Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Υπουργός Οικονομικών για τα αναδρομικά: Πως θα μοιραστούν τα ποσά για τα αναδρομικά στους 500 χιλιάδες συνταξιούχους του δημοσίου και 1,8 εκατομμύρια του ιδιωτικού τομέα - Ποιος θα καθορίσει το ποσό που ανήκει σε κάθε δικαιούχο - 2 ΒΙΝΤΕΟ





Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τα αναδρομικά, δήλωσε τα εξής:
"Φέτος , το συντομότερο δυνατό, θα επιδιώξουμε μετά τις γιορτές (15Αύγουστο), να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να δώσουμε τα χρηματικά ποσά"

"Υλοποιούμε τις δικαστικές αποφάσεις. Και μάλιστα τις υλοποιούμε όχι μόνο γι αυτούς που έχουν προσφύγει, όχι σε 250.000 αλλά σε 2,3 εκ. συνταξιούχους, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα."

"Καλύπτει, 1,8 εκ. του ιδιωτικού τομέα, που θα μοιραστούν 900 εκ. ευρώ. Και οι δημόσιοι υπάλληλοι, περίπου 500 χιλιάδες, που θα πάρουν ισόποσο ποσό 500 εκ. ευρώ" 

"Το ποσό που αναλογεί σε κάθε άτομο, δεν είναι αρμοδιότητας του ΥΠ.ΟΙΚ. Είναι του Υπουργείου εργασίας"

"Εκκρεμεί  μιά απόφαση για τους δημοσίους υπαλλήλους. Εκεί υπάρχει και το ζήτημα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ........  Άρα τελειώνει αυτή η διαδικασία και στη συνέχεια έχουμε την εκταμίευση των χρηματικών ποσών" 

Δείτε τα βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου