Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ερντογάν: Κάναμε την Αγιά Σοφιά τζαμί αλλά οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν να πηγαίνουν στην ανακαινισμένη Μονή της Sümela





Κουβαρντάς ο Ερντογάν εμφανίστηκε σήμερα κι ανοιχτοχέρης αφού συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην τελετή επαναλειτουργίας άνοιξε ξανά για κοινό της ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά στον Πόντο…. 

Μάλιστα μετά την ασύστολη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σήμερα παρίστανε και το πρότυπο ανοχής δηλώνοντας με περίσσια έπαρση
“Εάν ήμασταν ένα έθνος που στοχεύει άλλα σύμβολα άλλων πεποιθήσεων, η Μονή Sümela, που κατέχουμε για πέντε αιώνες, θα είχε εξαφανιστεί για πάντα τώρα”.
Το δεύτερο μέρος της Μονής Sümela στην επαρχία Τραπεζούντος της Μαύρης Θάλασσας άνοιξε ξανά σήμερα μετά την ολοκλήρωσή της ανακαίνισής του.


Ο Πρόεδρος της νεοθωμανικής Τουρκίας και Πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης (πάνω από όλα) και Ανάπτυξης (AKP) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε την τελετή έναρξης μέσω τηλεδιάσκεψης.
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Ερντογάν απέρριψε την κριτική για το άνοιγμα της εμβληματικής Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης ως τζαμί την περασμένη εβδομάδα.”Στις 15 Αυγούστου, οι Ορθόδοξοι πολίτες μας ( ποιοι είναι αυτοί μετά το πογκρόμ ,τη γενοκτονία και τους διωγμούς που υπέστησαν διαχρονικά; στις αρχές του 20ου αιώνα οι Ορθόδοξοι ήταν η πλειοψηφία στην Κων/πολη) θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τη θρησκευτική ακολουθία της [Λιτανίας της Παναγίας], που ανεστάλη κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης στη Μονή της Sümela”, πρόσθεσε.


Ήρθε η ώρα να ξεπλυθεί με αυτή τη νέα ταράτα και να διατηρήσει το μύθο του στα κλιμάκια της παραεκκλησιαστικής ΜΙΤ που τον εμφάνισαν στην Ελλάδα ως Πόντιο κρυπτοχριαστιανό ….
Την Αγιά Σοφιά ως τζαμί αντί της Σουμελά το νέο του δόγμα….Έτσι ήταν πάντα ο Σουλτάνος έδινε στους Ραγιάδες κάποια θρησκευτικά προνόμια αφού εξισλάμιζε εκ παραλλήλου εκατομμύρια δια της βίας……


dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου