Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Σε ηθική παρακμή το Ελληνικό Κοινοβούλιο: - Απρεπείς και ακραίες εκφράσεις , από βουλευτή! - "Σας το κάναμε τον κ@@@ να", - "..... έχετε την κωλ@@@ σας ανοιχτή, να"


Οι εικόνες ντροπής που κατάγραψε ο φακός νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είχαν το δικό τους, αρνητικό, πρωταγωνιστή που δεν ήταν άλλος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Μάρκου.

Ο Αχαιός βουλευτής επιτέθηκε με απρεπείς και ακραίες εκφράσεις εναντίον συναδέλφων του στη Βουλή, προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο θυέλλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της Συνεδρίασης να αναγκαστεί να τον αποβάλει από την αίθουσα του Κοινοβουλίου.
"Σας το κάναμε τον κ@@@ να" και "τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ@@@ σας ανοιχτή, να" ήταν οι πιο χαρακτηριστικές από τις χυδαίες εκφράσεις που ακούστηκαν από το στόμα του κ. Μάρκου. Σίγουρα οι παραπάνω, εκφράσεις που ελέχθησαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπροσωπεύουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως δεν αντιπροσωπεύουν και ένα ακαδημαϊκό όπως είναι ο ο ίδιος.
Ο Κωνσταντίνος Μάρκου είναι καθηγητής ενδοκρινολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προκαλέσει με τη στάση του ή τις δηλώσεις του. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, έστρεψε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τη θέση του και τις τοποθετήσεις του στην Βουλή με αφορμή τότε περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ, όπου "φοιτητές" έκοψαν με αλυσοπρίονο την πόρτα του Ιδρύματος. Το σπάσιμο της πόρτας είχε προκαλέσει την επέμβαση των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αποτέλεσμα το πολιτικό θερμόμετρο να ανέβει στα ύψη.
Τασσόμενος προφανώς υπέρ των μπχαλάκηδων που προέβησαν στην συγκεκριμένη πράξη, ο κ. Μάρκου είχε δηλώσει τότε με κυνισμό εντός Βουλής ότι "καλά έκαναν" και εκτός Βουλή μιλώντας τότε στο Ρ/Σ "Θέμα 104,6" ότι οι "φοιτητές έκαναν το αυτονόητο", διότι όπως ανέφερε "οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι". Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τονίσει ότι "Τα πανεπιστήμια είναι ένας ζωντανός χώρος", προφανώς έχοντας στο μυαλό του ότι "ζωνταντός χώρος" θεωρείται ένα μέρς όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι 
Η τοποθέτηση του κ. Μάρκου είχε προκαλέσει τότε την οξύτατη αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, όπου είχε υπογραμμίσει ότι "θεωρείτε φυσιολογικό ότι τα πανεπιστήμιά μας μπορούν να έχουν ρόπαλα, κράνη, μάρμαρα και πέτρες; Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων".
Τις σημερινές εκτός ελέγχου εκφράσεις του, ο κ. Μάρκου προσπαθεί να τις δικαιολογήσει αναφέροντας πρώτος του επιτέθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με όσα αναφέρει το post του στο Facebook τον κατηγόρησε ως "διαπλεκόμενο" και ότι τάχα "έχει να αποκαλύψει πολλά για μένα".

Kostas Markou
2 ώρες πριν
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε εναντίον μου σήμερα το πρωί εντός του Κοινοβουλίου μια χυδαία επίθεση. Ευρισκόμενος σε προφανές ντελίριο, με κατηγόρησε ως "διαπλεκόμενο" και ότι τάχα "έχει να αποκαλύψει πολλά για μένα". Του απάντησα αυτολεξεί: "Μιλάς εσύ που είσαι ανοικτός", προφανώς εννοώντας τις πολιτικές του θέσεις και την πλήρη ταύτισή τους με τις θέσεις της ΝΔ. Τον καλώ να ανακαλέσει άμεσα τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του. Αλλιώς,ο συγκεκριμένος βουλευτής θα κληθεί να λογοδοτήσει για την αλήθεια ή αναλήθεια των ισχυρισμών του και να καταθέσει τα δήθεν στοιχεία για τις απαράδεκτες και αστήρικτες εκστομίσεις του.

188




Η σημερινή επίθεση του κ. Μάρκου προστίθεται στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις για το συμβάν στην ΑΣΟΕΕ, αντιδράσεις που σίγουρα δεν προσδίδουν στον πολιτικό λόγο και στο πολιτικό ποιόν του βουλευτή. Τα πρώτα δείγματα γραφής που έχει δώσει με την παρουσία του στο Κοινοβούλιο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τους λάθος λόγους. Και για ένα βουλευτή και για ένα καθηγητή Πανεπιστημίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου