Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Υπηρετήστε το με πάθος, σθένος, πειθαρχία, ήθος και υψηλό φρόνημα! - Παραμείνετε σε διαρκή εγρήγορση, έτοιμοι να πλεύσετε πάση δυνάμει και μεθ’ ορμής ακαθέκτου όταν και όπου απαιτηθεί



Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό της Πυραυλακάτου «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών επί του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά


Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αντώνιος Οικονόμου.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώροςτόνισε στην ομιλία του τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ, Σεβασμιώτατε,
Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης παρευρίσκομαι στη σημερινή τελετή ένταξης του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού μας και στις τάξεις των Αθανάτων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών. Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο όπως η τρέχουσα, ο Στόλος μας ενισχύεται με μία Ναυτική Μονάδα Κρούσης υψηλοτάτης επιχειρησιακής αξίας, δεδομένης της πανίσχυρης δύναμης πυρός που διαθέτει αλλά και της μεγάλης ταχύτητας που δύναται να αναπτύξει.
Το πλοίο που εντάσσουμε σήμερα στον Στόλο φέρει το τιμημένο όνομα του Υποπλοιάρχου Καραθανάση, ενός σύγχρονου Ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος προέβη στη υπέρτατη θυσία στις 31 Ιανουαρίου 1996 κατά την υπεράσπιση εθνικού εδάφους. Το όνομα του Χριστόδουλου Καραθανάση ταυτίζεται πλέον με το ατσάλινο σκαρί αυτού του πλοίου, στέλνοντας ένα διαρκές μήνυμα Μνήμης αλλά και Ισχύος.
Μήνυμα Μνήμης διότι εφεξής, στο άκουσμα του ονόματος αυτού του πλοίου, θα θυμόμαστε τον Ήρωα που θυσιάστηκε υπέρ Πατρίδος.
Μήνυμα Ισχύος διότι το όνομα του Υποπλοιάρχου Καραθανάση θα ταυτίζεται με μια πανίσχυρη Ναυτική Μονάδα Κρούσεως, ταγμένη στην προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητος και των Δικαίων του Έθνους.
Η ναυπήγηση του πλοίου που εντάσσουμε σήμερα στο Στόλο είναι αποτέλεσμα του μόχθου των εργαζομένων στα «Ναυπηγεία Ελευσίνος», των οποίων την προσφορά αναγνωρίζω απόλυτα. Οι άνθρωποι αυτοί, παρά τα προβλήματά τους, λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον, γι’ αυτό και είναι αξιέπαινοι. Τους ευχαριστώ από καρδίας, όπως ευχαριστώ και την οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού, τα στελέχη του οποίου, χωρίς να φείδονται κόπου, χρόνου και προσπαθειών, συντόνισαν το έργο της απόδοσης του πλοίου στο Στόλο και στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών.
Είναι τα μέλη της ίδιας οικογένειας που δεν σταματά ποτέ στην ένδοξη Ιστορία του Ναυτικού να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Όπως το έκανε και τώρα, αυτή την περίοδο που με μεγίστη ταχύτητα και υψηλότατο ηθικό, επέτυχε την άμεση ανάπτυξη του Στόλου σε όλους τους κρίσιμους θαλασσίους χώρους, λαμβάνοντας αποφασιστική διάταξη, Διάταξη Αποτροπής. Σας συγχαίρω γι’ αυτό και σας εκφράζω την ευαρέσκειά μου με ένα πολύ ηχηρό «ΒΥΡΩΝ – ΖΕΥΣ».
Απευθύνομαι, στον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του σκάφους «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ»: Η Πατρίδα σας παραδίδει από το υστέρημα των πολιτών της ένα ολοκαίνουριο και απολύτως αξιόμαχο πλοίο. Θα είστε η ψυχή και η κινητήριός του δύναμη. Υπηρετήστε το με πάθος, σθένος, πειθαρχία, ήθος και υψηλό φρόνημα! Παραμείνετε σε διαρκή εγρήγορση, έτοιμοι να πλεύσετε πάση δυνάμει και μεθ’ ορμής ακαθέκτου όταν και όπου απαιτηθεί, προς υπεράσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Εκτελέστε το καθήκον σας με Πατριωτισμό και αυταπάρνηση, υψώνοντας τείχος αποτρεπτικής ναυτικής ισχύος απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλέα, ώστε να συνεχίσουμε ως Έθνος να κυριαρχούμε στα γαλανά νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου!
Σας εύχομαι καλά ταξίδια και ο Άγιος πάντα στην πλώρη σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου