Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Εισβολή Ουκρανίας στη Ρωσία - Βίαιες μάχες στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ - Η επιτυχημένη τακτική των Ουκρανών


 Βίαιες μάχες στο Κουρσκ. H καθοριστική μάχη του Ποκρόβσκ άρχισε!!

Βίαιες μάχες στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ: ο εχθρός συνεχίζει την επίθεσή του και καλεί εφεδρείες, προσπαθώντας να διεισδύσει στη ρωσική άμυνα..

Περιφέρεια Κουρσκ. Παρά τις μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες να προχωρήσουν βαθύτερα στην περιοχή του Κουρσκ. Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Martynovka, όπου τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν κι αντιμετωπίζουν τη μία επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την άλλη. Επίσης, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Olgovka. Το ουκρανικό πυροβολικό χτυπά τις πίσω περιοχές. Οι Ουκρανοί  συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τακτικές μικρών ομάδων που αναζητούν κενά στην άμυνα προκειμένου να παρακάμψει τις θέσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στις συνοριακές περιοχές, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν τις θέσεις των Ρωσικών στρατευμάτων μας, χρησιμοποιώντας όλα τα είδη όπλων, αλλά δεν έχουν καταγραφεί απόπειρες διάβασης τις τελευταίες 24 ώρες.wargonzo

⚡️ Οι δυνάμεις του Κιέβου υφίστανται μεγάλες απώλειες, αλλά συνεχίζουν να στέλνουν εφεδρείες και να προελαύνουν σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν τις δυνάμεις μας από τις κατεχόμενες γραμμές.

⚡️ Βόρειες δυνάμεις, με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, αποκρούουν επιθέσεις ουκρανικών επιθετικών ομάδων.

⚡️ Οι Ουκρανοί  προσπαθούν να  παρακάμψουν το Korenevo και συνεχίζει τις επιθέσεις του κοντά στην Olgovka, όπου μάχονται Ρώσοι πεζοναύτες.

⚡️ Οι μάχες ξεσπούν κοντά στο Kauchuk, όπου ο εχθρός των Ρώσων είναι ιδιαίτερα ενεργός τη νύχτα, και για άλλη μια φορά οι Ρώσοι ναυτικοί αντιστέκονται στη Μαύρη Θάλασσα.

⚡️ Σε εξέλιξη μάχες κοντά στο χωριό Μπόρκι
⚡️ Ο στρατός απέκρουσε μια σειρά από επιθέσεις στην περιοχή Komarovka, Snagusti και Korenevo. Ομάδες τεθωρακισμένων οχημάτων έχουν γίνει στόχος πυροβολικού και drones τις τελευταίες ημέρες.

⚡️ Πίσω από τη Sodja, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Martynovka.

▪️⚡️ Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Russkaya Konobelka, αποκρούοντας συνεχώς εχθρικές επιθέσεις με τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ.

H καθοριστική μάχη του Ποκρόβσκ άρχισε!!

Pokrovsky – Novogrodovka, Grodovka, Kalinino…

Προς την κατεύθυνση του Ποκρόβσκ, τα χωριά Κρούτοι Γιαρ/ Krutoy Yar και Κράσνι Γιαρ πέρασαν στον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Η μάχη του Pokrovsk άρχισε. Ειδικοί λένε ότι η ουκρανο-ατλαντική επίθεση που άρχισε πριν από 15 ημέρες δεν είχε κανένα στρατιωτικό νόημα. Η ρωσική προέλαση προς το Pokrovsk και το Khurakove κινδυνεύει να καταλήξει σε μια νέα παγίδα για τα ήδη εξασθενημένα στρατεύματα του Κιέβου…

Ακόμη και τα δυτικά ΜΜΕ, που γράφουν πολλά για το Κουρσκ σήμερα, παραδέχονται ότι η τύχη της εκστρατείας δεν κρίνεται εκεί, αλλά κυρίως στην περιοχή του Ποκρόβσκ, όπου τα προβλήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιδεινώνονται κυριολεκτικά καθημερινά.

Επιπλέον, η φύση των μαχών δείχνει ότι οι Ουκρανοί έχουν πολύ λίγους πόρους για να υπερασπιστούν ταυτόχρονα τους οικισμούς Toretsk και Pokrovskaya. Και όπως ήδη λένε οι ουκρανοί παραστρατιωτικοί, κανένας από τους δύο δεν έχει προετοιμαστεί σοβαρά από το καθεστώς για άμυνα.

Ως εκ τούτου, οι Ρωσικές μονάδες, που μπήκαν προχθές στη Novogrodovka (πόλη στην οποία ζούσαν 14 χιλιάδες άνθρωποι πριν από τον πόλεμο), πολεμούσαν ήδη χθες στο κέντρο της. Ναι, η ίδια η πόλη είναι μικρή, αλλά η ταχύτητα προέλασης των επιθετικών μας αεροσκαφών είναι πρωτοφανής για αυτόν τον πόλεμο και για την αστική ανάπτυξη.

Και άθελά σου αρχίζεις να πιστεύεις τους υπερπατριώτες Ουκρανούς LOM, που ισχυρίζονται ότι η Novogrodovka και το Selidovo, ακόμα και το Mirnograd, μπορούν να πέσουν πολύ γρήγορα. Ή ίσως στο Ποκρόβσκ. Και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, παραδεχόμενοι ότι είναι πολύ αργά για να κάνουν κάτι.

Προφανώς, ένα σημαντικό μέρος της Novogrodovka έχει ήδη εγκαταλειφθεί από τους Ουκρανούς Υπάρχουν επίσης στοιχεία για τη σοβαρή μας πρόοδο στην Γκρόντοβκα. Λοιπόν, η γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Καλίνοβο αρχίζει επίσης να σπάει, μετά την οποία μπορεί να αρχίσουν μη αναστρέψιμες καταστροφικές συνέπειες στο Μέτωπο Κουρακόφσκι (στην καλύτερη περίπτωση, απλώς μια μεγάλη απόσυρση σε νέες γραμμές, για να μην περικυκλωθούν)

dimpenews.com