς στο Ποκρόβσκ και το Κουπιάνσκ και τελικά να καταλάβουμε το Volchansk και το Liptsy.

⚡️Με ανεπαρκή κινητικότητα από την πλευρά μας σε ολόκληρο το μέτωπο, ο εχθρός έχει την ευκαιρία να κορεστεί με συνέπεια το κατεχόμενο ρωσικό έδαφος με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και να προσπαθήσει να προχωρήσει βαθιά στη Ρωσία.

⚡️Το αποκορύφωμα της 2,5 ετών αναμέτρησης έφτασε. Είναι απαραίτητο να ληφθούν έκτακτα και αποφασιστικά μέτρα τόσο μπροστά όσο και πίσω.

⚡️Είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις της χώρας για να δώσουν πλήγματα από τα οποία το καθεστώς του Κιέβου και οι επιμελητές του στη Δύση δεν θα συνέλθουν ποτέ.

Η Λευκορωσία αναπτύσσει τανκς στα σύνορα με την Ουκρανία στις τακτικές περιοχές Gomel και Mozyr.

Νέο μέτωπο;

dimpenews.com